search
Deze topactrice moest in 'The Big Bang Theory' spelen: "het pakte helaas niet goed uit"
Series / Specials

Deze topactrice moest in 'The Big Bang Theory' spelen: "het pakte helaas niet goed uit"

Selena Gomez had bijna een rol in 'The Big Bang Theory'.

Gedurende 12 seizoenen konden we in The Big Bang Theory de avonturen volgen van Sheldon Cooper en zijn vrienden. In de serie waren er veel cameo's te zien van bekende mensen, maar niet alle personen die de makers van de serie wilden, konden het doen.

The Big Bang Theory liep van 2007 tot 2019 en telt in totaal 279 afleveringen. Het werd gemaakt door Chuck Lorre en Bill Prady, die beiden als uitvoerend producenten en hoofdschrijvers van de serie dienden, samen met Steven Molaro.

Cast


De serie concentreerde zich oorspronkelijk op vijf personages die in Pasadena, Californië wonen: Leonard Hofstadter (Johnny Galecki) en Sheldon Cooper (Jim Parsons), beiden natuurkundigen aan Caltech, die een appartement delen; Penny (Kaley Cuoco), een serveerster en aspirant-actrice die aan de overkant van de gang woont; en Leonard en Sheldons even nerdy en sociaal ongemakkelijke vrienden en collega's, lucht- en ruimtevaartingenieur Howard Wolowitz (Simon Helberg) en astrofysicus Raj Koothrappali (Kunal Nayyar).

In de loop der tijd werden ondersteunende personages gepromoveerd tot hoofdrollen, waaronder neurowetenschapper Amy Farrah Fowler (Mayim Bialik), microbioloog Bernadette Rostenkowski (Melissa Rauch) en stripwinkel-eigenaar Stuart Bloom (Kevin Sussman).

Selena Gomez


In het boek The Big Bang Theory: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series bespreken de makers en producenten van de serie de grote Hollywoodnamen die in de cast hadden kunnen zitten, waaronder Selena Gomez. Uitvoerend producent Molaro onthulde dat de producenten van The Big Bang Theory de ster van Only Murders in the Building meerdere keren hadden benaderd.Voordat werd vastgesteld dat Amy's ouders nog bij elkaar waren, had Molaro "een idee uitgewerkt waarbij Amy klaagde over haar verschrikkelijke stiefzus," die gespeeld zou worden door Gomez en "mooi en geweldig zou zijn en door iedereen geliefd." Het is echter nooit gelukt om Gomez in The Big Bang Theory te krijgen vanwege planningsconflicten. Ze had een druk schema dat botste met de opnames van de serie.

Fan van de serie


Het is geen geheim dat Gomez een fan is van The Big Bang Theory, zoals bleek uit een Instagram-post in 2016. Gomez lijkt in haar kleedkamer te zitten en naar haar computerscherm te kijken met een mok in haar hand. "Het enige dat me op gang krijgt voor iets anders. Sheldon Cooper – Big Bang Theory," luidde het bijschrift bij de post.

Bekijk op instagram


Sinds The Big Bang Theory is geëindigd, is er ook de spin-offserie Young Sheldon gemaakt waarin we een jonge Sheldon Cooper volgen. Deze serie is onlangs ook aan zijn einde gekomen na zeven seizoenen. Maar dit is nog niet het einde van de Cooper-familie want er komt later dit jaar een vervolgserie op Young Sheldon, getiteld Georgie & Mandy's First Marriage, die Sheldons oudere broer Georgie en zijn vrouw Mandy zal volgen.

Kijken?


We zullen Gomez dus nooit zien in The Big Bang Theory, maar je kan haar wel steeds zien in de andere serie, Only Murder in the Building, waarin ze speelt naast Steve Martin en Martin Short. Deze serie is te vinden op Disney+. The Big Bang Theory kan je bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Geen Selena Gomez in The Big Bang Theory: gemiste kans?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen