search

Ons nieuws van zondag 9 juni 2024

'The Tattooist of Auschwitz': liefdesverhaal omringd door horror
Recensie

'The Tattooist of Auschwitz': liefdesverhaal omringd door horror

Een grafisch intense vertelling van hoe Lale Sokolov als tatoeëerder de gruwelen van de nazi's wist te overleven.

Regie: Tali Shalom-Ezer | Cast: Harvey Keitel (oude Lale Sokolov), Jonah Hauer-King (jonge Lale Sokolov), Melanie Lynskey (Heather Morris), Anna Próchniak (Gita Furmanova), Jonas Nay (Stefan Baretzki), Yali Topol Margalith (Cilka), e.a. | Afleveringen: 6 | Speelduur: 51-59 minuten | Jaar: 2024

Toen bleek dat concentratiekamp Auschwitz niet voldoende capaciteit bood om te voldoen aan de doelstellingen van wat de nazi's eufemistisch de 'Endlösing der Judenfrage' noemden, werd enkele kilometers verderop een tweede kamp geopend. Het dorpje Brzezinka, in het Duits Birkenau, werd van de kaart geveegd voor een tweede kamp. De omstandigheden in Auschwitz-Birkenau waren voor de gevangenen zo mogelijk nog slechter, de situatie nog uitzichtlozer. Het kamp dat ook wel Auschwitz II werd genoemd was een goed geoliede vernietigingsmachine met verbrandingsovens die dag en nacht werden gebruikt.

In het zesdelige The Tattooist of Auschwitz wordt de regelrechte horror van dit concentratiekamp in alle gruwelijkheden verbeeld. De Israëlische filmmaker Tali Shalom-Ezer schermt de ogen van haar publiek niet af, maar confronteert met de naakte uitgemergelde lichamen van Joodse gevangenen die niet eens een eigen bed hadden, maar een kooi met twee lotgenoten moesten delen. De schoorstenen spugen doorlopend de gitzwarte rook die tot kilometers ver te zien en te ruiken is.

Waar put je te midden van al deze ontmenselijking nog enige hoop uit? Het antwoord is misschien blasé, maar wordt ingegeven door de geschiedenis. Auschwitz-overlever Lale Sokolov kreeg door de uitzonderingspositie die hij wist te verwerven meer beweegruimte en vond zo de liefde van zijn leven. De bleue Nieuw-Zeelandse schrijver Heather Morris was werkzaam in de gezondheidszorg toen ze in 2003 via vrienden op het bestaan van Sokolov, die nu in Australië woonde werd gewezen,. Morris besloot de diverse schrijfcursussen die ze had gevolgd in de strijd te gooien om haar debuutroman te schrijven. Het werd een bestseller.

Sokolov was een Slowaakse Joodse man die werkte voor een warenhuis in Bratislava. Toen de opdracht van de nazi's kwam om van elk gezin een man beschikbaar te stellen voor 'de arbeid', volgde hij het commando plichtsgetrouw op. Hij belandde in Auschwitz II, waar elke gevangene een nummer op de onderarm getatoeëerd kreeg. De tatoeëerder van het kamp kon de enorme stroom gevangenen niet aan en droeg Sokolov voor als collega, die daardoor niet alleen een vertrouwensband ontwikkelde met een Duitse officier, maar ook een beeld kreeg van de gruwelijke praktijken in het kamp.

The Tattooist of Auschwitz bevat twee verhaallijnen: de overlevingsstrijd van de jonge Sokolov en hoe Morris het relaas optekent van de hoogbejaarde Sokolov. Het zal enige moeite kosten om in de oude Sokolov niemand minder dan Harvey Keitel te herkennen. De terugblikken naar het kamp zijn duister en uitzichtloos, wat tot uiting komt in het kleurgebruik. Toch weet Sokolov contact te krijgen met de vrouwelijke medegevangene Gita. De romantische kant van het verhaal over de tatoeëerder van Auschwitz voelt in het licht van de massale moordpartijen wat ongemakkelijk aan.

Sokolovs positie zorgde niet alleen voor een immens schuldgevoel – de Slowaak verwachtte tot aan zijn dood tot hij zou worden wegen opgepakt collaboratie – het was ook de grootste kritiek op Morris' boek. Bovendien kreeg de schrijver het verwijt dat ze veel feitelijke onjuistheden over de Holocaust in haar boek verwerkte. Dit laat niet onverlet dat de verfilming een verpletterende indruk achterlaat. De jonge Sokolov wordt gespeeld door de Brit Jonah Hauer-King die na zijn forse bijrol in The Little Mermaid een heel andere kant van zichzelf laat zien. Zijn vertolking combineert kwetsbaarheid en weerbaarheid.

Bij wijze van hart onder de riem verwoordt een gevangenge dat de nazi's niet in de hoofden van de gevangenen kunnen kruipen. Uiteraard is dat een aperte onwaarheid, omdat de verschrikkingen van Auschwitz veel Joodse families nog generatieslang zouden tekenen. De liefde tussen Lale en Gita is een klein lichtpuntje dat de serie met al haar zware thematiek nog enig lucht geeft. De denkbeeldige confrontatie van de hoofdrolspelers uit de jaren veertig met de oude Sokolov is wat potsierlijk en een clichématig stijlmiddel.

Tegenover Keitel staat een innemende vertolking van Heavenly Creatures- en Yellowjackets-actrice Melanie Lynskey. In een van de bijrollen zien we de Nederlandse Gonny Gaaker, al is haar schermtijd beperkt. De muziek werd onder meer verzorgd door Hans Zimmer die tevens medeverantwoordelijk was voor de slotsong van Barbra Streisand, Love Will Survive. The Tattooist of Auschwitz gaat net als een tatoeage onder je huid zitten. De stilistische en thematische schoonheidsfoutjes zijn dan ook volstrekt futiel.The Tattooist of Auschwitz is te zien bij SkyShowtime.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe week, nieuwe afleveringen: Welke nieuwe series zijn er nu te volgen op SkyShowtime?
Series / Nieuws

Nieuwe week, nieuwe afleveringen: Welke nieuwe series zijn er nu te volgen op SkyShowtime?

Het wordt komende week kiezen tussen keiharde actie en aandoenlijke animatie.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mayor of Kingstown


Verschijnt op: Donderdag 13 juni | Release: Seizoen 3 - aflevering 2 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, vecht hij samen met zijn broer Mitch tegen wanorde en ongerechtigheid.PAW Patrol


Verschijnt op: Vrijdag 14 juni | Release: Seizoen 10 - deel 2 | Genre: Animatie / Avontuur / Komedie | Kijk op: SkyShowtime

Zes heldhaftige pups werken samen om de inwoners van hun dorp Avonturenbaai te beschermen. Hiervoor gebruiken ze hun eigen speciale kwaliteiten, gadgets en voertuigen. Paw Patrol gaat de uitdaging altijd aan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze direct herkenbare thrillerserie uit 2020 moest een streamingdienst lanceren: gingen allebei ten onder
Series / Nieuws

Deze direct herkenbare thrillerserie uit 2020 moest een streamingdienst lanceren: gingen allebei ten onder

'The Fugitive' werd gemaakt voor het streamingplatform Quibi dat minder dan een jaar heeft bestaan.

Er bestaan al zoveel streamingdiensten dat het soms moeilijk kiezen is. In april 2020 werd het streamingplatform Quibi gelanceerd, maar het werd gesloten in december 2020 nadat het de verwachtingen voor het aantal abonnees niet had gehaald. Een van de series die gemaakt werd voor Quibi is The Fugitive, dat ook een grote flop was.

The Fugitive is een actie-thrillerserie geregisseerd door Stephen Hopkins en ontwikkeld door Nick Santora. Geklasseerd als een hedendaagse update van de televisieserie uit 1963 en de filmadaptatie uit 1993, maar met nieuwe personages, dient het als de vijfde release in de gelijknamige franchise.

Verhaal


De cast van The Fugitive bestaat uit Boyd Holbrook, Natalie Martinez, Tiya Sircar, Brian Geraghty, Genesis Rodriguez, Shareeka Epps, Daniel David Stewart, Kiefer Sutherland en Glenn Howerton. De afleveringen duren tussen de zes en negen minuten, zoals bedoeld was op Quibi. In totaal duurt de hele serie 1 uur en 51 minuten.

The Fugitive volgt Mike Ferro (Holbrook), een arbeider die in een metrostation in Los Angeles zit wanneer er in daar een bom ontploft. Hij wordt ten onrechte beschuldigd door de pers. Terwijl hij zich zorgen maakt over zijn vrouw en 10-jarige dochter, overtuigen gebrekkig bewijs en een sensatiebeluste journalist iedereen van zijn schuld. Mike moet zijn onschuld bewijzen door de echte dader te ontmaskeren voordat de politieagent die het onderzoek leidt hem kan arresteren. Mike's leven en gezin staan op het spel terwijl hij verandert in - The Fugitive.

Flop


The Fugitive bleek een grote flop en kreeg negatieve reacties. De serie heeft dan ook een lage score van 20% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "Kiefer Sutherland doet wat hij kan, maar zelfs Jack Bauer zelf kan The Fugitive niet redden van de rommelige verhaallijn."Ook de korte afleveringen werden niet zo geliefd bij het publiek dat The Fugitive een score van 59% gaf op Rotten Tomatoes. Dit is ook een van de redenen waarom Quibi niet werkte. De dienst was gericht op een jonger publiek, met content in afleveringen van zo'n 10 minuten genaamd "quick bites" (waarbij de naam Quibi is afgeleid van "QUI-ck BI-tes"). Maar de jongeren waren daar niet op aan het wachten. Quibi was net als The Fugitive een grote flop en moest na minder dan een jaar worden stopgezet.

Kijken?


The Fugitive is op dit moment niet te streamen, huren, kopen of downloaden via streamingdiensten in Nederland.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste recensies Disney+-serie 'The Chi' seizoen 6: kijken of skippen?
Series / Nieuws

Eerste recensies Disney+-serie 'The Chi' seizoen 6: kijken of skippen?

'The Chi' seizoen 6 krijgt zeer gemengde recensies van trouwe kijkers.

Het Amerikaanse drama The Chi heeft al vijf volledige seizoenen achter de rug. Nu is de grote vraag of seizoen 6 de moeite waard is of dat de serie het eigenlijk op moet geven. Op Rotten Tomatoes geven kijkers hun eerlijke mening over het nieuwe seizoen.

The Chi is gemaakt door Lena Waithe en gaat over een wijk in het zuiden van Chicago. De serie vertelt het heftige verhaal van enkele vreemden die op een onverwachte manier in elkaars leven komen.

Rotten Tomatoes


Dit seizoen heeft helaas geen recensies van critici op Rotten Tomatoes, maar wel een paar kritische reacties van kijkers. Hoewel enkele kijkers erg enthousiast zijn over de serie, blijft de score hangen op een magere 46% (op het moment van schrijven).

De meest uitgesproken recensie is die van Draymond G. Hij schrijft: "Ik heb elk seizoen van The Chi gezien en het is erger geworden. Ik vond het begin geweldig, maar dit seizoen is onzin. Ik heb mijn kostbare tijd verspild met kijken."

Positieve recensies


Echter, veel kijkers zijn erg enthousiast over de serie. Zo legt GCGC uit dat "degenen die teleurgesteld zijn dat de serie niet alleen maar over geweld en bendes gaat, de neiging hebben om hun mening het luidst te uiten." Maar dat betekent natuurlijk niet dat dit de mening van iedere kijker is.De serie krijgt ook positieve reacties op de groei van de personages. Zo schrijft Ra G: "Ik ben dol op de groei en ontwikkeling van sommige personages. Vic en Darnell zijn enorm gegroeid." De kijker vindt het seizoen tot nu toe "oké", maar hoopt dat het "beter wordt".

Disney+


Ben je benieuwd geworden naar dit spannende verhaal? Stream dan The Chi op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het wachten is snel voorbij: Netflix zet de laatste 4 afleveringen van 'Bridgerton' over 4 dagen online
Series / Specials

Het wachten is snel voorbij: Netflix zet de laatste 4 afleveringen van 'Bridgerton' over 4 dagen online

Deel 2 van 'Bridgerton' seizoen 3 is deze week eindelijk te zien op Netflix.

Na veel geduld is het deze week zover: het tweede deel van Bridgerton seizoen 3 komt op Netflix. Benieuwd wat je kunt verwachten? Wij beantwoorden 5 vragen.

Waar hield het eerste deel van seizoen 3 op?


Dat waar Penelope al zolang van droomde is eindelijk werkelijkheid geworden: ze gaat trouwen met Colin Bridgerton. We zagen hoe Penelope haastig op zoek was naar een echtgenoot, waardoor ze bijna trouwde met Lord Debling.

Uiteindelijk bloeide de liefde tussen de vrienden Colin en Penelope echter op en staat hun huwelijk gepland. Toch liggen er problemen op de loer, want Eloise weet van Penelopes dubbele identiteit als Lady Whistledown. Zorgt dit geheim ervoor dat haar droom in duigen valt?

Wat gaat er gebeuren in het tweede deel?


Het precieze plot van het tweede deel is natuurlijk nog niet bekend, maar we gaan in ieder geval zien of Eloise het geheim van Penelope besluit te verklappen of niet. Als ze dit doet, kan dat grote gevolgen hebben. Maar als ze het niet doet blijft Penelope's geheim haar achtervolgen.

Welke acteurs keren er terug?


Seizoen 3 deel 2 gaat weer verder waar deel 1 gebleven was. De meeste acteurs zullen dus terugkeren, waaronder Nicola Coughlan als Penelope, Luke Newton als Colin en Claudia Jessie als Eloise. Sam Phillips is waarschijnlijk niet meer te zien als Lord Debling.Kun je het tweede deel bingen?


Ja, je kunt het tweede deel zeker bingen. De laatste 4 afleveringen verschijnen in één keer op Netflix.

Is Bridgerton een aanrader?


Voor fans van kostuumdrama's met creatieve kostuums en dramatische romantische verhaallijnen is Bridgerton absoluut een aanrader.

Seizoen 3 deel 2 van Bridgerton is vanaf 13 juni te bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De logische vraag die nooit wordt beantwoord in 'Lucifer' en daarom maar wordt genegeerd
Series / Specials

De logische vraag die nooit wordt beantwoord in 'Lucifer' en daarom maar wordt genegeerd

Fans van 'Lucifer' zullen nooit op het antwoord van deze vraag kunnen komen.

Lucifer liep voor 6 seizoenen. In die seizoenen is er enorm veel gebeurd en kregen we een goed beeld van de wereld van de serie. Maar er zijn ook bepaalde zaken waar we nooit een antwoord op hebben gekregen…

De fantasyserie liep van 2016 tot 2021, voor 6 seizoenen. In de serie wordt vooral gefocust op het personage Lucifer Morningstar, een Engel die uit de hemel is verbannen vanwege zijn rebelse aard. Hij wordt gedwongen om mensen op aarde te straffen, als de heer van de hel.

Hoe lang is Lucifer op aarde?


Omdat hij verveeld is door zijn leven in de hel, verlaat hij de troon en verhuist hij naar Los Angeles. Daar begint hij een nachtclub, maar al snel raakt hij betrokken bij een moordonderzoek. Dit is een begin van een lange samenwerking tussen hem en detective Chloe.

Op een gegeven moment is Lucifer dus naar aarde gekomen. Maar dit roept meteen een vraag op bij fans: hoe lang is hij hier al? Hierop komt eigenlijk nooit een duidelijk antwoord in de serie.

Lux


Kijkers weten dat Lucifer in eerste instantie af en toe op aarde verscheen, gewoon om wat lol te trappen. Zijn nachtclub Lux werd een enorme hit, waardoor Lucifer een stabiel netwerk opbouwde op de planeet.Maar we weten niet hoe lang dit proces duurde. Het zou jaren kunnen zijn, maar ook dagen. Lucifer staat bekend om zijn manieren om mensen te manipuleren en charmeren, dus was het voor hem waarschijnlijk niet moeilijk om succes te behalen.

Mysterie


Wel weten we als kijker dat de periode die we in de serie zien de langste periode is dat Lucifer op aarde is geweest. Vanaf het moment dat hij een team wordt met Chloe, zijn er ongeveer vijf jaar verstreken. Maar hoe lang hij daarvoor al op aarde was, zal een mysterie blijven.

Bekijk Lucifer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Een 8,9 op IMDb: Deze epische en historische misdaadserie kent bijna niemand
Series / Nieuws

Een 8,9 op IMDb: Deze epische en historische misdaadserie kent bijna niemand

Van deze Servische misdaadserie heb je hoogstwaarschijnlijk nog niet eerder gehoord.

Heb je alle historische series op Netflix al uitgekeken? Dan hebben we goed nieuws, want van deze serie heb je sowieso nog nooit gehoord: de historische misdaadserie Black Sun.

Black Sun (originele titel Senke nad Balkanom, ook wel vertaald als Schaduwen over de Balkan) is een Servische misdaadserie. Het eerste seizoen kwam uit in 2017. Daarna volgden er nog twee seizoenen.

Belgrado


De serie speelt zich af tussen 1928 en 1940, voor het grootste deel in Belgrado. We volgen de 50-jarige politie-inspecteur Andra Tanasijević en zijn nieuwe collega, een jonge forensisch onderzoeker Stanko Pletikosić.

In de serie is Belgrado een plek met een groot drugsprobleem. Het voornaamste probleem in de stad op het vlak van criminaliteit is een oorlog tussen opiumkartels, die Belgrado gebruiken als handelsroute om drugs verder Europa in te smokkelen.

Relikwie


Black Sun begint met een brute moord op een gekostumeerd bal, waar de absolute elite van de stad zich bevindt. Vanaf dat moment vinden er steeds meer huiveringwekkende gebeurtenissen plaats, waarvan Tanasijević uitvindt dat ze veroorzaakt worden door een oude relikwie.Op de IMDb krijgt de serie een zeldzaam hoge score. Uit 12.000 reviews krijgt de serie een 8,9/10 als cijfer. De misdaadserie wordt geprezen om zijn acteerwerk, kostuums, productie en montage.

Symbool


De titel van de serie slaat op een symbool dat in het eerste seizoen te zien is. Daarnaast krijgt de serie in het Engels ook soms de naam Balkan Shadows, wat een letterlijke vertaling van de originele titel is.

De eerste twee seizoenen van Black Sun zijn in gebieden buiten Nederland te kijken op Prime Video. Helaas zijn er (nog) geen diensten die de serie in Nederland aanbieden. Voor op je watchlist dan misschien?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Disney+ pakt groots uit aankomende dagen
Series / Nieuws

Disney+ pakt groots uit aankomende dagen

In deze volle week zijn er op Disney+ meer dan genoeg series te streamen.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Acolyte


Verschijnt op: Woensdag 12 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 3 | Genre: Actie / Avontuur / Drama | Kijk op: Disney+

The Acolyte onderzoekt een stelsel vol geheimen en duistere krachten en niet alles is wat het lijkt.Welcome to Wrexham


Verschijnt op: Woensdag 12 juni | Release: Seizoen 3 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Disney+

Rob McElhenney en Ryan Reynolds runnen de Wrexham Association Football Club en proberen van deze underdogs een succes te maken dat iedereen inspireert. De docuserie volgt Rob en Ryan van Hollywood tot Wales terwijl ze een spoedcursus als clubeigenaren krijgen en belicht hoe het lot van de club is verbonden met het lot van de stad.Grey's Anatomy


Verschijnt op: Donderdag 13 juni | Release: Seizoen 20 | Genre: Drama / Romantiek | Kijk op: Disney+

In deze intense, medische dramaserie worden Meredith Grey en haar collega-artsen van Grey Sloan Memorial Hospital gevolgd. Elke dag moeten ze beslissingen nemen over leven en dood. Ze zoeken steun, en soms meer, bij elkaar en komen erachter dat relaties, net als de geneeskunde, niet zwart-wit zijn.Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

9 juni: Go! Go! Loser Ranger (seizoen 1 - aflevering 10) - Animatie / Actie / Avontuur - Nu hun oude schuilplaats en bazen zijn weggevaagd, sluiten de overlevende Dusters een geheime overeenkomst met de Ranger Force om deel te nemen aan de wekelijkse confrontatie op zondag, die ze altijd verliezen. Vechter D is deze poppenkast beu en komt in actie om voor altijd alles te veranderen.

11 juni: Clipped (seizoen 1 - aflevering 3) - Biografie / Drama / Sport - Deze serie gaat over het dramatische einde van het eigenaarschap van Donald Sterling van de Los Angeles Clippers, terwijl het team onder leiding van coach Doc Rivers op jacht gaat naar het kampioenschap.

12 juni: Uncle Samsik (seizoen 1 - aflevering 12-13) - Drama / Geschiedenis - Dit verhaal speelt zich af in de jaren 60 van de vorige eeuw, en draait om twee mannen, hun trots, hebzucht en vriendschap.

12 juni: Tracker (seizoen 1 - aflevering 9) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

12 juni: Undead Unluck (seizoen 1 - aflevering 22) - Animatie / Actie / Avontuur - Fuko Izumo, een meisje met de gave 'ongeluk', brengt ongeluk aan iedereen die haar aanraakt. Wanneer Fuko zelfmoord wil plegen, verschijnt er plotseling een ondode met een onsterfelijk lichaam. Hij is blij dat hij eindelijk iemand heeft gevonden die hem een echte dood kan bezorgen.

12 juni: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 7) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

15 juni: The Fable (seizoen 1 - aflevering 11) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.

15 juni: Doctor Who (seizoen 1 - aflevering 7) - Avontuur / Drama / Sciencefiction - De Doctor en zijn reisgenoot Ruby Sunday reizen door tijd en ruimte, met avonturen, helemaal van het Regency-tijdperk in Engeland tot door oorlog verscheurde toekomstige werelden. Tijdens hun avonturen in de TARDIS – een tijdreizend schip in de vorm van een politietelefooncel – komen ze ongelooflijke vrienden en gevaarlijke vijanden tegen, waaronder een angstaanjagend snottermonster en de machtigste vijand van de Doctor tot nu toe.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix komt met goed nieuws voor 'Jurassic World'-fans: Meer avonturen op komst
Series / Nieuws

Netflix komt met goed nieuws voor 'Jurassic World'-fans: Meer avonturen op komst

Netflix en de makers hebben voorlopig nog genoeg te vertellen over de jongens op Isla Nublar.

Het begon ooit als een film in 1993 en is inmiddels uitgegroeid tot een gigantische franchise. De wereld van Jurassic Park is groter dan ooit en de animatieserie Jurassic World: Chaos Theory doet daar nog een schepje bovenop.

Afgelopen donderdag onthulde Netflix de programmering voor aankomende periode en liet daarbij weten dat de serie vernieuwd is voor een tweede seizoen. De nieuwe lichting afleveringen moeten eind dit jaar nog uitkomen.

Meer avonturen in dinoland


Jurassic World: Chaos Theory is de opvolger van Jurassic World: Camp Cretaceous (in het Nederlands respectievelijk Jurassic World: De Chaostheorie en Jurassic World: Kamp Krijtastisch).

De serie volgt de groep personages jaren nadat ze per ongeluk strandden op het eiland Isla Nublar en nu een omvangrijke samenzwering onderzoeken, die gericht is tegen een van de groepsleden.

Genoeg te vertellen


Als het aan showrunner Scott Kreamer ligt, blijven de series voorlopig wel even uitkomen. Hij vertelt: "We hebben genoeg verhalen te vertellen. Ik weet niet of het zo lang als Kamp Krijtastisch zal lopen, maar waar we ons in de tijdlijn bevinden, is er nog genoeg te ontdekken."Bekijk alle afleveringen van Jurassic World: Chaos Theory op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ciri is totaal anders op nieuwe setfoto's van 'The Witcher' seizoen 4
Series / Foto's

Ciri is totaal anders op nieuwe setfoto's van 'The Witcher' seizoen 4

De prinses van Cintra maakt een transformatie door in de laatste seizoenen van de serie.

Redanian Intelligence toont nieuwe setfoto's van de opnames van de fantasyserie The Witcher. De twee laatste seizoenen zullen direct na elkaar gefilmd worden.

Je kunt de foto's hier bekijken. Het publiek richt zich vooralsnog op Liam Hemsworth als de nieuwe Geralt, daarnaast is de ontwikkeling van Ciri (Freya Allan) al begonnen gezien haar kleding.

Dolk


Aan het einde van het derde seizoen vluchtte Ciri met de Ratten de Korath woestijn in. Op de foto's blijkt dat ze een outfit draagt die goed past bij de groep rebelse tieners, waar ze nu een onderdeel van uitmaakt.

Allan draagt een gouden jack, heeft hoge laarzen aan en houdt een dolk in haar hand. Op de grond ligt een adellijke jonge vrouw, wat doet denken aan een passage in het boek. Hierin overvalt de groep een jonge barones.

Verandering


Het naïeve meisje dat Ciri ooit was staat op het punt om voorgoed te verdwijnen. Het is waarschijnlijk dat het personage in de twee laatste seizoenen sterk zal veranderen ten opzichte van het begin van het verhaal.

Bekijk op instagramJe kunt The Witcher streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Premièredatum 'The Walking Dead: Daryl Dixon' seizoen 2 bekendgemaakt
Series / Nieuws

Premièredatum 'The Walking Dead: Daryl Dixon' seizoen 2 bekendgemaakt

Daryl keert eerder terug dan verwacht en zet de strijd voort met Carol aan zijn zijde.

Het tweede seizoen van de spin-off in de wereld van 'The Walking Dead' heeft een behoorlijk lange titel: The Walking Dead: Daryl Dixon - The Book of Carol. Het is echter wel direct duidelijk wie een belangrijke rol krijgt in het nieuwste seizoen.

Carol (Melissa McBride) maakte eerder haar opwachting in een teaser en natuurlijk aan het einde van het debuutseizoen. Het nieuwste seizoen begint in de Verenigde Staten op 29 september en telt wederom zes afleveringen. In Nederland zal de serie op STAR Channel te zien zijn.

Toekomst


Daryl (Norman Reedus) worstelt met zijn besluit om in Frankrijk te blijven, terwijl Carol op zoek gaat naar een oude vriend. Dit leidt tot de nodige spanningen binnen de groep.

De beweging van Genet (Anne Charrier) maakt een groei door en dit is niet iets waar de Union of Hope op zit te wachten. De twee groepen hebben totaal verschillende ideeën over de toekomst van Frankrijk.

Overig


Naast Reedus, McBride en Charrier zullen Clémence Poésy, Louis Puech Scigliuzzi, Laika Blanc Francard, Romain Levi, Eriq Ebouaney en Manish Dayal ook hun opwachting maken.

Bekijk op instagram


Seizoen 2 van The Walking Dead: Daryl Dixon gaat op 29 september van start op het Amerikaanse streamingplatform AMC+. In Nederland is de serie op STAR Channel te zien, maar er is nog geen datum voor bekendgemaakt. STAR Channel kun je ontvangen via, onder andere, Ziggo (kanaal 11).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom de Nederlander Michiel Huisman in seizoen 4 van 'Game of Thrones' de rol Daario Naharis moest overnemen
Series / Specials

Waarom de Nederlander Michiel Huisman in seizoen 4 van 'Game of Thrones' de rol Daario Naharis moest overnemen

Het feit dat Michiel Huisman de rol van Daario overnam zorgde voor veel verwarring: wat was hiervoor de reden?

In seizoen 4 van Game of Thrones kreeg de fantasyserie naast Carice van Houten nog meer een Nederlands tintje. Michiel Huisman nam namelijk de rol over van Daario Naharis. Maar wat was hier eigenlijk de reden voor?

Vanaf seizoen 3 was het personage Daario Naharis te zien in Game of Thrones. Hij was een luitenant bij de Second Sons, waarna hij het bedrijf overnam door zijn leidinggevenden te vermoorden.

Verwarring


Dat is wanneer zijn samenwerking met Daenerys Targaryen begon, als haar adviseur, handhaver en uiteindelijk geliefde. In seizoen 3 werd Daario gespeeld door de Britse Ed Skrein. Hij was in dat seizoen slechts in drie afleveringen te zien.

In seizoen 4 werd hij vervangen door Huisman. Dit was een van de grootste en meest opvallende wisselingen van cast in de serie. Bij het publiek zorgde dit dan ook voor verwarring, omdat er in de serie geen verklaring werd gegeven voor zijn veranderde uiterlijk.

Politiek


Fans vroegen zich dan ook af wat de reden was voor deze verandering van acteur. Lang ging het gerucht dat Skrein was gestopt met de serie voor zijn rol in The Transporter Refueled. Dit ontkende de acteur echter stellig.De echte reden voor zijn vertrek was politiek geladen, volgens Skrein: "Het was veel politieker dan dat. Mijn plan was om voor de lange termijn bij de serie te blijven … Het was een prachtige ervaring, maar de politiek leidde ertoe dat onze wegen scheidden".

Geen middenweg


Een verdere uitleg geeft de acteur niet, maar uit dit statement blijkt dat hij waarschijnlijk niet geheel vrijwillig weg is gegaan. Het lijkt erop dat hij en de makers op een bepaald vlak geen middenweg konden vinden.

Bekijk Game of Thrones op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kan je niet wachten op 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'? Stream dan snel deze fantasyserie
Series / Specials

Kan je niet wachten op 'The Lord of the Rings: The Rings of Power'? Stream dan snel deze fantasyserie

Bekijk deze spannende fantasyserie op Netflix, gebaseerd op de boeken van Leigh Bardugo.

Het duurt nog even voordat het tweede seizoen van The Lord of the Rings: The Rings of Power te zien is op Prime Video. Deze serie is het perfecte alternatief om in de tussentijd te kijken.

The Lord of the Rings: The Rings of Power is een serie waarin fantasie, drama en mysterie centraal staan. Dit is ook het geval met de uiterst populaire Shadow and Bone.

Leigh Bardugo


Shadow and Bone is gebaseerd op de boekenreeksen Shadow and Bone en Six of Crows van Leigh Bardugo. In de lente van 2021 kwam het eerste seizoen uit, en al in de zomer werd de serie vernieuwd voor een tweede seizoen.

Fans van de boeken en kijkers hebben het acteerwerk van de cast geprezen. Volgens hen belichaamde de cast de personages volledig. De cast bestaat uit, onder andere, Jessie Mei Li, Archie Renaux, Freddy Carter, Amita Suman, Kit Young, Ben Barnes en Jack Wolfe.

Het plot


De serie is losjes geïnspireerd op de gebeurtenissen uit het boek, maar volgt in grote lijnen hetzelfde verhaal. De serie speelt zich af in de Grishaverse, waarin Alina (Jessie Mei Li), een wees, ontdekt dat ze een buitengewone kracht bezit. Het is nu haar taak om de wereld te verlossen van de duistere Schaduwvlakte die de wereld teistert.De tweede verhaallijn volgt de personages van Six of Crows. Zij zijn een groep dieven die (in de serie) de opdracht hebben gekregen om Alina te ontvoeren.

Netflix


Shadow and Bone is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.