search
'Geek Girl': van buitenbeentje naar stijlicoon
Recensie

'Geek Girl': van buitenbeentje naar stijlicoon

Meeslepend coming-of-ageverhaal over een tiener wiens leven tijdens een schoolreis drastisch verandert.

Regie: Declan O'Dwyer | Cast: Emily Carey (Harriet Manners), Liam Woodrum (Nick Park), Emmanuel Imani (Wilbur Evans), Rochelle Harrington (Nat Gray), Tim Downie (Richard Manners), Daisy Jelley (Poppy Hepple-Cartwright), e.a. | Afleveringen: 10 | Speelduur: 28-37 minuten | Jaar: 2024

Na haar indrukwekkende verschijning in House of the Dragon verrast Emily Carey met haar titelrol in Geek Girl, waarin ze als onzekere tiener terechtkomt in een sector waar het er net zo hard aan toegaat als in Westeros: de modewereld.

Geek Girl opent met de onhandige Harriet die in de schoolgangen onderuitgaat. Terwijl pestkoppen haar uitlachen horen we haar gedachten: ze noemt zichzelf een 'geek', sociaal ongemakkelijk en totaal niet modieus. Deze innerlijke monoloog, die de gehele serie aanhoudt, is zowel grappig als scherp. Doordat Harriet zichzelf met zelfspot beschrijft maakt ze meteen een sympathieke indruk.

Beste vriendin Nat droomt ervan model te worden, maar tijdens een schoolreis naar de London Fashion Week is het Harriet die, na weer een struikelpartij, opgemerkt wordt door een modellenscout die haar een contract aanbiedt. Daarmee wordt Harriet plotseling uitgedaagd om haar grenzen te verleggen. Terwijl ze op school worstelt met sociale acceptatie en pesterijen, ontdekt ze dat de modellenwereld misschien wel de plek is waar ze tot haar recht kan komen. Alleen moet ze zich daarin wel staande houden tussen jaloerse modellen en haar eigen onzekerheden.

Hoewel Geek Girl gebruikmaakt van bekende verhaalelementen, zoals de lelijke eend die verandert in een mooie zwaan, biedt de serie een frisse kijk op het opgroeien. De tien afleveringen bevatten genoeg unieke en grappige momenten die voorkomen dat het verhaal saai of afgezaagd aandoet. Dankzij felle kleuren is de serie visueel aantrekkelijk en de soundtrack vol hits uit de late jaren 2000 draagt bij de nostalgische sfeer.

De charismatische Emily Carey maakt van Harriet een personage waar je echt van gaat houden. Ze speelt haar rol zo herkenbaar dat je niet anders kunt dan met haar meeleven. Nick, de charmante crush van Harriet, voegt een extra dimensie toe. Hun interacties zijn zowel lief als oprecht, wat hun relatie een natuurlijke en hartverwarmende dynamiek geeft. Ook de ontroerende scènes tussen Harriet en haar vader dragen bij aan de diepte en warmte van de serie.

Soms voelt het verhaal wat voorspelbaar en ook is Harriets snelle succes in de modewereld niet altijd geloofwaardig. Daarnaast had Harriets rivaal Poppy meer karakterontwikkeling mogen krijgen om van haar een overtuigendere tegenstander te maken. Ondanks deze haperingen bevat Geek Girl genoeg hart en humor om de aandacht vast te houden. Op charmante wijze toont de serie dat buitenbeentjes hun weg kunnen vinden en dat echte schoonheid vaak onverwacht opduikt.

★★★★☆

Geek Girl is te zien bij Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij van plan om Geek Girl te gaan kijken?

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen