search
De logische vraag die nooit wordt beantwoord in 'Lucifer' en daarom maar wordt genegeerd
Series / Specials

De logische vraag die nooit wordt beantwoord in 'Lucifer' en daarom maar wordt genegeerd

Fans van 'Lucifer' zullen nooit op het antwoord van deze vraag kunnen komen.

Lucifer liep voor 6 seizoenen. In die seizoenen is er enorm veel gebeurd en kregen we een goed beeld van de wereld van de serie. Maar er zijn ook bepaalde zaken waar we nooit een antwoord op hebben gekregen…

De fantasyserie liep van 2016 tot 2021, voor 6 seizoenen. In de serie wordt vooral gefocust op het personage Lucifer Morningstar, een Engel die uit de hemel is verbannen vanwege zijn rebelse aard. Hij wordt gedwongen om mensen op aarde te straffen, als de heer van de hel.

Hoe lang is Lucifer op aarde?


Omdat hij verveeld is door zijn leven in de hel, verlaat hij de troon en verhuist hij naar Los Angeles. Daar begint hij een nachtclub, maar al snel raakt hij betrokken bij een moordonderzoek. Dit is een begin van een lange samenwerking tussen hem en detective Chloe.

Op een gegeven moment is Lucifer dus naar aarde gekomen. Maar dit roept meteen een vraag op bij fans: hoe lang is hij hier al? Hierop komt eigenlijk nooit een duidelijk antwoord in de serie.

Lux


Kijkers weten dat Lucifer in eerste instantie af en toe op aarde verscheen, gewoon om wat lol te trappen. Zijn nachtclub Lux werd een enorme hit, waardoor Lucifer een stabiel netwerk opbouwde op de planeet.Maar we weten niet hoe lang dit proces duurde. Het zou jaren kunnen zijn, maar ook dagen. Lucifer staat bekend om zijn manieren om mensen te manipuleren en charmeren, dus was het voor hem waarschijnlijk niet moeilijk om succes te behalen.

Mysterie


Wel weten we als kijker dat de periode die we in de serie zien de langste periode is dat Lucifer op aarde is geweest. Vanaf het moment dat hij een team wordt met Chloe, zijn er ongeveer vijf jaar verstreken. Maar hoe lang hij daarvoor al op aarde was, zal een mysterie blijven.

Bekijk Lucifer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Baal jij dat Lucifer geen nieuwe seizoenen meer krijgt?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen