search
Hoe is het nu met de gruwelijk vermoorde 'Glenn Rhee' uit 'The Walking Dead'?
Series / Specials

Hoe is het nu met de gruwelijk vermoorde 'Glenn Rhee' uit 'The Walking Dead'?

Hoe gaat het met Steven Yeun, die de rol van Glenn Rhee speelde in 'The Walking Dead'?

Acteur Steven Yeun is vooral bekend door zijn rol als Glenn Rhee in The Walking Dead. Zijn personage werd op gruwelijke wijze vermoord in de serie, maar hoe is het daarna verder gegaan met de carrière van Yeun?

De rol van Glenn in The Walking Dead was de eerste grote rol die Yeun speelde. Daarvoor had hij enkel nog een gastrol gehad in een aflevering van The Big Bang Theory. Yeun was van 2010 tot 2016 te zien als Glenn, tot de dood van het personage in seizoen 7.

Films


Yeun was volgens veel fans een van de hoogtepunten van de serie, en er wordt zelfs beweerd dat de kwaliteit van de serie omlaag ging nadat zijn personage vermoord werd. Gelukkig hield het daar zeker niet op met zijn acteercarrière.

Hoewel zijn doorbraak in een televisieserie was, maakte Yeun al snel de transitie naar voornamelijk films. De eerste rol die Yeun speelde na zijn exit uit The Walking Dead was in de horrorfilm Mayhem uit 2017.

Recente rollen


In datzelfde jaar was hij te zien in de fantasyfilm Okja. Door de jaren heen is Yeun consistent in films blijven acteren. Zijn meest recente filmrol was in Jordan Peeles sciencefictionfilm Nope uit 2022.Hoewel zijn focus is komen te liggen op film, heeft hij ook nog in verschillende series gespeeld. Zijn meest recente televisierol was in de succesvolle comdeyserie Beef van Netflix.

Aankomend project


Naast live-action acteerwerk heeft Yeun ook meerdere keren stemacteerwerk gedaan voor geanimeerde projecten en videogames. Zijn stem was onder andere te horen in Wizards: Tales of Acardia in 2020 en Invincible van 2021 tot nu.

Later dit jaar is Yeun te zien in de post-apocolyptische film Love Me. Op persoonlijk vlak is Yeun al sinds 2016 getrouwd met de fotografe Joana Pak, met wie hij twee kinderen heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Stelling: de dood van Glenn is de gruwelijkste in The Walking Dead

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen