search
'House of the Dragon' overtuigt niet helemaal na eerste aflevering
Series / Nieuws

'House of the Dragon' overtuigt niet helemaal na eerste aflevering

De kijkcijfers van House of the Dragon s2 zijn niet zo hoog als bij de aftrap van het eerste seizoen.

Afgelopen zondag trapte het tweede seizoen van House of the Dragon af op de Amerikaanse HBO. Het kijkcijfer van de eerste aflevering geeft een goed beeld van hoeveel mensen de prequelserie op het netvlies hebben.

Het blijkt dat de kijkcijfers iets tegenvallen. Er keken namelijk minder mensen naar deze eerste aflevering van seizoen twee, dan naar de eerste aflevering van het debuutseizoen uit 2022.

Ruim 2 miljoen minder


Volgens Comicbook.com trok de nieuwste aflevering 7,8 miljoen kijkers verspreid over HBO en de streamingdienst Max. De allereerste aflevering kwam in 2022 tot zo'n 10 miljoen kijkers. Dit betekent een verschil van 22 procent in het voordeel van "The Heirs of the Dragon" uit augustus 2022.

Positief is dat de aflevering wel de meeste kijkers ooit trok op de streamingdienst Max. Er werden ook records in Europa geboekt met de streamingdienst die afgelopen maanden vernieuwd werd.

Seizoen 3


Onlangs werd duidelijk dat seizoen drie al is goedgekeurd. Het huidige seizoen bestaat uit acht afleveringen. De volgende aflevering verschijnt op maandag 24 juni op HBO Max in Nederland.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij de eerste aflevering van seizoen 2 van House of the Dragon al gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen