search
'Daredevil: Born Again': Dit cruciale element kun je opnieuw verwachten
Series / Nieuws

'Daredevil: Born Again': Dit cruciale element kun je opnieuw verwachten

Tijdens een panel op de Fan Expo in Boston werden fans blij van deze mededeling.

Daredevil: Born Again is momenteel in postproductie. In de nieuwe Disney+-serie zien we vrijwel de gehele cast uit de oorspronkelijke Netflix-serie terug. Charlie Cox kondigde aan dat een cruciaal element opnieuw onderdeel uitmaakt van de serie.

Hiermee doelt de acteur op de zogeheten 'oner' ('in-één-take'). Dit zijn gevechtsscènes die in één doorlopende take worden gefilmd, dan wel een scène die nauwelijks gemonteerd is. Daredevil stond hierom bekend en in de nieuwe serie zal deze techniek opnieuw gebruikt worden.

Verschillende hoeken


In de oorspronkelijke serie werd hier vaker gebruik van gemaakt. Je kunt hierbij denken aan het gevecht in de gang, dat plaatsvond in het derde seizoen.

De opname gebeurde letterlijk in één take, waarbij de camera de acteurs actief volgt en je als kijker de knokpartij vanuit verschillende hoeken te zien krijgt. Een andere optie is een natuurlijke overgang, die vervolgens gebruikt wordt om er een andere take achteraan te monteren.

Uitleg


Cox legde desgevraagd uit wat de oner inhoudt en maakte ondertussen de fans blij. Cox: "De mensen die enthousiast worden [van oners] zullen zeker niet teleurgesteld worden". Dit type gevechtsscènes zal in de reboot dus opnieuw te zien zijn.Daredevil: Born Again wordt in maart 2025 verwacht op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Kijk jij uit naar Daredevil: Born Again?

 • Ja, natuurlijk!

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, ik ben Marvel-moe

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen