search
Smul jij van erotische thrillers? Vanaf nu kijk je de moeder van alle erotische thrillers op Netflix
Films / Specials

Smul jij van erotische thrillers? Vanaf nu kijk je de moeder van alle erotische thrillers op Netflix

De iconische thriller Fatal Attraction staat sinds afgelopen zaterdag op Netflix.

Fan van psychologische thrillers met een erotisch randje? Netflix is een klassieker rijker. Vanaf 15 juni is de iconische film Fatal Attraction op de streamingdienst te bekijken.

Adrian Lyne, bekend om zijn films met sensuele personages en verleidelijke, erotische sferen, regisseerde de film. Hij is ook verantwoordelijk voor de regie van Lolita uit 1997 en Flashdance uit 1983, inclusief de titelsong Maniac.

Verhaal


Dan Gallagher lijkt het perfecte leven te hebben: een succesvolle carrière als advocaat, een mooi huis in Manhattan, een prachtige vrouw, Beth, en kinderen. Ondanks dit geluk begint hij een affaire met Alexandra, een redacteur bij een uitgeverij. Voor Dan is het een onschuldige affaire, maar voor Alex is het veel meer.

Ze ontwikkelt een gevaarlijke obsessie voor Dan en zet alles op alles om hem voor zich te winnen. Hierdoor raakt het leven van Dan en zijn gezin volledig ontwricht. De situatie escaleert snel, met Alex' gedrag steeds meer uit de hand lopend en de spanning voor Dan en zijn gezin tot een breekpunt stijgend.

Sterrencast


De hoofdrol wordt vertolkt door Michael Douglas, een gerenommeerde Amerikaanse acteur, producent en regisseur met meerdere Oscars en meer dan dertig andere prijzen op zijn naam. Glenn Close speelt de rol van Alex, wat haar eerste Oscarnominatie opleverde.De film kreeg over het algemeen positieve recensies en behaalde een score van 74% op Rotten Tomatoes. Hoewel de film uit de jaren 80 stamt, werd het verhaal in 2023 nieuw leven ingeblazen met de komst van een miniserie gebaseerd op de film. Daarin spelen Joshua Jackson en Lizzy Caplan de hoofdrollen.

Streamen


Nieuwsgierig naar de thriller? Je kunt Fatal Attraction nu op Netflix gaan kijken.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Fatal Attraction is alweer een oudje. Kun jij nog steeds van jaren 80 en 90-films genieten?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen