search
'Pretty Little Liars: Summer School': er wordt de vijf vriendinnen geen saaie zomer gegund
Recensie

'Pretty Little Liars: Summer School': er wordt de vijf vriendinnen geen saaie zomer gegund

Een zomerschool wordt het toneel voor een angstaanjagend kat-en-muisspel met een nieuwe dodelijke tegenstander.

Regie: Roxanne Benjamin, Maggie Kiley, Alex Pillai, e.a. | Cast: Bailee Madison (Imogen Adams), Zaria (Farran Bryant), Maia Reficco, (Noa Olivar), Chandler Kinney (Tabby Hawthorne), Malia Pyles (Mouse Honrada), e.a. | Afleveringen: 8 | Speelduur: 46-52 minuten | Jaar: 2024

Zes maanden na de traumatische gebeurtenissen van Original Sin proberen Imogen, Tabby, Faran, Mouse en Noa hun leven weer op de rails te krijgen. De nasleep van hun confrontaties met 'A' heeft gezorgd voor slechte cijfers, die ze op een zomerschool proberen op te krikken. Maar hun plannen voor een rustige zomer worden verstoord door een nieuwe dreiging: Bloody Rose, een mysterieuze figuur die hen achtervolgt en intimideert.

In Summer School, zoals het nieuwe seizoen van Pretty Little Liars getiteld is, zorgt de komst van Bloody Rose voor een extra laag mysterie en horror. De vraag wie dit personage is zorgt voor een constante spanning en de schoolomgeving draagt op een unieke manier bij aan de slashersfeer. Ondanks het gebruik van klassieke horrorclichés weet de serie vaak onverwacht uit de hoek te komen.

Net zoals in het vorige seizoen blijft Imogen een centrale figuur in het verhaal. De worstelingen met haar verleden en haar pogingen om een normaal leven te leiden zorgen voor enkele van de meest ontroerende momenten. De interacties met haar vriendinnen en de nieuwe dreiging vormen de ruggengraat van het verhaal.

Tabby wordt nog steeds gedefinieerd door haar fascinatie voor films. Haar kennis van het horrorgenre helpt om de patronen van Bloody Rose te begrijpen. Hoewel dat interessante inzichten biedt, voelen de overmatige filmverwijzingen en -citaten wat geforceerd aan. Deze leiden af van het hoofdplot en worden soms zelfs behoorlijk irritant.

Noa krijgt dit seizoen meer diepgang. Haar relatie met Shawn wordt verder uitgewerkt, wat zorgt voor emotionele momenten en inzicht in haar worstelingen. Faran richt zich op haar sportcarrière en krijgt aldus te maken met fysieke uitdagingen en de hoge verwachtingen van haar coaches en teamgenoten. Mouse toont een kwetsbare maar vastberaden kant en haar persoonlijke problemen worden op een genuanceerde manier verkend.

De band tussen de vijf hoofdpersonages blijft een van de sterkste punten van de nieuwe Pretty Little Liars. Hun vriendschap en de manier waarop ze samen de uitdagingen aangaan voorzien het verhaal van een emotionele diepte. Ook dit seizoen zien we de constante veranderingen in hun relaties en hoe ze omgaan met nieuwe bedreigingen, wat voortdurend voor spanning zorgt.

Wel is het verwarrend en frustrerend dat de personages soms keuzes maken die niet passen bij hoe ze eerder zijn neergezet. Daarnaast zijn sommige verhaallijnen behoorlijk vergezocht en missen ze logica. Ook hebben veel personages maar één duidelijke eigenschap, zoals Tabby met haar films, wat hen een beetje saai en voorspelbaar maakt. Door dit gebrek aan karakterontwikkeling leef je minder mee met de persoonlijke verwikkelingen, maar de mix van horror en mysterie zorgt nog steeds voor een boeiende kijkervaring. Ook Summer School heeft genoeg in huis om haar kijkers tevreden te stellen.Pretty Little Liars: Summer School is te zien bij HBO Max.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen