search
Epische megaflop uit 2014 staat nu op Netflix en krijgt flink wat bekijks
Films / Netflix Kijktip

Epische megaflop uit 2014 staat nu op Netflix en krijgt flink wat bekijks

De monsterfilm Dracula Untold was geen enorm succes, maar blijft toch veel kijkers trekken.

Films over monsters als Dracula, The Mummy en The Wolf Man trekken al tientallen jaren de aandacht. Soms zien we ze in zeer goede films, maar ook zeer regelmatig in duidelijk mindere titels. Dracula Untold behoort voor velen tot de laatste categorie.

De film van regisseur Gary Shore staat nu (weer) op Netflix en komt binnen op de tiende plaats in de Netflix Top 10. De prijzige monsterfilm weet dus nog heel wat mensen te trekken.

Flop?


Vaak wordt de film omschreven als een flop. Wat betreft de ontvangst klopt dat zeker. Op Rotten Tomatoes staan de twee volgende percentages, Tomatometer: 25% en Audience Score: 58%.

Financieel gezien deed de fantasyfilm het redelijk netjes. Met een geschat productiebudget van 70-100 miljoen dollar werd er wereldwijd zo'n 217 miljoen dollar opgehaald en dat zorgde zelfs voor een redelijke marge voor de geldschieters.

Nu op Netflix


Wil je Dracula Untold (nog) een keer kijken? Grijp dan je kans, want hij staat nu voor je op Netflix.In Dracula Untold gaan we terug naar de vijftiende eeuw. De jonge prins Vlad Tepes (Luke Evans) offert zich op door zijn ziel te verkopen, om zijn vrouw (Sarah Gadon) en zoon te redden uit de handen van een moordlustige sultan. Hij wordt daarbij de eerste vampier die de wereld ooit gezien heeft: Dracula.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ik vind Dracula Untold eigenlijk best wel leuk

 • Ja, eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee, de film is bagger

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen