search
Fans van 'The Walking Dead' kregen op een gegeven moment echt een bloedhekel aan dit personage
Series / Specials

Fans van 'The Walking Dead' kregen op een gegeven moment echt een bloedhekel aan dit personage

Lori Grimes uit 'The Walking Dead' werd door veel fans gehaat.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
In een serie is er altijd wel een personage dat de fans niet graag zien en beginnen te haten. In The Walking Dead waren er veel personages en is het dus niet echt een verrassing dat er op een gegeven moment een personage was dat de fans een bloedhekel aan hadden.

Dat personage is Lori Grimes, die gespeeld werd door Sarah Wayne Callies. Ze is te zien in de eerste drie seizoenen van The Walking Dead. Lori is de vrouw van het hoofdpersonage Rick Grimes (Andrew Lincoln), een voormalig hulpsheriff die de leider van een groep overlevenden wordt van de Alexandria Safe-Zone.

Lori Grimes


Lori Grimes was een sterke, onbaatzuchtige, onafhankelijke en emotionele vrouw, maar werd ook getoond als moeilijk en veeleisend op momenten. Haar man Rick raakte gewond tijdens zijn werk en belandde in een coma tijdens de uitbraak. Nadat ze geloofde dat Rick dood was, nam ze haar zoon Carl (Chandler Riggs) en Rick's beste vriend Shane Walsh (Jon Bernthal) mee naar Atlanta.

Daar begon ze een relatie met Shane, iets wat problemen zou veroorzaken voor de rest van haar leven. Wanneer Rick uiteindelijk uit zijn coma ontwaakt en zijn weg vindt naar Atlanta, worden de dingen nog moeilijker voor Lori. Vooral wanneer er onthuld wordt dat ze zwanger is.

Seizoen 2 en 3


Gedurende seizoen twee van The Walking Dead deed Lori haar best om ervoor te zorgen dat haar ongeboren kind gezond zou zijn en vroeg ze zich af of de baby überhaupt in zo'n verschrikkelijke wereld geboren zou moeten worden.Toen het derde seizoen begon, begon Rick haar te mijden, iets wat haar steeds meer pijn deed. Ze bevalt uiteindelijk van een dochter, maar sterft bij de bevalling. Rick was kapot van verdriet toen hij ontdekte dat ze tijdens de bevalling was overleden. Lori toonde zichzelf als een zeer onbaatzuchtig persoon toen ze haar laatste momenten onder ogen zag, waarbij ze ervoor koos om haar baby's leven boven haar eigen leven te stellen, iets wat ze opofferde met nauwelijks een seconde bedenktijd.

Seksisme


Voor haar rol als Lori in The Walking Dead werd Callies genomineerd voor de Saturn Award voor Beste Actrice op Televisie in 2010 en behoorde ze tot de castleden van The Walking Dead die in 2012 de Satellite Award voor Beste Cast - Televisieserie wonnen. Ondanks de nominaties wordt Lori Grimes vaak beschouwd als een van de slechtste personages in de televisieserie en wordt ze door heel wat fans van de serie gehaat.Veel van de haat die Lori Grimes te verduren kreeg van fans van The Walking Dead kan worden toegeschreven aan seksisme. Kijkers waren niet tevreden dat het personage zo snel verderging met haar leven nadat ze geloofde dat haar man Rick dood was, of dat ze bleef liegen tegen hem over haar affaire met zijn beste vriend Shane en haar zwangerschap.

Kijken?


Wil je Lori Grimes zien in The Walking Dead? Je kan de serie bekijken op zowel Netflix als Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kreeg jij ook een hekel aan Lori Grimes?

 • Ja, heel erg

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, fijn personage

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen