search
Dit is de best betaalde tv-actrices: ze krijgen maar liefst $2 miljoen per aflevering betaald
Series / Specials

Dit is de best betaalde tv-actrices: ze krijgen maar liefst $2 miljoen per aflevering betaald

Deze twee actrices krijgen voor 'The Morning Show' een bizar hoog bedrag per aflevering.

Door de stakingen in Hollywood afgelopen jaar weten we dat acteurs en televisieschrijvers niet zoveel betaald krijgen voor hun werk als je misschien zou denken. Maar als je het in Hollywood eenmaal gemaakt hebt, loopt het salaris per aflevering op tot bizar hoge bedragen…

Er gaat veel geld rond in Hollywood, en dat is te merken aan de bedragen die bekende acteurs krijgen voor bepaalde klussen. Per aflevering wordt er vaak een salaris uitgedeeld waar de meeste mensen zich niets bij voor kunnen stellen.

Best betaalde tv-acteurs


Helemaal bovenaan de lijst van best betaalde tv-acteurs per aflevering staan twee bekende actrices: Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Deze lijst wordt bijgehouden door Wikipedia en is gebaseerd op geverifieerde bronnen.

Aniston en Witherspoon kregen van deze gehele lijst van beroemde acteurs en actrices het hoogste bedrag per aflevering betaald. Dit was voor hun rollen in The Morning Show, een dramaserie die vanaf 2019 te zien is op Apple TV+.

2 miljoen per aflevering


Per aflevering kregen beide actrices maar liefst $2.000.000 betaald. Omgerekend naar euro's is dat een bedrag van €1.842.700. Inmiddels zijn er 3 seizoenen van elk 10 afleveringen gemaakt, dus ligt het bedrag wat beide actrices in totaal hebben gekregen richting de $60.000.000.Als we kijken naar de succesvolle carrières van de twee actrices is het niet gek dat ze bovenaan de lijst van best betaalde tv-acteurs staan. Aniston begon haar carrière met de immens populaire sitcom Friends, waarin ze van 1994 tot 2004 de rol van Rachel Green speelde.

Succesvolle acteercarrières


Daarna was Aniston consistent in films en series te zien, waaronder Marley & Me, We're The Millers en Murder Mystery. Witherspoon maakte haar acteerdebuut in de film Man on the Moon en werd bekend bij het grote publiek door de film Cruel Intentions in 1999.

Door de jaren heen speelde ze in veel populaire films en series, waaronder Legally Blonde, Walk the Line en Big Little Lies. Het vierde seizoen van The Morning Show verschijnt in 2025 op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Jennifer Aniston en Reese Witherspoon zijn iedere cent waard

 • Eens

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Oneens

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen