search
Fans en critici lijnrecht tegenover elkaar over de nieuwe Star Wars-serie
Series / Nieuws

Fans en critici lijnrecht tegenover elkaar over de nieuwe Star Wars-serie

De nieuwe Star Wars-serie scoort hoog bij critici, maar laag bij kijkers.

Onlangs is de gloednieuwe serie Star Wars: The Acolyte uitgekomen. De franchise is één van de populairste in het genre van science-fiction, maar kan deze nieuwe serie deze populariteit evenaren? De recensies van de beste critici op Rotten Tomatoes geven hier een antwoord op.

Star Wars: The Acolyte speelt zich af aan het einde van het High Republic-tijdperk en net voor de gebeurtenissen uit Skywalker. Het verhaal gaat over een Jedi-meester die gevaarlijke misdaden moet onderzoeken en hierdoor duistere krachten ontdekt.

Rotten Tomatoes


Bijna alle series uit de Star Wars-franchise worden goed ontvangen en The Acolyte is daar dan ook geen uitzondering in. De gloednieuwe serie krijgt namelijk een score van 93% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

Criticus Graeme Virtue van Guardian schrijft dat The Acolyte een "nieuwe start is voor zowel de makers als het publiek." Ook prijst hij de serie, omdat kijkers geen voorkennis nodig hebben. Ondanks dat het begin ietwat in herhaling valt, heeft de serie heel veel nieuws "in petto".

Kijkersscore


Opvallend is dat de score van de kijkers erg laag is. Zij geven de serie namelijk een magere 34%. Waar komt dit grote verschil vandaan?Kijker Devin W neemt geen blad voor de mond en schrijft: "Vreselijke schrijfstijl, nog slechter acteerwerk. De hoeveelheid filmgrain die hierbij wordt gebruikt, is schokkend. Doet echt afbreuk aan sommige van de cool uitziende sets. De vechtscènes, hoewel cool, zijn niet genoeg om deze show te redden."

Disney+


Ben je door dit grote meningsverschil benieuwd geworden naar de serie? Stream dan de eerste afleveringen van Star Wars: Acolyte op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: Er wordt regelmatig veel te zuur gereageerd op nieuwe series

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen