search
'Star Trek: Section 31': De geheime dienst van de Federation nader bekeken en dit kun je verwachten
Films / Specials

'Star Trek: Section 31': De geheime dienst van de Federation nader bekeken en dit kun je verwachten

Nu het filmen erop zit is wat meer bekend over de personages in de film.

Ongeveer een jaar geleden berichtte SerieTotaal over de allernieuwste Star Trek-film. De hoofdpersoon is Philippa Georgiou uit Star Trek: Discovery, gespeeld door Oscarwinnares Michelle Yeoh. Het verhaal laat haar tijd zien bij het beruchte Section 31.

Starfleets geheime dienst is niet bepaald een fijne club. In Star Trek Deep Space Nine maakte de kijker kennis met deze organisatie, en ook in Star Trek: Picard kwam Section 31 in beeld. In beide gevallen ging het niet bepaald om iets positiefs.

Bedenkelijk


Section 31 beschermt de Federation waar en wanneer nodig waarbij de methodes nogal bedenkelijk kunnen zijn. Door Philippa's tijd bij Section 31 in een film te gieten leer je naast haar personage ook deze organisatie beter kennen.

De film richt zich dus voornamelijk op de bestaande fans van de franchise, maar nieuwe kijkers zijn zeker welkom. Scenarioschrijver Craig Sweeney zei tegen Variety het volgende: "Ik wil de kijkers een ervaring bieden die in de wereld past, maar ook een die nieuwkomers aanspreekt".

Banden


Een manier om dit te combineren is door een populair personage uit Star Trek: The Next Generation te tonen in de film. Dit betreft Rachel Garrett, die in in de serie gespeeld werd door Tricia O'Neill.De automatische vraag rijst natuurlijk hoe we Rachel te zien zullen krijgen en of zij banden had met Section 31. Vooralsnog is alleen bekend dat het hier gaat om een jongere Rachel, die wordt gespeeld door Kasey Rohl. Dit impliceert dat het verhaal zich een aantal jaren voor TNG afspeelt.

Standbeeld


Doordat de vaste kijkers bekend zijn met Rachel en haar belangrijke bijdrage in de wereld van Star Trek is dit een goede zet. De Starfleet-officier had blijkens Picard een standbeeld, en nu is haar jongere zelf te zien. Nieuwe kijkers kunnen kennis met haar maken waardoor ze niets missen in de film doordat ze haar niet uit de serie kennen. De premièredatum is momenteel nog niet bekend, maar we houden jullie uiteraard op de hoogte.Wat staat ook alweer waar?


Kijk Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij het leuk dat de Star Trek-film 'Star Trek: Section 31' verschijnt'?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen