search
93% op Rotten Tomatoes: Superheld ontsnapt uit psychiatrische inrichting
Series / Specials

93% op Rotten Tomatoes: Superheld ontsnapt uit psychiatrische inrichting

Deze serie begon ooit als strip over een superheld die uit een psychiatrische inrichting ontsnapt.

Ben Edlund ontwierp superheld The Tick ('de teek') als mascotte voor een plaatselijke stripwinkel in Boston, waar hij regelmatig als klant kwam. Het figuurtje was echter zo populair dat hier een franchise uit ontstond. Naast de strip zelf kwamen er games en een tv-serie voor Prime Video. Na het cancelen door moederbedrijf Amazon kon Edlund geen nieuw thuis vinden voor de serie en dit betekende een definitief einde voor de verfilming.

The Tick was populair bij de kijkers en dit bleek uit de score op RT: het publiek gaf een ijzersterke waardering van 93%. Visueel heeft de serie iets weg van The Boys, maar de toon is lichter. Het verhaal is een parodie waarbij ingezet wordt op visuele grappen en woordspelingen, wat een vermakelijk en licht absurd geheel oplevert.

Crimineel netwerk


In de wereld van The Tick zijn superhelden en de bijbehorende superschurken een gegeven. De lichtelijk nerveuze Arthur (Griffin Newman) is zwaar getraumatiseerd door de dood van zijn vader, die vermoord is door de schurk The Terror (Jackie Earle Haley). Iedereen gelooft dat deze boef dood is maar dit wil er bij Arthur niet in en hij is vastbesloten om de samenzwering te ontmaskeren. Arthur doet sinds lange tijd onderzoek naar het criminele netwerk waar The Terror aan verbonden is.

Door zijn sterke gevoel voor rechtvaardigheid trekt de timide Arthur de aandacht van The Tick (Peter Serafinowicz). Deze superheld wil dat Arthur zijn assistent wordt in de strijd voor rechtvaardigheid. The Tick heeft zelfs een superheldenpak voor hem klaarliggen, dat hem zal beschermen tegen verwondingen. Het tegenovergestelde blijkt echter het geval aangezien The Tick dit pak heeft gestolen van een boevenbende, die nu jacht maken op de nietsvermoedende Arthur.

Ontsnapt


Edlunds strip was als parodie bedoeld en dit blijkt duidelijk uit de oorspronkelijke strip. De superheld was daarin namelijk ontsnapt uit een psychiatrische inrichting. De serie doet een beetje denken aan The Boys, maar is een parodie en geen satire. The Tick praat bijvoorbeeld in jaren 50-taal en de grappen zijn visueel, naast het gebruik van woordspelingen. Het verhaal zat tegen het absurde aan en gedurende de korte tijd dat de serie liep heeft deze genoeg fans weten te vergaren.The Tick kun je streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

The Tick verdiende meer!

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen