search
Dit kun je verwachten van de nieuwste 'Star Trek'-serie 'Starfleet Academy'
Series / Nieuws

Dit kun je verwachten van de nieuwste 'Star Trek'-serie 'Starfleet Academy'

De co-showrunner en uitvoerend producent doet het idee achter 'Star Trek: Academy' uit de doeken.

In een recent interview met de LA Times kreeg de 'Star Trek'-veteraan de nodige vragen over de franchise voorgeschoteld. Dit was niet in de laatste plaats over de nieuwste serie, Star Trek: Academy.

Fans vragen zich al langere tijd af waarom dit verhaal zich in de 32e eeuw afspeelt en niet in de meer vertrouwde 23e, dan wel 24e eeuw. Kurzman is van mening dat de gekozen tijdlijn een authentieker verhaal biedt. De kadetten in de 31e eeuw lijken op de jongeren van de 21e eeuw, die relatief minder zekerheden hebben en juist dingen opnieuw moeten opbouwen.

Vanzelfsprekend


De serie heeft met Holly Hunter en Paul Giamatti in elk geval twee ijzersterke acteurs weten te strikken. Het verhaal zelf is echter minstens zo belangrijk. De makers hebben gekozen voor de 32e eeuw, de tijdlijn waarin Star Trek: Discovery zich afspeelt. Kurzman onthulde dat zijn 17-jarige zoon een factor was in zijn keuze voor de tijdlijn.

Kurzman: "Ik zie waar mijn 17-jarige zoon in de toekomst mee te maken gaat krijgen. De zekerheden die eerdere generaties hadden zijn voor hem, en voor zijn generatie, niet langer weggelegd".

Grote veranderingen


Door de grote veranderingen in de laatste decennis krijgen jongeren van vandaag met nieuwe uitdagingen te maken, vindt de co-showrunner en uitvoerend producent. "Hij beseft dat hij de rommel van eerdere generaties moet opruimen. Zijn generatie moet uitzoeken hoe ze dat het beste kunnen doen, wat een behoorlijke uitdaging is. Door het verhaal te plaatsen in een tijdperk dat lijkt op onze moderne tijd, heb je een authentieke context."." Dit zijn de eerste kadetten in honderd jaar, nadat zich een aantal behoorlijk ingrijpende gebeurtenissen heeft afgespeeld. Als we de serie in de glorietijd van de Federatie hadden geplaatst, dan was dat minder realistisch geweest. Nu heb je jonge mensen die dingen moeten ontdekken en opnieuw moeten opbouwen. Daarin lijken ze op moderne jongeren," besluit Kurzman.

Wat staat ook alweer waar?


Star Trek: The Original Series, Star Trek: The Next Generation, Star Trek: Deep Space Nine en Star Trek: Voyager staan op Netflix. Als je toch bezig bent, vergeet dan ook Star Trek: Enterprise niet. Star Trek: Strange New Worlds en Star Trek: Discovery staan echter op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben jij eerder fan van Star Trek: Deep Space Nine of Star Trek: The Next Generation?

 • Star Trek: Deep Space Nine

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Star Trek: The Next Generation

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen