search
Haagse spermadonor uit 'The Man with 1000 Kids' gaat een stap verder en wil Netflix aanklagen
Series / Nieuws

Haagse spermadonor uit 'The Man with 1000 Kids' gaat een stap verder en wil Netflix aanklagen

Eerder vond hij de serie al "misleidend", nu gaat hij een stap verder.

Het is de onbetwiste nummer één in de Netflix top tien: de spraakmakende docuserie The Man with 1000 Kids. De donor in kwestie is geen fan van de serie en overweegt juridische stappen.

We schreven al eerder over de positie van de Haagse spermadonor Jonathan Jacob Meijer, die de serie misleidend vindt. Nu blijkt uit een interview dat er bepaalde onderwerpen zijn die voor hem aanleiding geven om Netflix aan te klagen.

Liep totaal uit de hand


In een gesprek met The Independent zegt de 42-jarige voormalig leraar, crypto-handelaar en spermadonor, die naar verluidt tot 600 kinderen heeft verwekt en honderden families zou hebben misleid, dat hij "nooit het idee had om 100 of 500 kinderen te krijgen."

Meijer begon met doneren in zijn studententijd, nadat hij met een vriend had gesproken die geen kinderen kon krijgen. Na te hebben gedoneerd aan geregistreerde spermabanken, besloot hij foto's te plaatsen op spermadonorsites, en binnen korte tijd had hij talloze aanmeldingen. De e-mails stroomden dagelijks binnen met het verzoek of hij donor wilde worden.

Het houdt een keer op


Zoals onthuld in de serie, werd Meijer uiteindelijk door de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie verboden om aan Nederlandse klinieken te doneren nadat hij de limiet van 25 donorkinderen had overschreden. Hij bleef echter doorgaan via privéwebsites.“Soms denk ik dat ik te ver ben gegaan. Ik had mezelf moeten zeggen dat een kleiner aantal kinderen prima is. Het zou het beste zijn geweest als ik open was geweest, maar ik koos ervoor om de internationale richtlijnen te volgen," gaf Meijer toe.

Flinke aanklacht


Enkele van de meer schokkende beschuldigingen tegen Meijer zijn dat hij zou hebben geconcurreerd met andere spermadonoren en zelfs monsters zou hebben gemengd om te zien wie zou 'winnen'. Hij ontkent dit stellig en is zelfs van plan Netflix aan te klagen.“Staat dat in de documentaire? Nee, dat is totale laster. Het is volslagen onzin. Waarom zou ik dat doen? Waarom zou iemand dat doen? Als het in de documentaire staat, wees dan voorbereid, ik ga die hele bende daar bij Netflix aanklagen," aldus Meijer.

Stream alle afleveringen van The Man with 1000 Kids op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Ik geef deze Hagenees gelijk

 • Klopt

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Klopt niet

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen