search
'Star Trek: Discovery' is definitief: Of keren deze personages toch terug?
Series / Specials

'Star Trek: Discovery' is definitief: Of keren deze personages toch terug?

Deze kleurrijke personages bieden mogelijkheden voor toekomstige verhalen in de wereld van 'Star Trek'.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Star Trek: Discovery zit er definitief op en de canon is wederom uitgebreid. Naast de hoofdpersonen hebben we kennis mogen maken met intrigerende figuren,die we bij deze nog eens de revue laten passeren.

Over de ontwikkeling van kapitein Michael Burnham (Sonequa Martin-Green) is al genoeg geschreven. Hieronder kun je lezen over drie ondersteunende personages over wie er zeker meer te vertellen valt.

Onmisbaar


Gabriel Lorca, gespeeld door Jason Isaacs, bleek afkomstig uit het Mirror Universe en had de plaats ingenomen van de 'echte' Lorca. De verraderlijke kapitein vormt een memorabele toevoeging aan de wereld van 'Star Trek'. De verraderlijke kapitein vormt een memorabele toevoeging aan de wereld van 'Star Trek'. De serie heeft nooit het lot onthuld van de Gabriel uit het Prime Universe. Veel kijker zouden ongetwijfeld willen weten hoe het kapitein Lorca vergaan is nadat zijn dubbelganger zijn plaats innam.

Tig Notaro zette met haar vertolking van ingenieur Jett Reno een fan-favoriet personage neer. Hoewel Jett niet vaak te zien was, werd haar sarcatische humor zeer gewaardeerd. Ze bleek ook onmisbaar in tijden van crisis en hielp Paul Stamets (Anthony Rapp) meerdere keren bij het succesvol uitvoeren van missies. Notaro gaf aan IndieWire aan zeker open te staan om haar rol nog eens over te doen in de franchise. Op deze manier kan Jett verder uitgediept worden wat haar karakter betreft; haar nuchtere en doortastende aard komt goed van pas in tijden van crisis.

Tot slot is daar keizerin Philippa Georgiou, gespeeld door Oscarwinnares Michelle Yeoh. De diabolische Philippa veroverde in het Mirror Universe een groot deel van het melkwegstelsel en was een afgrijselijk figuur. Uiteindelijk hielp ze de Federation in de oorlog tegen de Klingons.Van de drie personages die we hier bespreken is Philippa de enige die in haar eigen prequelfilm te zien zal zijn. Star Trek: Section 31 gaat over haar tijd bij Section 31, de beruchte geheime dienst van de Federation.

Waar te zien?


Star Trek: Discovery kun je bekijken op SkyShowtime.

LET OP!! Het onderstaande bronartikel bevat mogelijk AANVULLENDE SPOILERS!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Baal jij ervan dat Star Trek: Discovery klaar is?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen