search
Kijken of skippen? Is 'Supacell' de nieuwe supereldenserie die iedereen gezien moet hebben?
Series / Nieuws

Kijken of skippen? Is 'Supacell' de nieuwe supereldenserie die iedereen gezien moet hebben?

Is Supacell op Netflix een must-watch of kan je deze nieuwe superheldenserie beter overslaan?

Als je genoten hebt van series zoals Gen V of Doctor Who dan is de nieuwe Supacell een echte aanrader voor jou. Gen V en vergelijkbare series scoren goed op Rotten Tomatoes, maar geldt dat eigenlijk ook voor Supacell?

Supacell is gemaakt, geschreven en geregisseerd door Rapman. Naast dat hij in de filmwereld werkt, is Rapman ook rapper. Hierdoor benadert hij film op een unieke manier. Zijn echte naam is Andrew Onwubolu en zijn werk is vooral bekend door de sociaal-politieke thema's.

Supacell


Supacell gaat over een groep zwarte jongeren uit Londen die allemaal superkrachten krijgen door een celziekte. Dit verhaal spreekt de critici op Rotten Tomatoes erg aan. Zij geven de serie namelijk een perfecte score van 100! Ook het publiek is erg enthousiast. Zij geven een score van 81%.

"De serie hangt als een geheel samen door de fantastische cast (bijna allemaal nieuwe gezichten) en de goed uitgevoerde actiescènes", aldus Vicky Jessop van London Evening Standard. De cast bestaat onder andere uit Tosin Cole, Adelayo Adedayo en Eddie Marsan.

Niet slechts een ander verhaal over superhelden


Supacell weet zich te onderscheiden van andere series over superhelden. Hierover schrijft Dan Einav van Financial Times:

"In plaats van het zoveelste verhaal over superhelden te zijn, is dit een verhaal dat het genre gebruikt om na te denken over hoe macht – de aanwezigheid, de afwezigheid en de ontkenning ervan – specifiek de levens van zwarte mensen beïnvloedt in een samenleving die nog steeds vol is van vooroordelen en ongelijkheid."Aramide Tinubu van Variety deelt de mening van Einav: "Supacell heeft de bekende en soms voorspelbare thema's die je in dit soort projecten aantreft. Toch maakt Rapmans onderzoek naar wat het specifiek voor zwarte mensen betekent om macht te verwerven, de serie uniek."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar de superhelden van Supacell? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ben je al begonnen met Supacell?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen