search
Deze vervolgserie op iconische film had niet slechter uit kunnen pakken: 0% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Deze vervolgserie op iconische film had niet slechter uit kunnen pakken: 0% op Rotten Tomatoes

'My Big Fat Greek Life' was zo slecht dat het na één seizoen werd geannuleerd.

Vooral de films uit de My Big Fat Greek Wedding-franchise zijn bekend en populair. Zo kwam er negen jaar later, in 2023, een derde film uit. Maar wist je dat er ook een serie is gemaakt die als spin-off diende van de eerste film?

Die serie was niet zo'n succes als de films en was zelfs zo slecht dat het na één seizoen al geannuleerd werd. My Big Fat Greek Life kwam uit in 2003 en is een vervolg op de film My Big Fat Greek Wedding uit 2002.

Zelfde acteurs


De meeste hoofdpersonages werden gespeeld door dezelfde acteurs, met uitzondering van John Corbett, die werd vervangen door Steven Eckholdt. Zo speelt Nia Vardalos ook in de serie, maar de naam van haar personage werd veranderd van Toula naar Nia. Ook de naam van het andere hoofdpersonage werd veranderd van Ian naar Thomas.

Naast haar rol in My Big Fat Greek Life hield Vardalos ook toezicht op de serie als een van de co-executive producers, samen met Tom Hanks en zijn vrouw Rita Wilson, die in één aflevering een gastrol speelde als Nia's nicht.

Verhaal


My Big Fat Greek Life, die zich afspeelt in Chicago, volgt Nia Portokalos (Vardalos), een Grieks-Amerikaanse vrouw, terwijl ze omgaat met haar familie en haar nieuwe niet-Griekse echtgenoot Thomas Miller (Eckholdt), een leraar Engels die nog steeds niet lijkt te passen bij de Griekse tradities van haar familie. Ondanks de hulp en bemoeienis van haar familie en haar man, doet Nia haar best om in verschillende situaties met beide benen op de grond te blijven staan.Naast haar man bestaat haar leven uit familieleden zoals haar ouders Maria (Lainie Kazan) en Gus (Michael Constantine), die het Griekse restaurant bezitten waar ze werkt, haar broer Nick (Louis Mandylor), die niet erg slim is en ambivalent staat tegenover Thomas, haar wijze tante Voula (Andrea Martin) en haar roddelende nicht Nikki (Gia Carides).

Slechte recensies


My Big Fat Greek Life ging van start met hoge kijkcijfers, met een gemiddelde van 22,9 miljoen kijkers. De première was de best beoordeelde première van elke serie op een netwerk sinds NBC's Jesse. De week daarop daalden de kijkcijfers met 28%, met een gemiddelde van 16,5 miljoen kijkers, maar het versloeg wel FOX's The Simpsons, die op de tweede plaats eindigde. Echter, de afname in kijkcijfers leidde uiteindelijk tot de annulering van de serie door CBS.My Big Fat Greek Life kreeg ook slechte recensies van critici, waarbij werd opgemerkt dat de willekeurige introducties van personages en ernstige plotaanpassingen niet overeenkwamen met de film. De serie kreeg op Rotten Tomatoes een score van 0%, wat aangaf dat het niet slechter kon. De kritische consensus op de website luidt: "De huwelijksreis verzuurt snel in My Big Fat Greek Life, waarbij de aardse charme van zijn bioscoopvoorganger wordt vervangen door een afgeleide naleving van sitcomclichés."

Kijken?


My Big Fat Greek Life is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij My Big Fat Greek Life gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen