search
Een 8,5 op de IMDb: deze historische actieserie moet je gewoon gezien hebben
Series / Specials

Een 8,5 op de IMDb: deze historische actieserie moet je gewoon gezien hebben

Als je van historische series vol epische gevechten houdt, mag je 'Spartacus' niet gemist hebben.

Historische series zijn meestal niet geheel historisch correct. Desondanks zijn ze vaak heel erg vermakelijk om naar te kijken. Deze serie was tien jaar geleden enorm populair, maar misschien heb je er nog niet van gehoord: Spartacus.

Het eerste seizoen van Spartacus: Blood and Sand kwam uit in 2010. In totaal kwamen er 3 seizoenen, waarvan het laatste verscheen in 2013. Daarnaast werd er in 2011 een prequel gemaakt in de vorm van een miniserie, genaamd Spartacus: Gods of the Arena.

Gladiator


De serie gaat over de Thracische gladiator Spartacus, die de leider was van een opstand van tot slaaf gemaakten tegen de Romeinse Republiek. Gedwongen tot slavernij wordt Spartacus weggerukt van zijn geboorteland en de vrouw van wie hij houdt.

Hij wordt veroordeeld tot de bloedige arena in Rome, waar hij moet vechten als gladiator. Spartacus komt erachter dat de strijd niet alleen in de arena plaatsvindt. Hij moet het verraad en de verleidingen van deze gevaarlijke wereld zien te ontwijken.

Andy Whitfield


Hij weet uit te groeien tot een favoriet bij het publiek, maar deze populariteit is geen garantie om goed behandeld te worden. Eigenlijk wil Spartacus nog maar één ding voor hem en zijn lotgenoten: gerechtigheid.In seizoen 1 wordt de rol van Spartacus gespeeld door Andy Whitfield. De productie van het tweede seizoen werd uitgesteld omdat Whitfield gediagnosticeerd werd met kanker. In de tussentijd produceerde het netwerk Starz daarom de prequel Gods of the Arena.

Sequel


In eerste instantie werd Whitfield kankervrij verklaard, maar voordat de opnames voor seizoen 2 konden beginnen was de ziekte helaas weer teruggekeerd. De acteur overleed in 2011. Voor seizoen 2 en 3 van Spartacus werd Liam McIntyre als nieuwe hoofdacteur gecast.

Op IMDb krijgt de serie een enorm hoge score, namelijk een 8,5/10. Er is een sequel in de maak, genaamd House of Ashur. De serie Spartacus is momenteel nergens te streamen, maar de dvd bestel je makkelijk online.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Spartacus is top!

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen