search
De dood van Xena in 'Xena Warrior Princess' is achteraf een dikke domper
Series / Featured

De dood van Xena in 'Xena Warrior Princess' is achteraf een dikke domper

Hoofdrolspeelster Lucy Lawless vindt dat destijds de verkeerde keuze is gemaakt.

De geschiedenis van Xena Warrior Princess is op zichzelf bijna een serie waard. Xena begon als gastoptreden in Hercules: The Legendary Journeys en haar optreden zou geen lang leven beschoren zijn. Door de populariteit van het personage besloot men om een spin-off te maken, die de oorspronkelijke serie uiteindelijk naar de kroon stak.

In een interview met Screen Rant sprak Lawless over de status die Xena: Warrior Princess tot op de dag van vandaag geniet bij een aanzienlijke groep trouwe fans. Ook deed de Nieuwzeelandse een opmerkelijke uitspraak over de dood van Xena aan het einde van de serie. Ze ziet het als een vergissing en vandaag de dag zou dit niet meer gebeuren.

Spijt


Lawless is van mening dat de makers niet genoeg rekening hielden met de kijkers. Lawless: "Ik wou dat we haar [Xena] nooit gedood hadden. We waren alleen maar bezig met wat het beste voor het verhaal zou zijn. 'Wat is de beste beslissing vanuit het oogpunt van het drama?' was de voornaamste vraag die we wilden beantwoorden. Ik kreeg er al snel spijt van, want toen snapten we niet wat we de fans aandeden en nu wel".

Lawless voegde eraan toe dat niet alleen het emotionele welzijn van de fans van belang is, maar dat het belangrijk is om je publiek geboeid te houden. Het is begrijpelijk dat vele kijkers teleurgesteld waren over Xena's dood. Je kunt je echter afvragen of dit daadwerkelijk zo'n zware domper is op het verhaal.

Boeiende uitleg


In de documentaire Double Dare geeft regisseur en 'Xena'-fan Quentin Tarantino een boeiende uitleg over Xena's ontwikkeling: "Ze was een moorddadig iemand, ze was slecht en niet zo'n klein beetje ook. Complete stammen zijn uitgemoord en bestaan niet meer door wat Xena heeft gedaan"."Ze beseft donders goed dat ze geen vergeving verdient, dus het enige dat er opzit is om in het heden goede daden te verrichten. Dat is goede s**t," aldus Tarantino.

Waar te zien?


Je kunt Xena Warrior Princess streamen op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij fan van Xena Warrior Princess?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen