search

Ons nieuws van zaterdag 8 juni 2024

Innemende en krachtige fantasyserie van Netflix weet amper indruk te maken
Series / Nieuws

Innemende en krachtige fantasyserie van Netflix weet amper indruk te maken

De serie Sweet Tooth werd groots gelanceerd, maar staat nu op slechts de zevende plaats in de top 10.

Deze week verscheen het derde seizoen van Sweet Tooth op Netflix. De fantasyserie, gebaseerd op de gelijknamige strip van Jeff Lemire, werd in 2021 groots gelanceerd, maar lijkt zijn mojo te zijn verloren. Het nieuwe seizoen debuteert op de zevende plaats in de Netflix Top 10.

Sweet Tooth startte op 4 juni 2021 met acht afleveringen en vorig jaar verscheen het tweede seizoen met evenveel afleveringen. Niet lang daarna werd duidelijk dat seizoen drie de serie zou afronden.

Ontvangst


Het derde seizoen wordt net als de eerste twee seizoenen sterk ontvangen. Na elf recensies staat Sweet Tooth nog op de volle 100% op Rotten Tomatoes. Seizoen 1 staat op 97 procent na 77 reviews en seizoen 2 noteert een prima 86 procent na 22 reviews.

"Er is iets zo innemend speciaal aan Sweet Tooth dat het aan het einde van het laatste seizoen een plekje heeft veroverd in Netflix' Pantheon van geweldige series," schrijft Alan French van FandomWire.

Oordeel zelf


Mocht je de serie nog niet gezien hebben, dan is het aan te raden om dit toch te doen. Je vindt de eerdere seizoenen en het afrondende seizoen op Netflix.De synopsis: Een lief joch dat half mens en half hert is, zoekt tijdens een gevaarlijk avontuur in een postapocalyptische wereld samen met een norse beschermer naar een nieuw begin.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grootse première op Prime Video komende week en veel andere nieuwe series
Series / Nieuws

Grootse première op Prime Video komende week en veel andere nieuwe series

Het wordt komende week een beetje reality, drama en de terugkeer van de 'superhelden'.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

The Boys


Verschijnt op: Donderdag 13 juni | Release: Seizoen 4 - aflevering 1-3 | Genre: Actie / Komedie / Misdaad | Kijk op: Prime Video

De wereld staat op de rand van de afgrond. Victoria Neuman nadert het Oval Office en zit onder de duim van Homelander die zijn macht versterkt. Butcher, die slechts maanden heeft, is Becca’s zoon verloren en zijn baan als leider van The Boys. Het team is zijn leugens zat. Nu de inzet hoger is dan ooit, moeten ze een manier vinden om samen te werken en de wereld te redden voor het te laat is.The GOAT


Verschijnt op: Donderdag 13 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 8 | Genre: Reality-TV | Kijk op: Prime Video

Daniel Tosh verwelkomt 14 reality-supersterren in een hilarische, met drama gevulde nieuwe competitiewedstrijd waar zowel de sterken als de volstrekt onnozelen kunnen overleven! Elke week zullen vrijgezellen, huisvrouwen, Food Network-sterren en Shahs of Sunset het tegen elkaar opnemen, en elkaar elimineren, totdat één persoon wordt gekroond tot de grootste aller tijden van de realitytelevisie.


Who Killed Him?


Verschijnt op: Vrijdag 14 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 5 | Genre: Misdaad / Drama | Kijk op: Prime Video

Serie geïnspireerd door de onopgeloste moord op de Mexicaanse tv-presentator Paco Stanley in 1999. Door de gezichtspunten van de zes mensen die het dichtst bij hem stonden, wordt het verhaal achter de schermen onthuld waarbij roem, verraad en buitensporigheid naar verschillende verdachten wijzen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Aangrijpende en historische serie verovert Netflix: "duistere en meeslepend"
Series / Nieuws

Aangrijpende en historische serie verovert Netflix: "duistere en meeslepend"

80 jaar na D-Day stemmen veel mensen af op de docuserie Hitler and the Nazis: Evil on Trial op Netflix.

80 jaar na D-Day komt Netflix met de docuserie Hitler and the Nazis: Evil on Trial. De serie geeft jong en oud de kans om meer te weten te komen over de opkomst van Adolf Hitler, het antisemitisme in die periode, de Tweede Wereldoorlog en zijn volgelingen: de nazi's.

De docuserie is direct een kijkcijferkanon op de streamingdienst. Woensdag zette Netflix de docureeks online en nu staat deze op de derde plaats in de Netflix Top 10, achter de series Eric en Geek Girl.

Geheugen


Over de ontvangst is nog niet zo heel veel bekend. Op Rotten Tomatoes zijn de reviews nog niet verzameld. Op de IMDb zien we al wel een cijfer, namelijk een 7,5 na minder dan 300 stemmen.

"Meeslepende documentaire in zes delen, boordevol beeldmateriaal, commentaar en onlangs uitgebrachte audiofragmenten, wil de wreedheden en de lessen van een duistere tijd in het geheugen houden," schrijft The New York Times over de docuserie.

Zes afleveringen


De nieuwste docuserie van Netflix, met veel indrukwekkende en ingekleurde archiefbeelden, lijkt dus een goede serie om meer te weten te komen over een van de gruwelijkste perioden uit de geschiedenis. Meer dan 60 miljoen mensen vonden de dood over een periode van circa zes jaar. Bekijk de zes afleveringen nu op Netflix.De synopsis van Netflix: Deze aangrijpende docuserie onderzoekt de opkomst, heerschappij en berechting van Adolf Hitler en de nazi's, van de periode vóór WO II en de Holocaust tot het proces van Neurenberg.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waanzinnige eerste beelden uit "beste Netflix-serie" volgens de IMDb
Series / Nieuws

Waanzinnige eerste beelden uit "beste Netflix-serie" volgens de IMDb

Deze animatieserie scoort een 9,0 op de IMDb en het nieuwste seizoen start in november.

Arcane is een knaller van jewelste. De animatieserie ging van start in 2021 en kreeg geweldige kritieken. Dit omvatte zowel de actiescènes als het verhaal zelf, dat zich afspeelt in de wereld van League of Legends.

Netflix heeft de eerste beelden van een spectaculair tweede seizoen online gezet. De zussen Vi (Hailee Steinfeld) en Jinx (Ella [Purnell) zijn terug voor een nieuwe dosis strijd en spektakel.

Puinhoop


Het verhaal van Arcane speelt zich af tussen de steden Piltover en Zaun. De eerstgenoemde stad kent een ongelooflijke luxe terwijl in Zaun de armoede overheerst.

De maatschappij is een grote puinhoop en diverse politici, uitvinders en beroepscriminelen strijden om de macht. De zussen Vi en Jinx stelen uit pure nood een object dat een enorme kracht bezit en dit is het begin van hun avonturen.

Betere toekomst


Arcane is de eerste streamingserie die een Primetime Emmy Award heeft gewonnen, dit was in de categorie Beste Animatieserie. In het tweede seizoen keren de zussen terug en zullen zij ongetwijfeld weer botsen in hun poging een betere toekomst te creëren

Het Arcane-fragment is hieronder vanaf 2:39 te bekijken:Het tweede seizoen van Arcane is vanaf november te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Series op NPO Plus: deze toppers zijn echt het kijken waard
Series / Specials

Series op NPO Plus: deze toppers zijn echt het kijken waard

Ontdek vier boeiende series om te streamen op NPO Start.

Steeds meer serieliefhebbers beginnen de mogelijkheden van NPO Start en NPO Plus in te zien. Ben je ook benieuwd wat je op deze site allemaal kunt streamen? Hieronder hebben we vier leuke kijktips.

I.M.I.M. op NPO Plus is gebaseerd op het gelijknamige boek van Connie Palmen. De serie is geregisseerd door Michiel van Erp. Ramsey Nasr en Wende Snijders spelen in de hoofdrollen.

In haar boek beschrijft Palmen haar liefde voor Ischa Meijer. De serie volgt haar liefdesleven met al zijn hoogte- en dieptepunten. Het boek en de serie zorgen ervoor dat alle herinneringen van Palmen bewaard zullen blijven.Dome 16Andrea Bræin Hovig, Flo Fagerli en Johannes Blumenthal spelen in de hoofdrollen in deze avontuurlijke Noorse serie. De serie speelt zich in de toekomst af, als de wereld ingedeeld is in verschillende klimaatzones.

In Dome 16 komen twee tieners uit verschillende zones elkaar tegen en zij worden al snel verliefd. Dat was echter totaal niet de bedoeling en nu moeten ze alles op alles zetten om bij elkaar te blijven.

Those Who KillOp NPO Plus is de Deense misdaadserie Those Who Kill te zien. De originele titel is Den som dræber.

In Those Who Kill wordt de zeventienjarige Julie ontvoerd. Rechercheur Jan Michelsen krijgt de taak om haar verdwijning te onderzoeken, maar dat blijkt moeilijker dan gedacht. Vooral als erachter komt dat Julie ontvoerd is door een seriemoordenaar.Het jaar van FortuynIn 2022 kwam Het jaar van Fortuyn uit. De serie laat alle gebeurtenissen zien in de verkiezingsstrijd tussen Pim Fortuyn en Ad Melkert tussen 2001 en 2002.

Jeroen Pitzenberger speelt de rol van Fortuyn, terwijl Ramsey Nasr de rol van Melkert vertolkt. Ook Jeroen de Man en Thijs Römer spelen mee in Het jaar van Fortuyn op NPO Plus.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwste 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' krijgt veel zure reacties
Series / Nieuws

Nieuwste 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' krijgt veel zure reacties

'Star Wars: The Acolyte' is gestart en het Twitterversum heeft gesproken.

De eerste twee afleveringen van de spin-off zijn inmiddels te streamen op Disney+. Het is minstens zo leuk om de reacties op X te bekijken, die duidelijk laten zien dat de fans stevige meningen hebben.

Er is geen gebrek aan haatreacties, maar er is ook enthousiasme voor de acteerprestaties en voor het verhaal zelf. Hoofdrolspeler Lee Jung-jae wordt geprezen voor zijn rol als Master Sol. De Koreaanse acteur leerde Engels voor zijn rol en baseerde zijn vertolking onder andere op Qui-Gon Jinn (Liam Neeson).

Van tevoren geschreven


De eerste twee afleveringen hebben een dramatisch slechte kijkerswaardering gekregen op Rotten Tomatoes. Dit is de X'ers niet ontgaan. @Joshcarlosjosh gaf aan dat er niets in de serie te zien is dat "dit niveau van haat rechtvaardigt". @Ky1eKatarn voegt hieraan toe: "De negatieve recensies, die van tevoren geschreven zijn, doen me denken aan de Dagobah grot. Wat in die grot te vinden is is datgene wat je in jezelf draagt".

Er is waardering voor het mystery-element in het verhaal. In de woorden van @kelly_knox: "Geen Skywalker te bekennen, gewoon mensen die hun ding doen". Het verhaal is "extreem veelbelovend" volgens @starwarsstuff.Engels leren


Hoodrolspeler Lee Jung-jae is van oorsprong Koreaans en leerde Engels voor zijn rol. @XDarth ThunderX is vol lof: "Het feit dat hij Engels leerde en Master Sol zo elegant neerzette zegt alleen maar hoe graag hij in de serie wilde spelen". De X'ers zijn behoorlijk kritisch over elementen die naar de mening van sommigen overdreven woke zijn. Zo is er een wat forsere Jedi waarbij @GeorgeMolho zich afvraagt hoe hij zijn salto's gaat uitvoeren. @JoelWBerry is zelfs van mening dat het hele verhaal één grote, domme metafoor is waarbij de Force staat voor een systeem dat mensen onderdrukt.Waar te zien?


Star Wars: The Acolyte is te streamen op Disney+.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Mandalorian'-acteur is de Terminator in 'Terminator Zero' van Netflix
Series / Nieuws

'Mandalorian'-acteur is de Terminator in 'Terminator Zero' van Netflix

Deze Terminator zal een iets minder Oostenrijks accent hebben dan Arnold Schwarzenegger.

[b]Timothy Olyphant, die we kennen van series als Deadwood, Justified en The Mandalorian zal de stem van The Terminator verzorgen in de nieuwe anime-serie Terminator Zero van Netflix.

De streamingdienst kondigde dit afgelopen week aan tijdens een presentatie van Netflix Animation in Hollywood.

Tijdreizen om de wereld te redden


De serie begint in een alternatief 2022, waar al decennia een oorlog wordt gevoerd tussen enkele menselijke overlevenden en een leger van machines.

Een soldaat wordt terug in de tijd gestuurd om de mensheid van de ondergang te redden. Ze arriveert in 1997, het jaar waarin de AI die we kennen als Skynet zelfbewust wordt en een oorlog tegen de mensheid start.

Daar gaan we weer


De soldaat moet een wetenschapper genaamd Malcolm Lee beschermen. Lee werkt voor een bedrijf dat een AI bouwt die het boosaardige plot van Skynet tegen moet gaan.Terwijl Malcolm twijfelt aan de morele complexiteit van zijn creatie, wordt hij opgejaagd door een Terminator die terug in de tijd is gestuurd om hem om te brengen.

Toepasselijke premièredatum


Buiten Olyphant heeft Netflix nog niks bekendgemaakt over andere acteurs die de serie van stemmen zullen voorzien.

Terminator Zero is vanaf 29 augustus, ofwel Judgment Day, te streamen via Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook deze game wordt een serie: binnenkort al te zien!
Series / Nieuws

Ook deze game wordt een serie: binnenkort al te zien!

Prime Video gaat al een serie maken van Tomb Raider, maar nu komt er deze titel bij.

Amazon Prime Video heeft laten weten dat ze een zes-delige live-action verfilming gaan maken van de beroemde game-franchise Like a Dragon / Yakuza van SEGA.

De miniserie wordt omschreven als een misdaadserie met dikke actie en ruw realisme. De regie is in handen van Take Masaharu (100 Yen Love) en Takimoto Kengo (Kamen Teacher). Takeuchi Ryoma zal het hoofdpersonage Kiryu Kazuma spelen.

Twee tijdblokken


De serie speelt zich af in zowel 1995 als 2005 en laat het leven zien van een Yakuza-strijder die zich inzet voor gerechtigheid en menselijkheid.

Sean Crouch en Nakamura Yugo bedachten het verhaal en schreven het script. Het Japanse script wordt geschreven door Yoshida Yasuhiro en Yamada Kana.

Lekker snel


De serie, die waarschijnlijk de titel Like a Dragon: Yakuza zal dragen, zal in twee happen van drie afleveringen beschikbaar worden gesteld. Niet gevreesd: er zit slechts een week tussen deze twee releases.De eerste drie afleveringen van de serie worden op 25 oktober beschikbaar gesteld, gevolgd door de laatste drie afleveringen op 1 november. De serie wordt niet alleen ondertiteld, maar ook naar 30 talen vertaald.

Een franchise met geschiedenis


De eerste Yakuza-game werd in 2005 door SEGA uitgegeven voor PS2, PS3 en Wii U. Daarna volgden meerdere sequels, prequels, remakes en spinoffs.

De titel werd onlangs in het Westen aangepast naar Like a Dragon, wat in Japan geldt als de naam van de franchise. In het laatste jaar verschenen in deze reeks drie titels: Like a Dragon: Ishin!, Like a Dragon Gaiden: The Man Who Erased His Name en Like a Dragon: Infinite Wealth.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
HBO Max komt aankomende met 4 indrukwekkende nieuwe afleveringen
Series / Nieuws

HBO Max komt aankomende met 4 indrukwekkende nieuwe afleveringen

Het wordt komende week een leuke combi van actualiteit, hilariteit en alternatieve werkelijkheid.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Smiling Friends


Verschijnt op: Maandag 10 juni | Release: seizoen 2 - aflevering 6 | Genre: Animatie / Kort / Komedie | Kijk op: HBO Max

De werknemers van een bedrijfje doen er alles aan om geluk naar een bizarre en kleurrijke wereld te brengen. Het bedrijf bestaat uit de cynische Charlie en topwerknemer Pim. Ze bezoeken klanten om hen op te vrolijken.Pretty Little Liars: Original Sin


Verschijnt op: Donderdag 13 juni | Release: Seizoen 2 - aflevering 7 | Genre: Drama / Horror / Mysterie | Kijk op: HBO Max

Twintig jaar geleden dreigde een reeks tragische gebeurtenissen het arbeidersstadje Millwood te verscheuren. Nu, in het heden, wordt een bonte mengeling van tienermeisjes -een nieuw groepje Little Liars- gekweld door een onbekende belager.Thirst with Shay Mitchell


Verschijnt op: Donderdag 13 juni | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Documentaire | Kijk op: HBO Max

Shay Mitchell verkent de wereld drankje voor drankje terwijl ze 8000 jaar drankgeschiedenis ontdekt.Overige series nieuw op HBO Max


Hieronder de overige series die deze week op HBO Max verschijnen.

10 juni: Last Week Tonight with John Oliver (seizoen 11 - aflevering 14) - Komedie / Nieuws / Talkshow - John Oliver, een van de grappigste verschijningen uit de recente tv-geschiedenis, komt naar HBO met een gloednieuwe talkshow, waarin hij op onnavolgbare wijze de sociale, politieke en existentiële problemen van Amerika en de wereld aankaart.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit hoofdpersonage uit 'Fallout' wordt in seizoen 2 tot het uiterste gedreven
Series / Nieuws

Dit hoofdpersonage uit 'Fallout' wordt in seizoen 2 tot het uiterste gedreven

Je zou het bijna cru noemen om zo'n lief meisje zo'n beproeving te laten ondergaan.

Prime Video heeft met de komst van Fallout afgelopen april een enorme hit te pakken. Logischerwijs volgt er een tweede seizoen en de showrunners lichten alvast een tipje van de sluier op wat we kunnen verwachten.

Hoofdpersonage Lucy, gespeeld door de Britse actrice Ella Purnell, werd in de serie al flink voor de leeuwen geworpen, maar gaat het in seizoen twee dus nog zwaarder krijgen, aldus showrunners Geneva Robertson-Dworet en Graham Wagner.

Een lief meisje verteerd door harde realiteit


Lucy groeide op in een beschermde omgeving, genaamd de 'Vault', en bekijkt de wereld door een roze bril. Elk probleem in de door atoombommen verwoeste wereld, genaamd de Wasteland, kan volgens Lucy middels dialoog worden opgelost.

De showrunners willen in seizoen twee zien hoe optimistisch Lucy kan blijven en willen haar tot het uiterste drijven om te zien hoeveel ze zichzelf kan blijven in een wereld die erop uit is om haar en haar naasten te vernietigen.

Druk bezig met pre-productie


Er wordt momenteel hard gewerkt aan een nieuw verhaal voor het tweede seizoen. Exacte details zijn nog niet onthuld. Echter, gezien het einde van het eerste seizoen, kunnen kijkers verwachten dat seizoen twee zich zal verplaatsen van de Californische setting naar Nevada, aangezien Fallout naar New Vegas trekt.Bekijk nog eens alle afleveringen van de hitserie Fallout op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Droevig nieuws: acteur uit 'The Office' en 'Breaking Bad' overleden
Series / Nieuws

Droevig nieuws: acteur uit 'The Office' en 'Breaking Bad' overleden

Tom Bower was een acteur die vrijwel elke serieliefhebber ooit heeft gezien.

In Los Angeles is vorige week de Amerikaanse acteur Tom Bower overleden. Bower werd 86 jaar. In een carrière van 50 jaar verscheen hij in een enorme hoeveelheid series en films.

Tom Bower was typisch zo'n acteur die vrijwel iedereen wel eens in een film of serie heeft gezien. In totaal speelde hij in bijna 200 producties, waaronder in een aantal zeer populaire series.

Breaking Bad


Fans van de Breaking Bad-franchise zullen hem kennen als de nieuwsgierige buurman uit de sequel El Camino. Daarin maakt zijn personage het Jesse Pinkman en Todd Alquist bijzonder lastig.

Bower was een acteur die vele genres beheerste. Hij bemachtigde rollen in grote komedie-series als The Office en It's Always Sunny in Philadelphia, maar ook in serieuze dramaseries als The West Wing en misdaadseries als Bosch.

Lucky Hank


Vorig jaar nog verscheen Bower in Lucky Hank met Breaking Bad en Better Call Saul-ster Bob Odenkirk. Zijn laatste rol speelt hij in de film Hurricanna die nog moet uitkomen en waarin de Nederlandse actrice Sylvia Hoeks de hoofdrol heeft.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De echte "Martha" uit 'Baby Reindeer' wil Netflix bankroet krijgen als ze haar zin krijgt
Series / Nieuws

De echte "Martha" uit 'Baby Reindeer' wil Netflix bankroet krijgen als ze haar zin krijgt

Volgens de aanklager klopt er helemaal niets van het beeld dat van haar geschetst wordt.

De donkere komedie Baby Reindeer, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, houdt de kijker op Netflix al weken in haar greep. De echte stalker in kwestie is hier niet bepaald van gediend en neemt stappen tegen de streamingdienst.

Fiona Harvey, de Schotse vrouw die beweert de inspiratie te zijn voor Richard Gadd's Baby Reindeer heeft Netflix namelijk aangeklaagd en eist een schadevergoeding van maar liefst 170 miljoen dollar.

Flinke imagoschade


Harvey heeft publiekelijk verklaard dat het personage Martha in de Netflix-hit, gespeeld door Jessica Gunning, op haar is gebaseerd. Ze klaagt Netflix aan wegens laster, opzettelijke emotionele schade, nalatigheid en schending van haar portretrecht.

De aanklacht van Harvey leest: "De leugens die de gedaagden over Harvey vertelden aan meer dan 50 miljoen mensen wereldwijd, omvatten dat Harvey tweemaal veroordeeld is als stalker en vijf jaar gevangenisstraf heeft gekregen, en dat ze Gadd seksueel heeft aangevallen."

Geen goed figuur


Het is niet de eerste keer dat Harvey van zich heeft laten horen in de zaak. Ze schoof al eens eerder aan bij journalist Piers Morgan in het YouTube-programma Piers Morgan Uncensored om haar verhaal te doen.Morgan staat bekend als een keiharde interviewer en uit de vragen die aan Harvey gesteld werden, werd duidelijk dat ze haar verhaal niet helemaal klaar had. De vraag is of dit haar zaak tegen Netflix sterker maakt. Het volledige interview is hierboven te zien.

Met alle kracht verdedigen


Een woordvoerder van Netflix verklaarde: “We zijn van plan deze zaak krachtig te verdedigen en Richard Gadd’s recht om zijn verhaal te vertellen te ondersteunen.” Gadd zelf, die niet als gedaagde is genoemd in Harvey's rechtszaak, verwees voor commentaar naar de verklaring van Netflix.Mocht je de serie nog niet gezien hebben, kijk dan gauw alle afleveringen van Baby Reindeer op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe HBO Max-serie scoort sterk op Rotten Tomatoes: "uiterst uniek onderwerp"
Series / Nieuws

Nieuwe HBO Max-serie scoort sterk op Rotten Tomatoes: "uiterst uniek onderwerp"

Ren Faire documenteert de machtsstrijd binnen het Texas Renaissance Festival en ontvangt lovende kritieken.

Onlangs heeft Lance Oppenheim, vooral bekend van zijn film Some Kind of Heaven en Spermworld, een gloednieuwe serie gemaakt. Valt deze driedelige documentaire in de smaak bij critici?

Ren Faire is een miniserie over de machtsstrijd in Texas Renaissance Festival, het grootste renaissance festival in Amerika. Wanneer de oprichter stopt, nemen verschillende mogelijke opvolgers het tegen elkaar op om het festival een andere richting in te sturen.

100% perfectie


Critici hebben gesmuld van deze gloednieuwe miniserie. Zij belonen Ren Faire met een perfecte score van 100% op Rotten Tomatoes (op het moment van schrijven).

"Regisseur Oppenheim schildert levendige portretten van deze individuen en hun psychodrama's. Hij verfraait zijn werk door echt materiaal te mengen met scènes waarin ze [...] met denkbeeldige figuren spreken", aldus Nick Schager van The Daily Beast.

Uiterst uniek


Brian Tallerico van RogerEbert.com schrijft dat de serie de precieze balans heeft gevonden tussen bespotten en vieren van dit "uiterst unieke onderwerp". Ren Faire is een serie die door een verkeerd publiek gezien kan worden als komedie, maar Oppenheim neemt dit onderwerp zeer serieus.Ook Alan French van Sunshine State Cineplex is onder de indruk van Ren Faire: "Lance Oppenheim heeft een fantastische serie gemaakt. Zijn beelden nemen ons mee in een van de meest onverwachte machtsgrepen die je ooit hebt gezien."

HBO Max


Ren Faire is te streamen op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.