search
Westeros-fans opgelet: gecancelde 'Game of Thrones'-prequel krijgt tweede kans
Series / Nieuws

Westeros-fans opgelet: gecancelde 'Game of Thrones'-prequel krijgt tweede kans

Voor fans van Westeros is er een onverwachte maar opbeurende update.

Fans van de Game of Thrones-wereld van George R.R. Martin weten dat HBO hard bezig is een mega-franchise te bouwen gebaseerd op het werk van de schrijver. Talloze spinoffs bevinden zich in verschillende stadia van ontwikkeling. Af en toe worden projecten dood verklaard, maar net als in Game of Thrones zelf komen de doden soms weer tot leven.

Dat is het geval voor de prequel 10.000 Ships. Het laatste nieuws over die serie stamt uit april van dit jaar, toen schrijver Brian Helgeland onthulde dat HBO zijn project niet ging oppakken. Nu is er onverwachts vrolijker nieuws.

300 draken


Op zijn persoonlijke blog heeft Martin namelijk onthuld dat er toch gewerkt wordt aan een pilot voor de serie. Hij feliciteert schrijfster Eboni Booth met het winnen van de Pulitzer Prize en deelt vervolgens het goede nieuws.

''HBO en ik houden haar druk met het schrijven van een nieuwe pilot voor '10.000 Ships'. We zijn er erg enthousiast over, hoewel we nog steeds aan het nadenken zijn hoe we 10.000 schepen, 300 draken en reuzenschildpadden gaan betalen.''

Nymeria


10.000 Ships speelt zich 1.000 jaar voor Game of Thrones af. De serie vertelt het verhaal van strijder-koningin Nymeria die na een verloren oorlog tegen de Valyrians naar Dorne in het zuiden van Westeros trekt.Of 10.000 Ships daadwerkelijk gemaakt gaat worden blijft nog even onzeker. Voorlopig zijn Westeros-fans nog wel even zoet, want vandaag is House of the Dragon seizoen 2 op vurige wijze van start gegaan op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

De Game of Thrones-wereld wordt alsmaar groter: een goede ontwikkeling?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen