search

Ons nieuws van vrijdag 5 juli 2024

Markante komedieserie met 94% op Rotten Tomatoes is gek genoeg nergens te streamen
Series / Specials

Markante komedieserie met 94% op Rotten Tomatoes is gek genoeg nergens te streamen

'Lodge 49' is een unieke serie die goed scoort. Je kunt hem alleen nergens bekijken...

Als een serie tegenwoordig nergens te streamen is, verdwijnt deze vaak in de vergetelheid. Daarom lichten we vandaag een serie uit die je niet op een streamingdienst vindt, maar die wel enorm goed scoort: Lodge 49.

Seizoen 1 van de drama-komedieserie Lodge 49 verscheen in 2018. Daarna volgde er nog een tweede seizoen in 2019. In Amerika werd de serie uitgezonden op de zender AMC. Hoewel de serie positieve recensies kreeg, werd hij na 2 seizoenen gecanceld vanwege lage kijkcijfers.

Vervallen clubhuis


In Lodge 49 stuit de optimistische ex-surfer Dud (Wyatt Russell) op een nieuw levenspad. Na de dood van zijn vader en de ondergang van hun familiebedrijf was hij tevergeefs op zoek naar dingen die hem aan zijn oude idyllische leventje deden denken.

Totdat hij ineens op de stoep staat bij een vervallen clubhuis van een gemeenschap, waar hij verwelkomd wordt door de verkoopman Ernie (Brent Jennings). Hij wordt daar met open armen ontvangen.

Geweldige score


De gemeenschap biedt hem een wereld aan vol goedkoop bier en makkelijke vriendschappen. Daarnaast houdt de gemeenschap er ook wat vreemde filosofieën op na, die Dud misschien wel helpen om zijn angsten, verleden en toekomst te confronteren.Lodge 49 scoort geweldig op Rotten Tomatoes. De gemiddelde score op de tomatometer is 94%. Het tweede seizoen van de serie krijgt zelfs een score van 100% van de critics.

Nergens te streamen


De critics consensus luidt als volgt: "Lodge 49 maakt een surrealistische reis naar het droomlandschap van televisie, wat behoorlijk lonend kan zijn voor kijkers die eraan blijven vasthouden".

We begonnen dit artikel echter al met slecht nieuws: Lodge 49 is momenteel nergens in Nederland te streamen. Laten we hopen dat de serie snel opgepikt wordt door een streamingdienst.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijken of skippen? Is 'Supacell' de nieuwe supereldenserie die iedereen gezien moet hebben?
Series / Nieuws

Kijken of skippen? Is 'Supacell' de nieuwe supereldenserie die iedereen gezien moet hebben?

Is Supacell op Netflix een must-watch of kan je deze nieuwe superheldenserie beter overslaan?

Als je genoten hebt van series zoals Gen V of Doctor Who dan is de nieuwe Supacell een echte aanrader voor jou. Gen V en vergelijkbare series scoren goed op Rotten Tomatoes, maar geldt dat eigenlijk ook voor Supacell?

Supacell is gemaakt, geschreven en geregisseerd door Rapman. Naast dat hij in de filmwereld werkt, is Rapman ook rapper. Hierdoor benadert hij film op een unieke manier. Zijn echte naam is Andrew Onwubolu en zijn werk is vooral bekend door de sociaal-politieke thema's.

Supacell


Supacell gaat over een groep zwarte jongeren uit Londen die allemaal superkrachten krijgen door een celziekte. Dit verhaal spreekt de critici op Rotten Tomatoes erg aan. Zij geven de serie namelijk een perfecte score van 100! Ook het publiek is erg enthousiast. Zij geven een score van 81%.

"De serie hangt als een geheel samen door de fantastische cast (bijna allemaal nieuwe gezichten) en de goed uitgevoerde actiescènes", aldus Vicky Jessop van London Evening Standard. De cast bestaat onder andere uit Tosin Cole, Adelayo Adedayo en Eddie Marsan.

Niet slechts een ander verhaal over superhelden


Supacell weet zich te onderscheiden van andere series over superhelden. Hierover schrijft Dan Einav van Financial Times:

"In plaats van het zoveelste verhaal over superhelden te zijn, is dit een verhaal dat het genre gebruikt om na te denken over hoe macht – de aanwezigheid, de afwezigheid en de ontkenning ervan – specifiek de levens van zwarte mensen beïnvloedt in een samenleving die nog steeds vol is van vooroordelen en ongelijkheid."Aramide Tinubu van Variety deelt de mening van Einav: "Supacell heeft de bekende en soms voorspelbare thema's die je in dit soort projecten aantreft. Toch maakt Rapmans onderzoek naar wat het specifiek voor zwarte mensen betekent om macht te verwerven, de serie uniek."

Netflix


Ben je nieuwsgierig geworden naar de superhelden van Supacell? Stream de serie dan op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Spannende mysteriefilm houd je op je puntje van je stoel: nog kort op Netflix te zien
Series / Specials

Spannende mysteriefilm houd je op je puntje van je stoel: nog kort op Netflix te zien

Deze twee thrillers zijn nog maar een paar dagen te zien op Netflix.

Het aanbod van Netflix is heel groot, maar helaas verwijdert de streamingdienst elke week een aantal goede films en series. Ook deze week verdwijnen er weer enkele parels, waaronder deze twee films.

Man of FireDeze actie- en misdaadfilm is geregisseerd door Tony Scott. Hij is de jongere broer van Ridley Scott en heeft gewerkt aan films zoals Unstoppable en The Taking of Pelham 123. De hoofdrollen worden gespeeld door Denzel Washington en Dakota Fanning. Ook Christopher Walken, Giancarlo Giannini en Radha Mitchell schitteren in Man on Fire.

Man on Fire speelt zich af in Mexico-Stad, waar een 10-jarig meisje wordt ontvoerd. Haar bodyguard is een ex-CIA-agent en zet alles op alles om haar terug te vinden.

Laatste kans: tot en met 14 juli op NetflixMurder on the Orient ExpressDeze thriller kwam in 2017 uit, onder regie van Kenneth Branagh. Hij speelt ook in de hoofdrol als Hercule Poirot, een Belgische detective. De film is gebaseerd op het iconische en gelijknamige boek van Agatha Christie uit 1934.

Zoals de titel al doet vermoeden is er een moord gepleegd op de trein de Orient Express. Hercule is aanwezig op deze trein om in Londen een nieuwe zaak te onderzoeken. Hij krijgt echter geen rust als hij hals over kop deze geheimzinnige moord op moet lossen.

Laatste kans: tot en met 14 juli op Netflix.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Walking Dead'-ster geeft advies aan huidige successerie
Series / Nieuws

'The Walking Dead'-ster geeft advies aan huidige successerie

Het einde van een tijdperk hoeft niet het einde te zijn van waardering en populariteit.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het allerlaatste deel van Yellowstone is aanstaande, en nu bekend is geworden dat hoofdrolspeler Kevin Costner definitief niet terugkeert laat een andere Hollywoodster weten dat het vertrek hem erg bekend voorkomt.

Acteur Michael Rooker heeft openlijk zijn vertrek uit AMC's hitserie The Walking Dead vergeleken met de situatie rondom Costner. Hij vertelde dit tijdens de promotie voor de nieuwe film Horizon, waar beide acteurs samen aan hebben gewerkt.

Niet te zwaar aan trekken


Rooker zit al decennialang in het vak, maar is vooral in recentere jaren bekend geworden van zijn rollen als Yondu in de Guardians of the Galaxy-films van James Gunn, en Merle Dixon in The Walking Dead. In die laatste serie werd hij na seizoen drie uit de serie geschreven. Hij vond dat er niet te lang bij stil moest worden gestaan.

Hij vertelde: "We moeten gewoon allemaal doorgaan. We zijn acteurs, dat is wat we doen. We gaan door. We doen The Walking Dead, ik word vermoord. Ik weet niet waarom, ze weten denk ik niet hoe ze het personage moeten ontwikkelen, dus ik ga door."

Boerenkinkel Merle


Het is inmiddels meer dan tien jaar geleden dat Rooker vertrok uit The Walking Dead, en hij merkt nog steeds dat er veel fans van de serie en van zijn personage zijn. Hij denkt dat dit ook voor Costner zal gelden."Ze zijn er nog steeds. Mijn fans van The Walking Dead, de Merle Dixon-fans, ze zijn er nog steeds. En daar is niets mis mee. Ja, Yellowstone-fans zullen nog steeds van Costner houden. Het komt wel goed," aldus Rooker.

Bekijk alle afleveringen van Yellowstone op SkyShowtime.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Stranger Things' eindigt met "meerdere films"
Series / Nieuws

'Stranger Things' eindigt met "meerdere films"

De makers zijn toegewijd en komen met een afscheid om van te smullen.

Onlangs postte Ross Duffer een update op zijn Insta-account: de eerste 24 weken van het filmen zitten erop, wat betekent dat Stranger Things seizoen 5 nu voor de helft is gefilmd. De opnames van de rest van het seizoen duren tot het einde van dit jaar.

Maya Hawke, die Robin speelt in de Netflix-hit, was onlangs te zien in Penn Badgleys (You) podcast Podcrush. Hierin kwam het einde van de geliefde serie ter sprake en Hawke deelde een en ander over de Duffer Broers en hun plan voor het einde van Stranger Things.

Volledige aandacht


Het slotseizoen zal uit acht afleveringen bestaan, wat in lijn is met de overige seizoenen. Doordat er echter ontzettend veel gebeurt zal dit seizoen uit bijzondere afleveringen bestaan.

Hawke: "Feitelijk maken we acht films. Het zijn lange afleveringen". Vergeleken met de overige seizoenen is het verhaal dus uitgebreid. Dit is niet raar wanneer je bedenkt dat alle hoofdpersonages de volledige aandacht krijgen.

Betrokken


De actrice legde tevens uit dat het schrijven en het opnemen van de serie zo lang duurt door de ongelooflijke toewijding van de Duffer Broers ligt. "Onze showrunners, Matt en Ross [Duffer], nemen veel verantwoordelijkheid. We hebben een geweldig schrijversteam, maar ze zijn erg betrokken bij alles," aldus de actrice.

Bekijk op instagram


Eén ding is tot dusver helder: het zal geen lauwwarme afronding worden. Het slotseizoen van Stranger Things wordt in de loop van 2025 verwacht op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
LEGO en 'Star Wars' komen met actierijke set die fans echt willen hebben
Series / Nieuws

LEGO en 'Star Wars' komen met actierijke set die fans echt willen hebben

Het gevecht op Peridea in 'Ahsoka' staat centraal in deze set met vijf minifiguren.

Van de Star Wars-serie Ahsoka (2023) verschenen al meerdere sets en binnenkort verschijnt er een vierde die gebaseerd is op een scène uit de laatste afleveringen van de serie op Disney+.

De set heet Ahsoka Tano's duel op Peridea en heeft nummer 75385. Het mag duidelijk zijn dat de set het gevecht op Peridea tussen voornamelijk Ahsoka en Morgan Elsbeth in beeld brengt.

LEGO Ahsoka


Eerder verschenen er drie sets met ruimteschepen gebaseerd op de serie Ahsoka waarin Rosario Dawson te zien is als Ahsoka Tano. Het personage Morgan Elsbeth wordt gespeeld door Diana Lee Inosanto. Zij is een van de laatste overgebleven Nightsister witches of Dathomir en ze is een bondgenoot van Grand Admiral Thrawn.

De compacte LEGO-set bestaat uit 382 steentjes en is vanaf 1 augustus verkrijgbaar voor een kleine 55 euro. Je krijgt de minifiguren van Ahsoka Tano, Grand Admiral Thrawn, Morgan Elsbeth, Ezra Bridger en een Night Trooper.

Voor 8+


Dit keer is de set geen echt verzamelobject, of je moet dol zijn op minifiguren. De set heeft zelfs een speels element, aangezien het platform drie ingebouwde draaischijven heeft voor de minifiguurgevechten en een functie om Ezra's sprong van het platform na te bootsen.

Bekijk op instagram


Wil je liever de serie (nog) een keer zien? Je vindt Ahsoka - 86% op Rotten Tomatoes - op Disney+. Er zijn acht afleveringen.

Disclaimer: Dit artikel is niet gesponsord door LEGO of een andere leverancier en is geschreven omdat het onderwerp aansluit bij series en films.

Ook interessant
Netflix komt met 3 LEGO-sets van hun hitserie uit 2022
Van alle eigen films en series van Netflix is er tot op heden maar één LEGO-set verschenen. Van de serie Stranger Things verscheen in mei 2019 de set LEGO 75810 The Upside Down. Nu weten we dat later dit jaar een andere Netflix-serie… Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit weten we over alle 'Game of Thrones'-series die nu in de maak zijn
Series / Specials

Dit weten we over alle 'Game of Thrones'-series die nu in de maak zijn

HBO wil 'Game of Thrones' uitbreiden als een geheel universum: dit weten we over de plannen.

Nu House of the Dragon een groot succes is gebleken, hoeft HBO niet meer huiverig te zijn als het gaat om Game of Thrones-spin-offs. Dit is alles wat we tot nu toe weten over gerelateerde projecten, van geruchten tot bevestigde series.

Het tweede seizoen van House of the Dragon is momenteel bezig op HBO Max. De eerste spin-off van Game of Thrones was meteen een succes, dus werd het derde seizoen al besteld voordat het tweede uitgezonden was. Maar er zijn nog meer spin-offs onderweg.

Jon Snow


De meest geanticipeerde spin-off waar al jaren geruchten over gaan is die over Jon Snow. In Snow zou onderzocht worden hoe het leven van Jon Snow verder was gegaan na de gebeurtenissen in Game of Thrones.

Helaas deelde acteur Kit Harington in april van dit jaar slecht nieuws over de spin-off. Het project is namelijk afgelast. Volgens hem konden hij en het team achter de serie niet het juiste verhaal vinden om te vertellen. Wel voegde hij toe dat de serie op de plank blijft liggen voor de toekomst.

Dunk & Egg


Een spin-off die er daarentegen wel echt komt, is A Knight of the Seven Kingdoms: The Hedge Knight. Dit is een bewerking van de Dunk & Egg-verhalen van George R.R. Martin en gaat over Ser Duncan the Tall (Peter Claffey) en Aegon V (Dexter Sol).Het verhaal speelt zich ongeveer een eeuw voor de gebeurtenissen in Game of Thrones af. De serie is momenteel al in productie en zal bestaan uit zes afleveringen. Onder andere House of the Dragon-showrunner Ryan Condal werkt mee aan de spin-off.

Andere spin-offs


Daarnaast zijn er nog een hoop potentiële spin-offs in de maak: een nog ongetitelde prequel over Aegon Targaryen, Nine Voyages over Corlys Velaryon, Ten Thousand Ships over prinses Nymeria en de animatieserie Golden Empire.

De vraag is alleen welke hiervan daadwerkelijk het licht zullen zien. Al deze series zitten namelijk in een zeer vroeg stadium en kunnen nog ieder moment geschrapt worden. Kijk tot die tijd House of the Dragon op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Galadriel wordt vervangen in 'The Rings of Power' seizoen 2
Series / Specials

Galadriel wordt vervangen in 'The Rings of Power' seizoen 2

De showrunners lichten hun gewaagde stap toe in een interview met Total Film.

In augustus keert The Rings of Power terug en wordt het verhaal van de Tweede Era voortgezet. J.D. Payne en Patrick McKay blijken een specifieke visie te hebben over het vertellen van het verhaal. Galadriels (Morfydd Clark) verhaallijn heeft volgens het tweetal een natuurlijk verloop laten zien in het debuutseizoen.

In het tweede seizoen ligt de nadruk vooral in de manier waarop Saurons macht in Midden-aarde toeneemt. Celebrimbor (Charles Edwards) wordt in dit verband voor het karretje van Sauron (Charlie Vickers) gespannen. De getalenteerde Elf-smid in Eregion wordt, zonder dat hij zich hiervan bewust is, door Sauron overgehaald om een unieke ring te smeden. Galadriels rol was in het eerste seizoen groter, waardoor ze nu wat meer naar de achtergrond verdwijnt.

Centrale dynamiek


Sauron als personage wordt vooral gekenmerkt door het feit dat zijn hang naar totale controle hem fataal wordt. Payne en McKay vertelden in hun gesprek met Total Film hoe ze dit naar het scherm willen vertalen.

"[De verhouding tussen Celebrimbor en Sauron] wordt de centrale relatie in dit seizoen. De dynamiek richt zich op bedrog, manipulatie en corruptie," aldus de showrunners. Het voordeel van deze invalshoek is dat de makers meer vrijheid hebben in het vormgeven van de Elf-smid. Celebrimbor is minder bekend dan Galadriel waardoor er automatisch minder verwachtingen zijn in vergelijking met de bekendere Galadriel.

'Hoe' in plaats van 'wat'


De verhaallijn draait dus voornamelijk om het 'hoe' en niet zozeer om het 'wat'. Celebrimbor is tenslotte niet op de hoogte van Saurons ware identiteit. McKay gaf aan Empire aan dat het tweede seizoen "steeds meer één verhaal wordt, dat laat zien hoe Saurons opkomst iedereen beïnvloedt". Galadriel heeft daarin uiteraard een plaats maar zal niet meer zo sterk op de voorgrond staan als in het debuutseizoen. Galadriel stuurde in het debuutseizoen een deel van het plot aan, maar zal in het tweede seizoen een minder centrale rol innemen.Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.

LET OP!! Het onderstaande bronartikel bevat mogelijk SPOILERS!!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote serie van Prime Video gecanceld na slechts twee seizoenen
Series / Nieuws

Grote serie van Prime Video gecanceld na slechts twee seizoenen

De westernserie met Josh Brolin loopt nu twee seizoenen en wordt goed ontvangen.

Outer Range, de mix van western en sciencefiction met Josh Brolin in de hoofdrol, heeft het niet gered. Variety bericht dat na twee seizoenen de stekker uit de serie gaat.

Het verhaal speelt zich af in Wyoming, waar rancher Royal Abbott (Brolin) op zijn land een zwart gat ontdekt. Dit eigenaardige verschijnsel lijkt samen te hangen met de komst van de geheimzinnige Autumn (Imogen Poots), die verbonden lijkt te zijn aan de Abbotts.

De kost verdienen


Outer Range is qua genre voornamelijk een western, waarin Royal, zijn vrouw Cecilia (Lili Taylor) en hun twee zoons voornamelijk bezig zijn om de kost te verdienen. Hun buren zijn de Tillersons, waarmee de Abbotts een conflict hebben.

Het verhaal krijgt een bovennatuurlijk tintje wanneer Royal op zijn land een zwart gat in het weefsel van de realiteit ontdekt. Hij steekt zijn hand in dit gat en begint visioenen te krijgen.

Waardering


Outer Range werd goed gewaardeerd door zowel de critici als het publiek. Amazon maakt geen officiële kijkcijfers bekend, maar de serie stond kort na de première in de Nielsen Top 10.Outer Range kun je bekijken op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hoe gaat het nu met de macabere 'Emily' uit 'The Big Bang Theory'?
Series / Specials

Hoe gaat het nu met de macabere 'Emily' uit 'The Big Bang Theory'?

Laura Spencer speelde in 'The Big Bang Theory' de rol van Emily Sweeney.

Heel wat acteurs waren te zien in de serie The Big Bang Theory, die liep van 2007 tot 2019. Een van die acteurs was Laura Spencer, die te zien was van seizoen 7 tot 10 als Emily Sweeney. Ze speelde op dat moment ook andere kleine rollen, maar hoe gaat het nu met haar?

Emily Sweeney is een van de rollen waarvoor Spencer bekend is. Een van haar eerste bekende rollen was als Jane Bennet in de webserie The Lizzie Bennet Diaries uit 2012, een adaptatie van Pride and Prejudice. In 2013 werd de webserie de eerste die een Emmy Award won voor Beste Creatieve Prestatie in Interactieve Media - Origineel Interactief Programma.

Gastrollen


Voordat ze een rol kreeg in The Big Bang Theory, was Spencer te zien in tal van series waarin ze een gastrol speelde. Zo was ze te zien in een aflevering van Mad Love, Criminal Minds: Suspect Behaviour en 2 Broke Girls in 2011.

In 2012 was ze te zien in een aflevering van Animal Practice en Jessie en in 2013 speelde ze de rol van Parker Robinson in Switched at Birth. In 2014 verscheen ze ook in een aflevering van Sleepy Hollow voordat ze de rol van Emily kreeg in The Big Bang Theory.

Films


Hoewel Spencer vooral bekend is om rollen die ze in series speelde, begon ze haar professionele acteercarrière in 2009 in de film Barking Water, een onafhankelijke film geregisseerd door Sterlin Harjo. De film werd toen uitgeroepen tot beste dramafilm op het American Indian Film Festival van 2009.Spencer verscheen dat jaar ook in drie andere films, namelijk The Familiar, OU, I Love You en Nabot. In 2010 verscheen ze in Dylan Dog: Dead of Night, In the Land of Fireworks en een paar korte films. Spencer verscheen daarna nog in twee films: Heartland uit 2017 en 13 Minutes uit 2021.

Emily Sweeney


Het is pas in 2014, toen Spencer de rol van Emily Sweeney in The Big Bang Theory kreeg, dat ze een grotere rol speelde in een populaire serie. De eerste aflevering waarin ze verscheen was The Friendship Turbulence uit het zevende seizoen. Raj (Kunal Nayyar) kon in de meeste seizoenen van de serie niet met een vrouw praten, laat staan een relatie met een vrouw hebben. Dit veranderde toen Emily Sweeney kwam, een arts met een fascinatie voor het macabere.Hoewel zij en Raj een moeilijke start hebben in hun relatie, worden ze steeds begripvoller naar elkaar naarmate ze meer tijd samen doorbrengen. Na een paar seizoenen waarin ze steeds meer geïntegreerd raakt in de dynamiek van de cast, werd Spencer gepromoveerd tot de hoofdcast en kreeg ze een rol in een liefdesdriehoek, waarbij Raj verliefd was op een andere vrouw, waardoor Emily in de steek werd gelaten. Emily bleef een deel van de serie, waarbij ze een wisselende vriendin van Raj werd.

Bones


Tijdens haar tijd in The Big Bang Theory was Spencer ook te zien als stagiaire Jessica Warren in Bones. Dit is haar andere grote rol die ze speelde. Jessica Warren verschijnt voor het eerst aan het eind van seizoen 9. Spencer zou de rol spelen tot 2017 in seizoen 12.Jessica Warren komt vaak in conflict met Cam (Tamara Taylor) en Bones (Emily Deschanel) omdat ze experimentele wetenschappelijke technieken gebruikt, de neiging heeft om geen toestemming te vragen voor haar experimenten en Cam irriteert met hoe flirtend ze is op het werk. Ze is zeer extravert, energiek en avontuurlijk.

Reservation Dogs


In 2021 herenigde Spencer zich met regisseur Harjo wanneer ze te zien was in Reservation Dogs, de comedy-dramaserie gemaakt door Harjo en Taika Waititi. Ze had in de serie een gastrol in de eerste aflevering. Dit is, samen met de film 13 Minutes, het laatste project waarin Spencer te zien was.Spencer heeft dus sinds haar rollen in The Big Bang Theory en Bones moeite om nog een grote rol te vinden. Maar hopelijk zullen we Spencer nog te zien krijgen op het grote of kleine scherm. Wil je Spencer zien als Emily Sweeney in The Big Bang Theory? Je kan de serie bekijken op HBO Max. Bones kan je bekijken op Disney+, net als Reservation Dogs.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.