search
Haatkijkers krijgen hun zin: 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' onterecht afgekraakt?
Series / Nieuws

Haatkijkers krijgen hun zin: 'Star Wars'-serie 'The Acolyte' onterecht afgekraakt?

Er is verwarring en ophef ontstaan rond negatieve recensies van films met 'acolyte' in de titel.

De gemoederen lijken verhit te raken zodra er over Star Wars: The Acolyte wordt gesproken. Het kan natuurlijk dat critici en kijkers verschillende meningen hebben, maar nu viel iets curieus op te merken.

Op X wordt gesproken over plotselinge slechte recensies voor films die een variant van 'acolyte' in de titel hebben. De film Acolytes uit 2008 is hier een voorbeeld van. Eerder sprak de Lucasfilm-topvrouw Kathleen Kennedy met de New York Times over de geliefde franchise en de uitdagingen die daaraan verbonden zijn.

Hartstochtelijk


Het is algemeen bekend dat het 'Star Wars'-fandom hartstochtelijk is over alles wat met de films, series, strips en games te maken heeft. Star Wars: The Acolyte kreeg, en krijgt, er flink van langs op social media.

Showrunner Leslye Headlands idee over de opkomst van de Sith klinkt goed en Star Wars Legends heeft genoeg materiaal wat dat betreft. Het is natuurlijk mogelijk dat de uitwerking van het idee gebrekkig is, of zelfs ronduit slecht.

Verkeerde titel


Wat er nu precies speelt wordt niet helemaal duidelijk aangezien sommige kijkers op Rotten Tomatoes slechte reviews hebben gepost onder de verkeerde titels. @JordanMaison merkt op dat "een film uit 2008 een stortvloed aan negatieve recensies krijgt". @Jay12678, oftewel Jayson Koos, merkte iets dergelijks op over een fan film uit 2022. In beide gevallen zat het woord 'acolyte' in de titel.

De LA Times citeerde eerder een uitspraak van Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy aan de New York Times: "Het werken met zulke enorme franchises, in deze tijden met social media, kan behoorlijk angstaanjagend zijn". Gezien de heftige reacties online lijkt Kennedy hier een punt te hebben.

Waar te zien?


Voorlopig blijft Star Wars: The Acolyte nog wel even de aandacht krijgen. Je kunt de serie streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Wat zeg jij: is The Acolyte onterecht afgekraakt?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen