search
Een van de beste films van 2024 kijk je eindelijk thuis: "kinetisch en sexy"
Films / Specials

Een van de beste films van 2024 kijk je eindelijk thuis: "kinetisch en sexy"

Challengers volgt voormalig tennisster Tashi Duncan die haar man coacht in een spannend toernooi.

Deze film kan je eigenlijk niet ontgaan zijn: Challengers. De populaire Amerikaanse romantische sportfilm draait momenteel nog in de bioscoop, maar vanaf donderdag 20 juni is hij ook thuis op de buis te bekijken.

Luca Guadagnino is een Italiaans regisseur, producent en schrijver en heeft de regie van de film in handen genomen. The Protagonists uit het jaar 1999 betekende zijn regiedebuut. Verder staat hij onder andere ook bekend om de remake van Suspiria uit 2018 en Io sono l'amore uit 2009.

Challenger-toernooi


De film volgt het verhaal van Tashi Duncan, een voormalig professioneel tennisster die vanwege een blessure haar carrière heeft stopgezet en nu coach is. Tashi probeert haar man, Art Donaldson, een tenniskampioen in een dip, weer op de been te krijgen.

Wanneer Art een belangrijke wedstrijd verliest, besluit Tashi hem in te schrijven voor het Challenger-toernooi. De spanning stijgt wanneer Art het opneemt tegen Patrick Zweig, een oude vriend en ex-geliefde van Tashi.

Cast


De rol van Tashi wordt vertolkt door niemand minder dan Zendaya, ook bekend van onder andere de Dune filmreeks en haar rol van Michelle Jones in de Spiderman-films. Naast haar schittert Mike Faist als Art Donaldson. Josh O’Connor speelt Patrick Zweig.De veelbesproken film wordt veelal positief beoordeeld. Rotten Tomatoes geeft Challengers een 88% op de welbekende Tomatometer. Trouw geeft de sportfilm vier sterren, evenals het NRC.

Thuis op de buis


Benieuwd naar de film? Hij draait nu nog in de bioscoop, maar vanaf donderdag 20 juni staat Challengers ook op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Challengers al in de bioscoop gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen