search
Iconische filmhit met Denzel Washington krijgt serie op Netflix: deze acteur vervangt Denzel
Series / Nieuws

Iconische filmhit met Denzel Washington krijgt serie op Netflix: deze acteur vervangt Denzel

De thriller uit 2004 wordt een Netflix-serie, waarbij de nadruk iets meer op actie ligt.

A.J. Quinnells boekenserie over John Creasy werd eerder al verfilmd. In 1987 speelde Scott Glenn de hoofdrol in Man on Fire, maar de bekendere film is ongetwijfeld Tony Scotts film uit 2004. Hierin speelde Denzel Washington de hoofdrol.

De film gaat over het eerste boek, 'Creasy's Wraak' ('Man on Fire'). Onlangs is officieel aangekondigd dat Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman, The Matrix: Revolutions, Watchmen) de hoofdrol zal spelen in de Netflix-reboot.

Toon


John Creasy is een voormalig lid van de Speciale Eenheden van de marine. Hij worstelt met ptss en wil graag in het reine komen met zichzelf en met zijn verleden.

Hoewel de serie Quinnells hoofdpersonage trouw wil neerzetten, zal de serie wat lichter van toon zijn vergeleken met de film uit 2004. Overige castingkeuzes zijn op dit moment nog niet bekend.

Overig


De eerste twee afleveringen van de serie zullen worden geregisseerd door Steve Caple jr., die we kennen van Creed II. Het eerste seizoen telt in totaal acht afleveringen. Abdul-Mateen treedt tevens op als uitvoerend producent van de serie. De overige uitvoerend producenten zijn Arnon Milchan, Yariv Milchan, Natalie Lehmann, Peter Chernin, Jenno Topping, Tracey Cook, Killen Pennington, Scott Pennington, Ed McDonnell en Michael Polaire.Je kunt de oorspronkelijke film Man on Fire bekijken op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: series over bekende films zijn 9 van de 10 keer totaal onnodig

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen