search
Nieuwe Batman-serie op HBO Max gecanceld: productieproblemen niet overwonnen
Series / Nieuws

Nieuwe Batman-serie op HBO Max gecanceld: productieproblemen niet overwonnen

Het lijkt erop dat alle ontwikkelingsproblemen tot een definitief einde hebben geleid.

Sinds de komst van de bioscoopfilm The Batman in 2022 zijn regisseur Matt Reeves en de producenten begonnen met een waar Batman-universum. Helaas voor iedereen betrokken: de eerste tegenslag is een feit.

HBO heeft namelijk besloten om niet door te gaan met een geplande Batman-serie die zich afspeelt in de fictieve inrichting voor geesteszieken van Arkham Asylum. Na vier jaar gesteggel in de ontwikkeling van de serie is het nu in de huidige vorm gestopt.

Onduidelijkheid bij iedereen


Toen The Batman een financieel en kritisch succes werd, leek Warner Bros. vastbesloten om de franchise zo snel mogelijk uit te breiden. Onzekerheid ontstond toen bekend werd dat James Gunn de leiding over DC-projecten zou overnemen en een nieuw universum zou starten.

Gunn onthulde dat er naast het DC-universum verschillende projecten zouden draaien, waaronder een Batman-universum, terwijl de spin-off van Colin Farrels The Penguin al in ontwikkeling was.

Definitief geen verhaal uit Arkham?


Het lijkt er nu op dat Reeves graag de regie in eigen handen wil houden. Hij ziet potentiële spin-off series liever in relatie tot zijn eigen film, dan een geheel universum dat vanuit DC wordt opgezet. Het is nog niet bekend of het project nu definitief van de baan is, maar waarschijnlijk verschijnt er voorlopig geen spin-off over Arkham Asylum.Gelukkig hoeven fans niet lang te wachten op die andere spin-off. Op 8 september verschijnt de spin-off The Penguin op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Geen Arkham Asylum-serie... Balen?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen