search
Is deze serie uit 2018 met Hugh Grant de beste serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal?
Series / Specials

Is deze serie uit 2018 met Hugh Grant de beste serie gebaseerd op een waargebeurd verhaal?

Hugh Grant is te zien in 'A Very English Scandal', gebaseerd op een beroemd schandaal in de jaren 70.

Wanneer je weet dat een serie gebaseerd is op een waargebeurde gebeurtenis geeft dat vaak een extra laag aan het verhaal. Deze serie uit 2018 is misschien wel de beste serie die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

A Very English Scandal is een Britse dramaserie, geregisseerd door Russell T Davies (Doctor Who, It's a Sin). De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van John Preston uit 2016 en bestaat uit slechts drie afleveringen.

Jeremy Thorpe


De serie vertelt een gedramatiseerde versie van het schandaal rondom Jeremy Thorpe, de toenmalige leider van de Liberal Party. A Very English Scandal behandelt het hoogtepunt van het schandaal van 1976 tot 1979 en de 15 jaar die tot dit schandaal toe hebben geleden.

In de miniserie volgen we de rechtszaak tegen Thorpe (Hugh Grant), die ervan wordt verdacht dat hij een man heeft betaald om zijn ex-geliefde Norman Scott (Ben Whishaw) te vermoorden.

Drama en comedy


De poging is mislukt, en nu bevindt Thorpe zich in een rechtszaak die in Groot-Brittannië ook wel bekendstaat als de "de rechtszaak van de eeuw". Hoewel het onderwerp serieus klinkt, noemt Whishaw de serie een mix tussen comedy en drama.Volgens Maureen Lee van EW is de serie "een ontroerend onderzoek naar seksualiteit, identiteit en repressie, dat zich afspeelt in het midden van de strijd om homoseksualiteit in Groot-Brittannië te decriminaliseren".

Vervolg


In 2021 kwam er een vervolg op de serie genaamd A Very British Scandal, over de scheiding van de Duchess en Duke of Argylle. Ook is er een tweede vervolg op komst, A Very Royal Scandal, over het interview met Prince Andrew door Emily Maitlis.

Bekijk A Very English Scandal op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Dit is de eerste keer dat ik van A Very English Scandal hoor...

 • Klopt

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, mooie serie!

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen