search
Vergeten actieserie op Netflix scoort gewoon 100% op Rotten Tomatoes: "Even vermakelijk als subversief"
Series / Specials

Vergeten actieserie op Netflix scoort gewoon 100% op Rotten Tomatoes: "Even vermakelijk als subversief"

'Super Crooks' moet je gezien hebben als je een fan bent van anime.

Fan van anime? Dan moet je de actieserie Super Crooks zien. Het is een Japans-Amerikaanse anime-serie, gebaseerd op de gelijknamige stripboekenreeks uit 2012 van Mark Millar en Leinil Francis Yu.

Super Crooks is geschreven door Dai Satō en Tsukasa Kondo en ging in 2021 in première op Netflix. Het fungeert als een spin-off van de serie Jupiter's Legacy (2021) en bestaat uit een seizoen van 13 afleveringen. De eerste negen afleveringen dienen als een prequel voor de stripboekenreeks, terwijl de laatste drie afleveringen de stripboeken rechtstreeks aanpassen.

Verhaal


Super Crooks volgt de kleine crimineel Johnny Bolt die op zoek is naar de ultieme overval. Om een superkrachtige overval uit te voeren stelt hij een team van acht superschurken samen. Dat team bestaat uit Johnny's vriendin Kasey, Carmine alias The Heat, Gladiator, Josh alias The Ghost, TK McCabe, de broers Sammy en Roddy Diesel, en Forecast.

Oorspronkelijk wilde Johnny een held worden, maar na per ongeluk een kettingreactie van doden te hebben veroorzaakt doordat hij zwembadgasten liet schrikken toen hij erin viel en hen elektrocuteerde, schakelde hij over op kruimeldiefstal om te kunnen overleven.

Perfecte score


Super Crooks werd goed ontvangen en heeft op Rotten Tomatoes zelfs een perfecte score van 100%. James Hanton van Starburst schreef het volgende over Super Crooks:"Dankzij de grote verscheidenheid aan soms absurde superkrachten die te zien zijn, is de actie ongelooflijk gevarieerd, met een tempo en stijl die regelmatig razendsnel wisselen. Hoewel er altijd ruimte is voor meer detail en diepgang, is Super Crooks even vermakelijk als subversief."

Live-action versie


Super Crooks was een groter succes dan Jupiter's Legacy en zal ook een live-action versie krijgen. Dit werd in juni 2021, voordat de serie uitkwam, aangekondigd. Daarnaast is er ook een tweede spin-off van Jupiter's Legacy in ontwikkeling.In afwachting van deze live-action versie van Super Crooks kan je altijd kijken naar de animatieversie die te vinden is op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Super Crooks gezien op Netflix en vind jij de animatieserie 100% waard?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen