search
Hoop voor 'The Last of Us': Na seizoen 2 komt er meer, maar niet per se veel
Series / Nieuws

Hoop voor 'The Last of Us': Na seizoen 2 komt er meer, maar niet per se veel

In een recent interview met Deadline onthulden de showrunners meer over hun plannen.

Het tweede seizoen van de hitserie telt minder afleveringen dan het debuutseizoen. Craig Mazin legde uit waarom dit zo is en onthulde daarnaast hoeveel seizoenen The Last of Us uiteindelijk zal tellen.

Om een natuurlijk verloop van het verhaal te garanderen zal seizoen 2 zeven afleveringen hebben. Het tweede deel van de game biedt meer bronmateriaal, waardoor Mazin en zijn co-maker Neil Druckmann mikken op drie seizoenen.

Geen beperkingen


Er is dus geen sprake van beperkingen die van hogerhand worden opgelegd. Mazin: "In de tweede game zit meer materiaal vergeleken met de eerste game. Wanneer je onderzoekt hoe je dit het beste kunt weergeven, dan kom je natuurlijke afbakeningspunten tegen in het verhaal. Voor het tweede seizoen was dit na zeven afleveringen".

"Aangezien we de tijd nemen om het verhaal goed te verfilmen is het zeer waarschijnlijk dat we drie seizoenen nodig zullen hebben. We zijn er vrij zeker van dat seizoen 3 een stuk groter wordt dan seizoen 2. Misschien voegen we nog een vierde seizoen toe, vooropgesteld dat het publiek interesse heeft en we televisie kunnen blijven maken," besluit Mazin.

Gerucht


Mazins uitspraak over een eventueel vierde seizoen sluit aan bij het gerucht over een derde deel van de beroemde game. Mocht Druckmann hier inderdaad mee bezig zijn, dan zou een toekomstige verfilming daarvan helemaal niet gek zijn.

Bekijk op instagram


The Last of Us seizoen 2 wordt in 2025 verwacht. Kijk ondertussen The Last of Us op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Vind jij 4 seizoenen voldoende om het verhaal van The Last of Us te vertellen?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen