search
Aangrijpende en historische serie verovert Netflix: "duistere en meeslepend"
Series / Nieuws

Aangrijpende en historische serie verovert Netflix: "duistere en meeslepend"

80 jaar na D-Day stemmen veel mensen af op de docuserie Hitler and the Nazis: Evil on Trial op Netflix.

80 jaar na D-Day komt Netflix met de docuserie Hitler and the Nazis: Evil on Trial. De serie geeft jong en oud de kans om meer te weten te komen over de opkomst van Adolf Hitler, het antisemitisme in die periode, de Tweede Wereldoorlog en zijn volgelingen: de nazi's.

De docuserie is direct een kijkcijferkanon op de streamingdienst. Woensdag zette Netflix de docureeks online en nu staat deze op de derde plaats in de Netflix Top 10, achter de series Eric en Geek Girl.

Geheugen


Over de ontvangst is nog niet zo heel veel bekend. Op Rotten Tomatoes zijn de reviews nog niet verzameld. Op de IMDb zien we al wel een cijfer, namelijk een 7,5 na minder dan 300 stemmen.

"Meeslepende documentaire in zes delen, boordevol beeldmateriaal, commentaar en onlangs uitgebrachte audiofragmenten, wil de wreedheden en de lessen van een duistere tijd in het geheugen houden," schrijft The New York Times over de docuserie.

Zes afleveringen


De nieuwste docuserie van Netflix, met veel indrukwekkende en ingekleurde archiefbeelden, lijkt dus een goede serie om meer te weten te komen over een van de gruwelijkste perioden uit de geschiedenis. Meer dan 60 miljoen mensen vonden de dood over een periode van circa zes jaar. Bekijk de zes afleveringen nu op Netflix.De synopsis van Netflix: Deze aangrijpende docuserie onderzoekt de opkomst, heerschappij en berechting van Adolf Hitler en de nazi's, van de periode vóór WO II en de Holocaust tot het proces van Neurenberg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij al gestart met Hitler and the Nazis: Evil on Trial?

 • Ja / Al gezien

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen