search
Naast 'Vikings' en 'Vikings: Vahalla' bestaat er nog een derde 'Vikings'-serie die niemand kent
Series / Specials

Naast 'Vikings' en 'Vikings: Vahalla' bestaat er nog een derde 'Vikings'-serie die niemand kent

Zelfs veel fans hebben nog nooit van deze 'Vikings'-serie gehoord.

Fans van Vikings hebben de originele serie en Vikings: Valhalla natuurlijk al lang op Netflix bekeken. Maar wist je dat er nog een Vikings-serie is, waar bijna niemand ooit iets van heeft gehoord?

De historische (of misschien toch niet zo historische?) serie Vikings verscheen in 2013. De serie vertelt het verhaal Ragnar Lothbrok en de Vikingen om hem heen. We zien hoe hij aan de macht komt als koning van de Vikingstammen.

Webserie


Vikings kreeg in totaal 6 seizoenen, tot het einde in 2020. Gelukkig voor fans kwam er daarna een vervolg genaamd Vikings: Valhalla, dat zich meer dan 100 jaar later afspeelt. Het laatste seizoen van het vervolg verschijnt dit jaar.

Maar dat is dus niet alles. In 2015 kwam namelijk ook een webserie genaamd Vikings: Athelstan's Journal online. Zoals de titel al suggereert, zien we in deze webserie het perspectief van het personage Athelstan.

Athelstan


Athelstan was te zien in de eerste 3 seizoenen van Vikings. Hij is een jonge Anglo-Saxische christelijke monnik die door Ragnar Lothbrok als slaaf werd meegenomen uit het klooster van Lindisfarne.In de webserie zien we de Vikingcultuur vanuit het perspectief van Athelstan. We horen zijn gedachten over alle gebruiken, normen en waarden van de Noormannen. Hij balanceert zijn geloof in zowel de christelijke God als Odin, wat emotionele en psychologische onrust oplevert.

Korte afleveringen


Ook zien we hoe Athelstan lol heeft in het vergieten van bloed tijdens een strijd, maar hoe hij daarna wordt achtervolgd door herinneringen aan het gevecht. Hij komt erachter dat zijn nieuwe heidense familie net zo goed mensen zijn.

De webserie bestaat uit een seizoen van 13 korte afleveringen, die allemaal ongeveer 4 minuten duren. Vikings: Athelstan's Journal is gratis te bekijken op YouTube.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij een echte fan van Vikings en kijk je uit naar meer spin-offs?

 • Ja, Viking till I die!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, nooit mijn ding geweest

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen