search

Ons nieuws van zondag 7 juli 2024

'Four Lives': sober drama bezorgt de kijker een steen in de maag
Recensie

'Four Lives': sober drama bezorgt de kijker een steen in de maag

Hoe het falen van de politie leidde tot nóg meer leed voor de nabestaanden van de Barking-moorden.

Regie: David Blair | Cast: Sheridan Smith (Sarah Sak), Stephen Merchant (Stephen Port), Memet Ali Alabora (Sami Sak), Samuel Barnett (Ryan Edwards), Michael Jibson (Paul Slaymaker), Rufus Jones (John Pape), e.a. | Afleveringen: 3 | Speelduur: 56-58 minuten | Jaar: 2022

Bijna twee weken nadat de jonge Anthony dood is aangetroffen, heeft zijn familie het stoffelijk overschot nog niet mogen zien en verstrekt de politie slechts mondjesmaat informatie. Nadat er sectie op het lichaam is verricht neemt de politie eindelijk telefonisch contact op en vraagt aan Anthony's in het duister tastende moeder: "Zullen we de verwijderde lichaamsdelen weer terugplaatsen of maar weggooien?"

De op waarheid gebaseerde serie Four Lives vangt genadeloos de ongevoeligheid, onkunde en wellicht zelfs onwil van het politiekorps van Barking omtrent een reeks moorden. De moordenaar, wiens identiteit voor de kijker van meet af aan duidelijk is, slaat de lucht uit de longen van de nabestaanden, maar het amateuristische politieonderzoek en de belabberde zorg voor de rouwenden geven nog een flinke trap na. Op elk moment had de politie doeltreffend kunnen ingrijpen in deze tragedie, maar bureaucratie, gebrekkige communicatie, laks speurwerk en mogelijk homofobie stonden een gelukkiger afloop in de weg.

Stephen Port is een seriemoordenaar die 'twinks' (witte, jong uitziende mannen) naar zijn appartement lokte, een overdosis drugs gaf en verkrachtte, om vervolgens de levenloze lichamen van zijn slachtoffers binnen een straal van slechts een paar honderd meter te dumpen. Dit alles speelde zich af in een kort tijdsbestek, maar de politie wist de punten niet te verbinden. Four Lives schildert met fijne streken wat voor man deze moordenaar is, maar focust vooral op de wanhoop, de onmacht en het rouwproces van de nabestaanden. Niet iedere persoon of relatie is bestand tegen zulk leed.

Volgens het titelscherm is Four Lives gebaseerd op gedegen onderzoek, interviews en gepubliceerde verslagen. Regisseur David Blair heeft zich duidelijk veel moeite getroost om dit huiveringwekkende verhaal met respect voor de slachtoffers en nabestaanden te reconstrueren. Het handelen van de personages is niet te zeer aangedikt voor dramatisch effect, ook dat van de moordenaar en de falende politieagenten niet, en het tempo van de scènes is bedachtzaam: vaak blijft de camera net wat langer hangen dan in series die plotpunt op plotpunt stapelen. Four Lives maakt de pijn en spanning voelbaar zonder hijgerig effectbejag of schokkende openbaringen.

Stephen Merchant, voornamelijk bekend als acteur en schrijver van komische producties (The Office, Jojo Rabbit), speelt zijn moreel ontspoorde naamgenoot op ingetogen wijze. Verkrachter en moordenaar Stephen Port is een man met een apart uiterlijk en een merkwaardige manier van doen in het dagelijks leven, maar Merchant maakt er geen karikatuur van. Dit is geen meestercrimineel die de agenten steeds op meesterlijke wijze aftroeft, maar slechts een niet al te snuggere wellusteling. Des te wranger is het dat het politieapparaat, door welke oorzaken dan ook, niet bij machte was hem bijtijds in de kraag te vatten.

De rollen van de slachtoffers, nabestaanden en andere betrokkenen worden op dezelfde sobere wijze neergezet. Met name de dynamiek tussen de echtelieden gespeeld door Sheridan Smith en Memet Ali Alabora maakt duidelijk hoe het verlies van een dierbare door een geweldsdelict pas kan worden verwerkt wanneer de gebeurtenissen de juiste plek krijgen. Natuurlijk zijn er af en toe grote emoties, maar de kracht van Four Lives zit hem in de kleine momenten van ongeloof, onmacht en onzekerheid over wat nu te doen. Stephen Port verwoestte veel meer dan vier levens.Four Lives is te zien bij NPO Start.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De altijd briljante Ian McKellen wist deze scifi-serie niet te redden: 17% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

De altijd briljante Ian McKellen wist deze scifi-serie niet te redden: 17% op Rotten Tomatoes

Hoewel 'The Prisoner' een goede cast had, was het uiteindelijk een flop.

Een goede cast hebben betekent niet altijd dat de serie ook goed ontvangen zal worden. Dit was het geval met de scifi-miniserie The Prisoner uit 2009. De cast van de serie bestaat uit onder andere Jim Caviezel, Sir Ian McKellen, Ruth Wilson en Hayley Atwell.

The Prisoner is gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren zestig, die een grote invloed heeft gehad op de popcultuur en een cultstatus verkreeg. Deze remake van The Prisoner kreeg gemengde recensies, waarbij critici vonden dat het minder boeiend was dan de originele serie.

Verhaal


The Prisoner gaat over een man uit New York die wakker wordt in een mysterieus, schilderachtig, maar onontkoombaar dorp. Hij ontdekt dat hij zich bevindt in een plaats genaamd The Village, die wordt bestuurd door een man bekend als Two. Aangezien iedereen in The Village alleen met een nummer wordt aangesproken, noemt iedereen hem Six, maar hij weet dat hij een andere naam heeft en lijkt deels te weten wie hij is.

Hem wordt verteld dat hij in The Village woont en dat The Village de enige realiteit is die er is. Six' missie wordt om uit te vinden waar The Village is, wie Two is en waarom hij hem ogenschijnlijk gevangen houdt in The Village, ondanks dat Two hem vertelt dat hij een vrij man is, en hoe hij kan ontsnappen naar zijn leven terug in New York City.

17%


The Prisoner was uiteindelijk geen groot succes en eindigde met een score van 17% op Rotten Tomatoes. De kritische consensus op de website luidt: "The Prisoner is een zwakke echo van de klassieke originele serie en een zware, pretentieuze sci-fi mysterie met gigantische plotgaten en vele momenten van algemene onsamenhangendheid."Ondanks de mindere recensies, werd de serie genomineerd voor een aantal prijzen, waaronder de Satellite Award voor Beste Miniserie en de Emmy Award voor Beste Cinematografie voor een Miniserie of Film. McKellen zelf werd genomineerd voor een Satellite Award en Emmy Award voor zijn rol als Two.

Kijken?


Wil je The Prisoner toch eens zien? De serie is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan het wel kopen op dvd of blu-ray.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Met een strakke 8,5 op de IMDb is dit een absoluut scifi-pareltje
Series / Specials

Met een strakke 8,5 op de IMDb is dit een absoluut scifi-pareltje

'Westworld' is een van de beste scifi-series van de afgelopen jaren.

Sciencefiction en Western: het lijkt niet de meest logische combinatie, maar de geweldige serie Westworld voegt de twee genres perfect samen. De serie krijgt een topscore op de IMDb en is hiermee een must-watch voor fans van scifi.

Westworld ging in 2016 in première op HBO en is gemaakt door Jonathan Nolan en Lisa Joy. De dystopische serie is gebaseerd op de gelijknamige film van Michael Crichton uit 1973. In totaal heeft de serie 4 seizoenen.

Pretpark vol robots


Het verhaal van Westworld begint in 2050. Het bedrijf Delos Inc. heeft meerdere pretparken in bezit, waaronder een met een wild west-thema genaamd Westworld. Het park wordt gerund door robots en is bedoeld voor rijke vakantiegangers.

De robots zijn niet te onderscheiden van mensen in hun uiterlijk en zijn zo geprogrammeerd dat ze alle wensen van gasten moeten vervullen. Gasten kunnen met behulp van de robots hun wildste fantasieën uitleven.

Bekende acteurs


De robots voeren met gasten bepaalde interacties uit, gebaseerd op voorgeprogrammeerde narratieven. Nadat deze narratieven voltooid zijn, wordt het geheugen van de robots gewist. Delos Inc. gaat ervan uit dat de robots gevoelloze machines zijn en hierdoor niet geschaad worden. Maar is dat wel echt zo?In Westworld zien we een aantal zeer bekende acteurs, waaronder Evan Rachel Wood (True Blood), Jeffrey Wright (American Fiction), Ed Harris (Apollo 13), James Marsden (Hairspray), Aaron Paul (Breaking Bad) en Anthony Hopkins (The Silence of the Lambs).

Goede score


De serie krijgt een geweldige score op de IMDb, namelijk een 8,5/10. Westworld wordt vooral geprezen om zijn interessante mix van genres en de verhaallijn die tot nadenken aanspoort. Alle seizoenen scoren boven de 70% op Rotten Tomatoes.

Er is alleen teleurstellend nieuws: Westworld is momenteel nergens te streamen. Wel kun je de dvd makkelijk online bestellen.

Ook interessant
Met een bijna perfecte 98% is het zonde als je dit verborgen pareltje van HBO aan je voorbij laat gaan
Britse actrice Michaela Coel heeft intussen een mooie carrière opgebouwd. Ze werd bekend door haar sitcom Chewing Gum, die ze gemaakt heeft en ook in speelt, maar haar andere serie... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit zijn de 3 beste dystopische series die je moet kijken na 'Fallout'
Series / Specials

Dit zijn de 3 beste dystopische series die je moet kijken na 'Fallout'

Was je een grote fan van 'Fallout', dan moet je deze drie dystopische series zeker zien.

Eerder dit jaar kwam Fallout uit op Prime Video, een post-apocalyptische serie met in de hoofdrollen Ella Purnell, Walton Goggins en Aaron Moten. De serie is gebaseerd op de gelijknamige computerspelserie en was een groot succes.

Fallout is op dit moment een van de beste dystopische series en werd al vernieuwd voor een tweede seizoen. Naast Fallout zijn er tal van andere goede dystopische series die je moet zien. Hier zijn er alvast drie die je moet kijken na Fallout.

The 100


The 100 liep van 2014 tot 2020 en werd ontwikkeld door Jason Rothenberg. Het is losjes gebaseerd op de gelijknamige boekenserie van Kass Morgan en volgt post-apocalyptische overlevenden van een ruimtestation, de Ark, die bijna een eeuw na een verwoestende nucleaire apocalyps terugkeren naar de aarde. De eerste mensen die naar de aarde worden gestuurd, zijn een groep jeugdige delinquenten die afstammen van overlevenden van de nucleaire ramp op de grond.

De cast van The 100 bestaat uit onder andere Eliza Taylor, Bob Morley, Marie Avgeropoulos, Devon Bostick, Christopher Larkin, Richard Harmon, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington en Lindsey Morgan.

The Handmaid's Tale


The Handmaid's Tale is gemaakt door Bruce Miller en is gebaseerd op de gelijknamige roman uit 1985 van de Canadese schrijfster Margaret Atwood. De serie speelt zich af in een dystopie na een Tweede Amerikaanse Burgeroorlog, waarin een theonomische, totalitaire samenleving vruchtbare vrouwen, die "Handmaids" worden genoemd, onderwerpt aan slavernij voor het baren van kinderen.Elisabeth Moss speelt de hoofdrol in The Handmaid's Tale naast onder andere Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel, Madeline Brewer, Ann Dowd, O-T Fagbenle, Max Minghella, Samira Wiley, Amanda Brugel en Bradley Whitford. De serie bestaat uit vijf seizoenen met een zesde en laatste seizoen dat gepland staat voor 2025.

Black Mirror


Black Mirror is een anthologieserie gemaakt door Charlie Brooker. De afleveringen verkennen verschillende genres, maar de meeste zijn gesitueerd in dystopieën van de nabije toekomst met sci-fi-technologie. De serie is geïnspireerd door The Twilight Zone en gebruikt de thema's technologie en media om commentaar te leveren op hedendaagse sociale kwesties.De serie bestaat uit 27 afleveringen verspreid over zes seizoenen en één special, naast de interactieve film Black Mirror: Bandersnatch (2018). Een zevende seizoen staat gepland voor 2025. Black Mirror wordt door veel recensenten beschouwd als een van de beste televisieseries van de jaren 2010.

Kijken?


Fallout kan je kijken op Prime Video, The 100 is op dit moment niet te vinden op de verschillende streamingdiensten in Nederland, maar je kan de serie wel kopen op dvd of blu-ray.The Handmaid's Tale kan je zien op Videoland en Black Mirror vind je terug op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur verwoestte 'The Big Bang Theory' bijna eigenhandig
Series / Featured

Deze acteur verwoestte 'The Big Bang Theory' bijna eigenhandig

Er onstond een situatie achter de schermen die potentieel schadelijk was voor de serie.

De hoofdrolspelers in de geliefde komedieserie groeiden in de twaalf jaar dat de serie liep dicht naar elkaar toe. Dit zorgde voor een goede sfeer en een sterke dynamiek in het verhaal.

Een van de hoofdrolspelers zette dit echter op het spel, wat de eenheid binnen de cast verstoorde. Johnny Galecki ging niet goed om met het feit dat hij een relatie had gekregen met Kaley Cuoco.

Geen publiciteit


Hun personages Leonard en Penny kregen in de loop van de serie een relatie. Galecki en Cuoco liepen in dat opzicht op de verhaallijn vooruit, aangezien ze na het eerste seizoen al begonnen te daten.

Galecki had een principiële benadering en wilde zijn relatie met Cuoco koste wat kost uit de publiciteit houden. Zijn toenmalige vriendin stond er wat soepeler in, wat voor wrijving tussen hen zorgde.

Roddelbladen


Galecki zei in 'TBBT: The Definitive, Inside Story of the Epic Hit Series' hierover het volgende: "Ik denk dat dit een van de dingen was die een wig tussen ons dreven. Ik was totaal niet op mijn gemak met de publiciteit en dit was kwetsend voor Kaley. Het was echt niet zo dat ik me voor haar schaamde. Ik wilde de romance tussen Penny en Leonard een kans geven, zonder verhalen over ons in de roddelbladen".

Bekijk op instagram


De twee acteurs hadden uiteindelijk twee jaar een relatie, waarna ze als goede vrienden uit elkaar gingen. Op lange termijn heeft The Big Bang Theory er dus geen nadeel van ondervonden.

Waar te zien?


The Big Bang Theory kun je in de tussentijd bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seksuele misstap Hannah Hoekstra centraal in nieuwe Nederlandse serie 'De Ring'
Series / Trailer

Seksuele misstap Hannah Hoekstra centraal in nieuwe Nederlandse serie 'De Ring'

De makers van 'Klem' komen met een nieuwe thrillerserie, die dit najaar te zien is.

Frank Ketelaar is bekend van onder andere Klem en Overspel. De nieuwste productie, met als titel De ring, telt tien afleveringen en gaat over een advocate die gechanteerd wordt door een van haar cliënten.

Hannah Hoekstra, die voor haar rol in De helleveeg een Gouden Kalf won, speelt de hoofdrol. Als advocate Anna begaat ze een onbezonnen fout door een ring in haar tas te stoppen. Dit moment blijkt gefilmd te zijn en vanaf dat moment zit ze diep in de problemen.

Chantage


Haar cliënt Simon (Benja Bruijning) dreigt om het filmpje online te zetten, wat het einde van haar carrière zou betekenen.

Anna ziet zich vervolgens met seksuele chantage geconfronteerd. Simon beweert dat ze dit kan voorkomen door met hem naar bed te gaan.

Overig


Overige rollen worden gespeeld door Delilah Warcup-van Eyck, Eelco Smits, Charlie Chan Dagelet, Stefanie van Leersum, Pim Vosmaer, Sabri Saddik en Liliana de Vries. Frank Ketelaar zal samen met Sander Burger en Ties Schenk regisseren.
De ring is vanaf 5 september wekelijks te zien op NPO1 bij BNNVARA om 20:30 uur. Daarnaast zal de serie ook te streamen zijn op NPO Plus.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
SkyShowtime: nieuwe series, nieuwe afleveringen!
Series / Nieuws

SkyShowtime: nieuwe series, nieuwe afleveringen!

Komende week zie je op SkyShowtime alleen maar series waarin het recht zegeviert.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Mayor of Kingstown


Verschijnt op: Donderdag 11 juli | Release: Seizoen 3 - aflevering 6 | Genre: Misdaad / Drama / Thriller | Kijk op: SkyShowtime

Mike McLusky is de onofficiële burgemeester van Kingstown. In de stad waar de enige bloeiende bedrijven de gevangenissen zijn, strijden hij en zijn broer Mitch tegen wanorde en onrecht.Bargain


Verschijnt op: Donderdag 11 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 4 | Genre: Drama / Thriller

Bargain is een dystopische thrillerserie die zich afspeelt in een afgelegen motel, waar de onderwereld van de samenleving zich overgeeft aan prostitutie en het oogsten van organen. Een aardbeving verwoest het motel waarna de overlevenden vechten om zich te handhaven in een staat van wetteloosheid en chaos.Law & Order


Verschijnt op: Vrijdag 12 juli | Release: Seizoen 23 - aflevering 5 | Genre: Misdaad / Drama / Mysterie | Kijk op: SkyShowtime

New Yorkse rechercheurs en aanklagers moeten misdaden oplossen en de misdadigers achter de tralies zien te krijgen. Achterhalen wie schuldig en wie onschuldig is, terwijl er levens op het spel staan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit kun je verwachten op Disney+ aankomende week
Series / Nieuws

Dit kun je verwachten op Disney+ aankomende week

Naast veel fantasy, zet Disney+ deze week flink in op actie en misdaad.

Hieronder het wekelijkse overzicht met de drie meest opvallende series uitgelicht, inclusief trailer.

Welcome to Wrexham


Verschijnt op: Woensdag 10 juli | Release: Seizoen 4 - aflevering 6 | Genre: Documentaire / Sport | Kijk op: Disney+

Rob McElhenney en Ryan Reynolds runnen de Wrexham Association Football Club en proberen van deze underdogs een succes te maken dat iedereen inspireert. De docuserie volgt Rob en Ryan van Hollywood tot Wales terwijl ze een spoedcursus als clubeigenaren krijgen en belicht hoe het lot van de club is verbonden met het lot van de stad.Red Swan


Verschijnt op: Woensdag 10 juli | Release: Seizoen 1 - aflevering 3-4 | Genre: Actie / Drama / Romantiek | Kijk op: Disney+

Oh Wansoo, die getrouwd is binnen de machtige Hwain Group, wordt met de dood bedreigd. Ze ontmoet Seo Doyoon, een lijfwacht die de dood van een vriend onderzoekt die verband houdt met de Hwain Group. Samen ontrafelen ze de door begeerte besmette geheimen van de Hwain Group.Under the Bridge


Verschijnt op: Woensdag 10 juli | Release: Seizoen 1 | Genre: Biografie / Misdaad / Drama | Kijk op: Disney+

Under the Bridge is gebaseerd op het boek van de schrijfster Rebecca Godfrey, over het waargebeurde verhaal van de 14-jarige Reena Virk (Vritika Gupta) die onderweg was naar een feestje met vrienden en nooit meer thuiskwam. Het verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Godfrey (Riley Keough) en een plaatselijke politieagent (Lily Gladstone).Overige series nieuw op Disney+


Hieronder de overige series die deze week op Disney+ verschijnen.

10 juli: Tracker (seizoen 1 - aflevering 13) - Misdaad / Drama - In Tracker speelt Justin Hartley de rol van Colter Shaw, een eenzame survivalist die door het land zwerft en op zoek is naar beloningen. Hij gebruikt zijn speurvaardigheden om burgers en politie te helpen bij het oplossen van allerlei mysteries, en tegelijkertijd worstelt hij met zijn gebroken gezin.

10 juli: Mission: Yozakura Family (seizoen 1 - aflevering 11) - Animatie / Actie / Komedie - Een verre van normale familie. Taiyo Asano, de 'ultieme introvert', verloor zijn familie bij een tragisch ongeluk. De enige met wie hij kan praten, is zijn jeugdvriendin Mutsumi Yozakura, die een geheim bewaart als erfgename van een familie van spionnen. Haar broer Kyoichiro, een zeer ervaren spion, heeft het op Taiyo gemunt. Om zichzelf te redden, trouwt Taiyo met Mutsumi en sluit hij zich aan bij de familie Yozakura. Het begin van een unieke missie.

10 juli: The Acolyte (seizoen 1 - aflevering 7) - Actie / Avontuur / Drama - The Acolyte onderzoekt een stelsel vol geheimen en duistere krachten en niet alles is wat het lijkt.

11 juli: The Kardashians (seizoen 5 - aflevering 8) - Reality-TV - In deze gloednieuwe serie over de bekende, populaire familie krijg je volledige toegang tot hun leven. Kris, Kourtney, Kim, Khloé, Kendall en Kylie laten de camera's weer toe om de waarheid achter de krantenkoppen te onthullen.

11 juli: Land of Tanabata (seizoen 1 - aflevering 4-5) - Drama / Fantasy / Mysterie - Yoji Minamimaru, beter bekend als Nanmaru, is een student met een bovennatuurlijk vermogen om in alles kleine gaatjes te kunnen maken. Op een dag ontdekt Yoji dat zijn docent folklorestudies vermist is. Samen met zijn klasgenoten besluit Minamimaru om hun docent te vinden.

12 juli : Code Geass: Rozé of the Recapture (seizoen 1 - aflevering 4) - Animatie / Sciencefiction - In jaar zeven van de Kowa-periode, in het voormalige Hokkaido-blok, wonen de broers die bekendstaan als de Anonieme Huurlingen. Keizer Callis al Britannia probeert de wereld in chaos te storten met hulp van zijn dienaar Norland en zijn Einberg-ridders. Rozé en Ash komen vanuit het noorden in actie.

13 juli: The Fable (seizoen 1 - aflevering 15) - Animatie / Actie / Komedie - Fable is een onoverwinnelijke huurmoordenaar die zijn tegenstander in minder dan zes seconden kan uitschakelen. Maar op een dag moet hij van zijn baas een jaar lang een gewoon leven leiden en niemand doden. Dus neemt Fable een coole, grappige en enigszins excentrieke pauze van het moorden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe Batman-serie op HBO Max gecanceld: productieproblemen niet overwonnen
Series / Nieuws

Nieuwe Batman-serie op HBO Max gecanceld: productieproblemen niet overwonnen

Het lijkt erop dat alle ontwikkelingsproblemen tot een definitief einde hebben geleid.

Sinds de komst van de bioscoopfilm The Batman in 2022 zijn regisseur Matt Reeves en de producenten begonnen met een waar Batman-universum. Helaas voor iedereen betrokken: de eerste tegenslag is een feit.

HBO heeft namelijk besloten om niet door te gaan met een geplande Batman-serie die zich afspeelt in de fictieve inrichting voor geesteszieken van Arkham Asylum. Na vier jaar gesteggel in de ontwikkeling van de serie is het nu in de huidige vorm gestopt.

Onduidelijkheid bij iedereen


Toen The Batman een financieel en kritisch succes werd, leek Warner Bros. vastbesloten om de franchise zo snel mogelijk uit te breiden. Onzekerheid ontstond toen bekend werd dat James Gunn de leiding over DC-projecten zou overnemen en een nieuw universum zou starten.

Gunn onthulde dat er naast het DC-universum verschillende projecten zouden draaien, waaronder een Batman-universum, terwijl de spin-off van Colin Farrels The Penguin al in ontwikkeling was.

Definitief geen verhaal uit Arkham?


Het lijkt er nu op dat Reeves graag de regie in eigen handen wil houden. Hij ziet potentiële spin-off series liever in relatie tot zijn eigen film, dan een geheel universum dat vanuit DC wordt opgezet. Het is nog niet bekend of het project nu definitief van de baan is, maar waarschijnlijk verschijnt er voorlopig geen spin-off over Arkham Asylum.Gelukkig hoeven fans niet lang te wachten op die andere spin-off. Op 8 september verschijnt de spin-off The Penguin op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog meer 'Game of Thrones'? George R.R. Martin reageert
Series / Nieuws

Nog meer 'Game of Thrones'? George R.R. Martin reageert

George R.R. Martin reageert op geruchten van fans over een gloednieuw project.

Het boek A Song of Ice and Fire van schrijver George R. R. Martin kwam in 1996 uit. Vandaag de dag kennen mensen dit project wellicht beter als de populaire serie Game of Thrones. Onlangs reageerde de schrijver op geruchten van zijn fans.

Martin is sinds Game of Thrones betrokken bij veel projecten, waardoor hij een zeer drukke agenda heeft. Toch vindt hij altijd wel de tijd om zich te mengen in de geruchten die rondgaan onder fans.

Nieuw project


De laatste tijd is Martin bezig met het project Elden Ring, een populaire game die enkele jaren geleden uit is gekomen. Logischerwijs zijn er geruchten ontstaan over dit project.

Veel fans dachten namelijk dat de game uitgebracht zou worden als een live-action serie. Dit idee is best logisch, aangezien er de laatste tijd veel van dit soort adaptaties uitgekomen zijn. Denk maar aan het immens populaire The Last of Us dat gebaseerd is op de game van Naughty Dog.

Elden Ring


Enkele dagen geleden schreef Martin een nieuwe blogpost, genaamd 'Lose One, Win One', voor zijn Not a Blog. Hierin ging de schrijver in op de Nebula Award die Elden Ring heeft gewonnen en nam hij de tijd om te reageren op de geruchten van zijn fans.Martin schreef hierover: "Oh, en over die geruchten die je misschien hebt gehoord over een speelfilm of televisieserie gebaseerd op Elden Ring… ik heb niets te zeggen. Geen woord, nee, niets, ik weet niets, je hebt nog nooit iets van mij gehoord. [...] Welk gerucht?"

Wat betekent dit?


Het sarcasme druipt van deze alinea af, maar wat bedoelt Martin hier precies mee? Betekent dit dat er in het geheim de eerste ideeën voor een live-action in de maak zijn? Of betekent dit slechts dat de schrijver het een goed idee vindt en hier achter staat?

Totdat er een officiële verklaring wordt gegeven, kunnen we helaas niets meer doen dan afwachten (en speculeren).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.