search

Ons nieuws van woensdag 10 juli 2024

Nieuwe komische misdaadserie van Hans Teeuwen binnenkort te zien op Videoland
Series / Nieuws

Nieuwe komische misdaadserie van Hans Teeuwen binnenkort te zien op Videoland

De cabaretier lijkt als een vis in het water in zijn komische detectiverol.

''Ik ben Hans Teeuwen, ik ben alcoholist. En ik bedoel het goed, maar het pakt meestal rampzalig uit.'' Zo begint cabaretier Hans Teeuwen een promovideo voor zijn nieuwe serie voor Videoland.

De absurdistische komedieserie draagt de titel Jackson & Malone, verwijzend naar de twee hoofdpersonages gespeeld door Teeuwen en Kevin Janssens. Het duo moet in actie komen in het pittoreske dorpje Spulne, waar één voor één de lokale bejaarden vermoord worden.

Spannend en absurd


Hans Teeuwen is tevens bedenker van de serie. Videoland omschrijft de serie als 'een crime komedie die spannend, grappig en absurd is en vol zit met onverwachte twists'. Liefhebbers van de grove en absurdistische humor waarmee Teeuwen ons land al sinds de jaren 90 verwent lijken dus heerlijk aan hun trekken te komen.

De serie wordt geregisseerd door Max Porcelijn (Plan C, De Grote Zwaen), die ook samen met Teeuwen en Jonathan van het Reve de scripts schreef. In de bijrollen verschijnen acteurs als Porgy Franssen, Jan Bijvoet, Sanne-Samina Hanssen, Tom van Dyck en Victor Löw.

19 juli


Als je uitkijkt naar de serie heb je geluk: op 19 juli al gaat Jackson & Malone van start op Videoland. Alle zes afleveringen verschijnen dan op de streamingdienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze verplichte miniserie van Netflix kijk je in één ruk uit
Series / Featured

Deze verplichte miniserie van Netflix kijk je in één ruk uit

Maid toont het aangrijpende verhaal van een alleenstaande moeder die strijdt om te overleven.

Er zijn enkele series verstopt op Netflix die eigenlijk parels zijn. Soms kan het lastig zijn om een goede serie uit te zoeken, maar niet met deze kijktip. Door deze serie zal je je ogen niet van je beeldscherm af kunnen halen.

De serie waar we het over hebben is Maid, een Amerikaanse miniserie van Molly Smith Metzler. Maid is gebaseerd op Stephanie Lands boek Maid: Hard Work, Low Pay and a Mother's Will to Survive.

Cast en prijzen


De serie werd ongelofelijk goed ontvangen door critici en kijkers. Zo heeft Maid ook meerdere prijzen in de wacht gesleept. De serie heeft namelijk drie Golden Globes, een Critics' Choice Television Award, een Screen Actors Guild Award en nog meer gewonnen.

Deze prijzen zijn specifiek uitgedeeld aan Margaret Qualley, die in de hoofdrol als Alexandra speelt. De tweede Golden Globe was voor Andie MacDowell voor 'Best Supporting Actress in a Series, Miniseries or Television Film'.

Het verhaal


Maid vertelt het verhaal van Alexandra (of kortweg, Alex). Ze verlaat haar gewelddadige vriend, maar moet hierdoor noodgedwongen met haar peuterdochter in een opvangcentrum wonen. Alex moet haar dochter opvoeden, terwijl ze werkt als schoonmaakster voor rijke families.Volgens criticus Alexandra MacAaron van Women's Voices for Change op Rotten Tomatoes is Maid niet slechts goed entertainment, maar een serie over werkelijke problemen en een kapot systeem. Ze schrijft dan ook: "Het zou verplicht moeten zijn om te kijken."

Netflix


Maid is te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze vier fantastische series op NPO Start en NPO Plus mag je absoluut niet missen
Series / Specials

Deze vier fantastische series op NPO Start en NPO Plus mag je absoluut niet missen

Ontdek vier aanbevolen series op NPO Start en NPO Plus zonder prijzige abonnementen.

Abonnementen op grote streamingdiensten worden de laatste tijd steeds duurder. Er komen meer opties, meer reclames en ondertussen blijven de prijzen maar strijgen. Gelukkig staan er heel veel leuke series op de Nederlandse NPO Start/ Plus. Bekijk hieronder vier leuke aanraders.

AnoniemDeze Nederlandse misdaadserie op NPO Start is geregisseerd en geschreven door Diederik van Rooijen. Hij heeft gewerkt aan projecten zoals Meiden van De Wit, Penoza en De Stamhouder.

In Anoniem is Jurre een geschiedenisleraar en is getrouwd met Sarah, de Officier van Justitie. Ze zijn beiden verwikkeld in de criminele wereld, maar weten dit niet van elkaar.ZinaOok Zina is een Nederlandse serie. De hoofdrollen worden gespeeld door Soumaya Ahouaoui, Dunya Khayame, Jouman Fattal, Asma El Mouden en Sofia Yousfi. De serie is te zien op NPO Start. Je hebt dus geen abonnement nodig om de serie te streamen!

Zina gaat over vijf vriendinnen van Marokkaans-Nederlandse afkomst. Ze proberen allemaal hun plek in de wereld te vinden, maar dat gaat niet iedereen even makkelijk af. Bovendien delen de vriendinnen niet altijd dezelfde mening, wat voor grote conflicten kan zorgen.

The Pembrokeshire MurdersDeze misdaadserie op NPO Plus gaat over de waargebeurde moorden van de seriemoordenaar John Cooper. Het verhaal is gebaseerd op het boek The Pembrokeshire Murders: Catching the Bullseye Killer van Steve Wilkins.

De serie gaat in op zijn gruwelijke daden nadat adjunct-korpschef Steve Wilkins de onopgeloste zaken heropende. Cooper is veroordeeld voor een dubbele moord in 1985, een dubbele moord in 1989, de verkrachting van een 16-jarig meisje en de aanranding van een 15-jarig meisje.It's a SinVoor onze laatste aanrader blijven we in de jaren 80. It's a Sin op NPO Plus speelt zich namelijk in 1981 af. De 18-jarige Ritchie Tozer gaat naar Londen om te studeren. Tegelijk loopt Roscoe Babatunde weg van huis en probeert Colin Morris-Jones zijn carrière te beginnen op het bekende Savile Row.

Deze Britse dramaserie is bedacht door Russel T. Davies en geregisseerd door Peter Hoar. Beiden hebben gewerkt aan de iconische serie Doctor Who.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit opvallende detail in 'The Last of Us' maakt fans nog steeds kwaad
Series / Nieuws

Dit opvallende detail in 'The Last of Us' maakt fans nog steeds kwaad

Fans zijn boos over dit detail van Ellie in het nieuwe seizoen van The Last of Us.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Begin 2023 kwam The Last of Us uit en veel fans van de videogame waren benieuwd hoe de serie eruit zou zien. Dit apocalyptische verhaal heeft ondertussen een hele grote fanbase opgebouwd, maar toch zijn velen van hen boos over dit detail.

Redelijk snel nadat seizoen 1 uitgekomen was, werd aangekondigd dat The Last of Us een tweede seizoen zou krijgen. Het eerste seizoen kreeg heel veel positieve reacties en kijkers waren dan ook meteen benieuwd naar het vervolg.

Foto van set


Hoewel het eerste seizoen een groot succes was, kreeg de serie enige kritiek. Het uiterlijk van de personages kwam namelijk niet volledig overeen met dat van de game en dit is precies het punt waarom fans boos zijn over het tweede seizoen.

Er zijn enkele foto's gedeeld van achter de schermen terwijl de cast en crew het tweede seizoen aan het filmen waren. Op deze foto is Bella Ramsey te zien in het kostuum van Ellie. Ellie draagt haar haren los, draagt een pistool en heeft een tatoeage.

De tatoeage


Fans op X zijn boos geworden over deze tatoeage, met name over de plaatsing en de grootte. In de videogame is de tatoeage namelijk veel groter dan op de foto.De tatoeage van Ellie heeft veel betekenis, aangezien een mot een symbool is van de dood (een thema dat centraal staat in The Last of Us). Bovendien symboliseert de tatoeage Ellie als een mot. Ze zoeken beide namelijk het licht op, hoe donker en duister de situatie ook is.

HBO Max


Sommige fans denken dat de tatoeage er simpelweg kleiner lijkt door de manier waarop de foto is genomen. Hoe de tatoeage er echt uit ziet, zullen we helaas pas te zien krijgen als The Last of Us Part II in 2025 uitkomt op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote plannen met 'Spider-Man'-serie met Nicolas Cage
Series / Nieuws

Grote plannen met 'Spider-Man'-serie met Nicolas Cage

Nicolas Cage heeft onthulde hoeveel afleveringen we kunnen verwachten in het eerste seizoen.

Nicolas Cage heeft onthuld uit hoeveel afleveringen zijn nieuwe serie Spider-Man: Noir zal bestaan. Dagblad The New Yorker interviewde de acteur over zijn illustere carrière, en daarbij kwam ook zijn nieuwste project ter sprake.

Spider-Man Noir geldt als een recente fanfavoriet onder liefhebbers van de films Spider-Man: Into the Spider-Verse en Across the Spider-Verse. Toch is de beslissing dat juist over hem een live-action serie wordt gemaakt verrassend te noemen.

Meer duidelijkheid


Tijdens het interview liet Cage het volgende vallen over het aantal afleveringen en hoelang elke aflevering ongever zal duren. Aldus Cage:

"Elke aflevering is zo'n 45 minuten. We hebben het over acht afleveringen, het equivalent van vier films die we in vijf maanden filmen. En daarnaast moet ik me voorbereiden op twee films die ik daarna ga maken."

Nog niet klaar met acteren


Cage kondigde eerder aan met pensioen te willen gaan, maar voorlopig ziet het er niet naar uit dat daar sprake van gaat zijn. Voor de fans van Rage Cage alleen maar goed nieuws natuurlijk.In Spider-Man: Noir zien we een oudere versie van de superheld in het New York City van de jaren '30. Volgens iemand die betrokken is bij het project zou het een afgesloten 'universum' betreffen en draagt het hoofdpersonage niet de naam Peter Parker.

Noir is terug!


Cage verzorgde eerde de stem van Noir in de twee bejubelde Spider-Verse films. Gezien hij heeft getekend voor de serie, lijkt hij geen genoeg te kunnen krijgen van het personage.

Spider-Man: Noir zal uiteindelijk te streamen zijn via Prime Video. Wanneer precies is nog onbekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze 4 bijzonder geliefde series werden bijzonder zwak afgerond: nieuw einde gewenst
Series / Specials

Deze 4 bijzonder geliefde series werden bijzonder zwak afgerond: nieuw einde gewenst

De fans waren niet blij met het einde van deze vier series.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Er komt een moment dat een serie op zijn einde komt en dat we afscheid moeten nemen van geliefde personages die we jaren hebben gevolgd. Vaak eindigt een serie op een mooie manier, maar er zijn ook series die slecht eindigen en fans teleurgesteld achterlaten. Hier zijn vier zulke series.

We beginnen met Lost, dat liep van 2004 tot 2010 met een totaal van 121 afleveringen over zes seizoenen. Het volgt de overlevenden van een commercieel vliegtuig dat neerstort op een mysterieus eiland ergens in de Zuidelijke Stille Oceaan. In de laatste scène van Lost worden de overlevenden allemaal herenigd in een kerk waar ze samen verdergaan. Het einde van de serie is na al die jaren nog steeds controversieel en veel mensen begrijpen het nog steeds niet helemaal.

Dexter


Een andere serie die geliefd was, maar waarvan het einde minder is, is Dexter, dat liep van 2006 tot 2013. Er werden toen acht seizoenen uitgebracht met een negende seizoen, dat volgde in 2021 en 2022 onder de titel Dexter: New Blood. De serie speelt zich af in Miami en volgt Dexter Morgan (Michael C. Hall), een forensisch technicus gespecialiseerd in bloedspatanalyse, die een geheim parallel leven leidt als een wrekende seriemoordenaar.

Dexter eindigt in een explosie van gehaaste gebeurtenissen, waarbij Dexter's zus Debra (Jennifer Carpenter) omkomt en Dexter's dood in scène wordt gezet te midden van een orkaan in Miami, om vervolgens in de laatste scène als houthakker op een onbekende locatie te verschijnen. Uiteindelijk kregen we Dexter jaren later opnieuw te zien in Dexter: New Blood, maar fans van de serie bleven teleurgesteld.

How I Met Your Mother


De sitcom How I Met Your Mother liep van 2005 tot 2014 met 208 afleveringen in totaal die verdeeld waren in negen seizoenen. Het volgt Ted Mosby en zijn vriendengroep in Manhattan, New York City. Ted uit 2030 vertelt in de serie aan zijn zoon Luke en dochter Penny over de gebeurtenissen van september 2005 tot mei 2013 die leidden tot het ontmoeten van hun moeder.Je zou denken dat How I Met Your Mother zou eindigen met de ontmoeting tussen Ted en de moeder, genaamd Tracy McConnell, en dat krijgen we ook te zien. Zo hebben ze elkaar ontmoet op een treinstation. Maar dan gaan we terug naar 2030 en blijkt dat de moeder al zes jaar dood is en dat het doel van Ted's verhaal aan zijn kinderen eigenlijk was om uit te leggen dat hij verliefd was op Robin. De show eindigt met hem, die het grote romantische gebaar herhaalt dat hij in het eerste seizoen voor Robin had gemaakt. Dit einde kreeg veel kritiek van de fans omdat het de langverwachte eerste ontmoeting van Ted en de moeder minimaliseerde.

Game of Thrones


Ten slotte hebben we een van de grootste series van de afgelopen 20 jaar, Game of Thrones. Het liep van 2011 tot 2019 gedurende acht seizoenen en is gebaseerd op de boeken uit de serie Het lied van ijs en vuur van de Amerikaanse schrijver George R.R. Martin. Game of Thrones wordt beschouwd als een van de beste televisieseries aller tijden, maar het laatste seizoen kreeg heel wat kritiek vanwege de verkorte lengte en creatieve beslissingen, waarbij velen het als een teleurstellende afsluiting beschouwden.In de laatste aflevering van Game of Thrones, getiteld The Iron Throne, gaan de personages om met de nasleep van Daenerys Targaryen's verwoesting van King's Landing en bepalen ze wie uiteindelijk over Westeros zal heersen. Dit einde miste emotionele impact en slaagde er niet in bevredigende afsluitingen te bieden voor veel personages, waaronder Jon Snow. Fans zijn nu nog steeds teleurgesteld in dit einde en vinden dat ze beter verdienden.

Kijken?


Wil je deze vier series toch eens zien? Lost kan je bekijken op Disney+, Dexter kan je vinden op Netflix, How I Met Your Mother kan je bekijken op Disney+ en Game of Thrones vind je terug op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze week rondt Netflix een van zijn hitseries af: een gegarandeerd actiespektakel
Series / Specials

Deze week rondt Netflix een van zijn hitseries af: een gegarandeerd actiespektakel

Het laatste seizoen van 'Vikings: Valhalla' komt eraan: wat kun je verwachten?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is deze week tijd voor het einde van één van de succesvolste Netflix-series: Vikings: Valhalla. Hier lees je alles wat je moet weten over het derde seizoen.

Waar eindigde seizoen 2 van Vikings: Valhalla?


Vikings: Valhalla focust op de legendarische Vikingen Leif Eriksson (Sam Corlett), Freydis Eriksdotter (Frida Gustavsson) en de Nordische prins Harald Sigurdsson (Leo Suter). Tegen het einde van seizoen 2 is Harald in een vechtclub beland om geld te verdienen.

Freydis is bevallen van haar zoon met Harald en heeft het leiderschap over Jomsborg overgenomen. Leif is nog steeds zijn wraak aan het plotten, die hij wil uitvoeren zodra hij de kans krijgt. Na een strijd met Olaf eindigt het tweede seizoen met vrede.

Hoe gaat seizoen 3 verder?


Het lijkt er alleen op dat deze vrede niet lang in stand zal blijven, want er liggen waarschijnlijk weer bedreigingen op de loer voor Freydis. Hoewel Vikings altijd moeilijk te voorspellen is, weten we in ieder geval dat Leif en Harald hun horizon gaan verbreden in Constantinopel.

Wie zien we terug in seizoen 3?


Corlett, Gustavsson en Suter zijn allemaal te zien in seizoen 3. Daarnaast zal de hoofdcast bestaan uit in ieder geval Queen Emma (Laura Berlin), King Canute (Bradley Freegard) en Godwin (David Oakes). Gezien de dood van het personage keert Jóhannes Haukur Jóhannesson hoogstwaarschijnlijk niet terug als Olaf.Hoe gaat het nu verder met de franchise?


Nu de sequel van Vikings ten einde komt, vraag je je misschien af hoe het verder gaat met de franchise. Momenteel zijn er nog geen plannen voor een nieuwe spin-off bekend. Maker Jeb Stuart heeft echter wel gezegd dat hij graag het einde van de Vikingperiode in 1066 in beeld wil brengen, dus wie weet.

Voor wie is dit een aanrader?


Vikings: Valhalla is een aanrader voor fans van historische fantasyseries vol actie, zoals Game of Thrones, The Last Kingdom en The Witcher. Tip: kijk eerst de originele serie Vikings, want Vikings: Valhalla is een sequel.

Seizoen 3 van Vikings: Valhalla is vanaf donderdag 11 juli te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze komische fantasyserie is echt de moeite waard: "serie met de nodige sardonische humor"
Series / Specials

Deze komische fantasyserie is echt de moeite waard: "serie met de nodige sardonische humor"

Deze serie stierf een vroegtijdige dood en kreeg een aantal jaren later een vervolgfilm ter afronding.

Bryan Fuller, die bekend is van Hannibal, ontwikkelde Dead Like Me voor Amerikaanse zender Showtime. Fuller stapte al snel op vanwege creatieve meningsverschillen. Dead Like Me liep gedurende twee seizoenen (2003 -2004) en er werd in 2009 een vervolgfilm gemaakt.

Fuller gaf in latere interviews aan dat er van hogerhand constant veranderingen in het verhaal werden aangebracht die hij totaal niet zag zitten. Dead Like Me stierf dus een vroegtijdige dood. Dit is nogal ironisch, aangezien de hoofdpersoon Georgia "George" Lass (Ellen Muth) na haar dood aan de slag gaat als grim reaper, oftewel Magere Hein.

Nieuwe taak


George is gestopt met school en werkt als uitzendkracht in haar woonplaats Seattle. Op een dag stort er gruis van een ruimtestation met een loeiende vaart op haar neer, waarbij de tiener het leven laat. Ze ontdekt echter dat er leven is na de dood, maar niet op de manier waarop je dat zou verwachten. George krijgt de taak van grim reaper toebedeeld.

Dit betekent dat ze op aarde blijft, met een normale dagelijkse baan. Haar lichaam heeft een zelfgenezend vermogen en George zal bekendstaan onder de naam Millie Hagen. Mensen zullen echter een ander uiterlijk zien wanneer ze naar haar kijken. Samen met Rube (Mandy Patinkin), Roxy (Jasmine Guy), Betty (Rebecca Gayheart) en Daisy (Laura Harris) is ze verantwoordelijk voor mensen die omgekomen zijn bij een bizar ongeluk, dan wel vermoord zijn.

Hiernamaals


Iedere reaper moet een bepaald aantal zielen oogsten. Wanneer ze, ieder afzonderlijk, hun quotum hebben behaald mogen ze verder richting het hiernamaals. George vindt het allemaal behoorlijk tegenvallen, aangezien er maar weinig veranderd lijkt vergeleken met de tijd dat ze nog wel in leven was. Ze leert haar nieuwe collega's kennen, die tientallen jaren voor haar gestorven zijn, en vindt haar weg in haar nieuwe bestaan.Op Rotten Tomatoes krijgt de serie een stevige 89%. Het verhaal is doorspekt met de nodige droge humor, waarbij George's zelf-reflectie te horen is bij wijze van voice-over. In de woorden van criticus Kevin Farr: "Het is een kleinschalige serie met veel hart en de nodige sardonische humor". Op verzoek van vele fans kwam er in 2009 een film die George's verhaal afrondde.

Waar te zien?


Dead Like Me kun je via Prime Video bekijken. Dit doe je door een (proef)abonnement te nemen op MGM+, waarop beide seizoenen te zien zijn.

Ook interessant
Deze fantasyserie is allesbehalve een sprookje, maar meer dan de moeite waard: 'Grimm'
De gebroeders Jacob en Wilhelm Grimm verzamelden volksverhalen in het Duitsland van de 19e eeuw. De makers hebben een bijzondere draai gegeven aan dit historische weetje. In Grimm ben je als grimm namelijk iemand die de wereld moet beschermen tegen allerlei... Lees verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wat vindt 'House of the Dragon'-bedenker George R.R. Martin eigenlijk van seizoen 2?
Series / Nieuws

Wat vindt 'House of the Dragon'-bedenker George R.R. Martin eigenlijk van seizoen 2?

De maker van de wereld van Westeros wijdt een blogpost aan het nieuwste seizoen.

Schrijver George R.R. Martin heeft sinds meerdere jaren een blog waarop hij contact heeft met zijn fans. Onlangs deelde hij zijn kijk op het nieuwe seizoen van House of the Dragon.

De schrijver heeft de eerste twee afleveringen bekeken en is hier zeer over te spreken. Hij complimenteerde de regie en de acteerprestaties, met name die van Phia Saban, die Helaena Targaryen speelt.

In het voordeel


"Een geweldige manier om het seizoen te starten," was de reactie van de schrijver. De allereerste aflevering is geregisseerd door Game of Thrones-veteraan Alan Taylor. De regie van de tweede aflevering was in handen van Clare Kilner.

De schrijver van 'Vuur en Bloed', waarop de serie is gebaseerd, stipte aan dat de veranderingen die in de serie zijn aangebracht overwegend in het voordeel van het verhaal werken. Hij had wel wat kritiek op de aanpassingen in de plotlijn van Blood en Cheese, maar "ik ga hier een aparte post over schrijven".

Aangenaam verrast


Alle hoofdrolspelers zijn ijzersterk volgens de mening van de schrijver. Zo had Emma D'Arcy maar een regel tekst in de eerste aflevering, maar wist Rhaenyra's verdriet perfect over te brengen. Tom Glynn-Carney liet "de menselijkheid" zien van de jonge koning Aegon II. De schrijver was aangenaam verrast over de prestatie van Phia Saban, die Helaena speelt.Martin: "Met name Sabans vertolking is het vermelden waard. In het vorige seizoen heeft 'House of the Dragon' koning Viserys feitelijk opnieuw uitgewerkt. Ze hebben hem een nieuwe achtergrond gegeven, met meer diepgang dan de vrolijke, feestende koning die ik in 'Vuur en Bloed' heb neergezet.

Schrijverskamer


Nu hebben de makers hetzelfde gedaan met Helaena. In het boek is ze een mollige, goedhartige en vrolijke jonge vrouw, die erg geliefd is bij het volk. Haar eigenaardige trekjes en haar profetische gave komen niet uit het boek, maar uit de schrijverkamer. Phia Sabans Helaena is rijker en fascinerender dan de vrouw die ik in het boek creëerde. In de tweede aflevering kun je nauwelijks je ogen van haar afhouden"
.Waar te zien?


House of the Dragon is te bekijken op HBO Max.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zit Gandalf in 'The Rings of Power'? De makers reageren op het gerucht
Series / Nieuws

Zit Gandalf in 'The Rings of Power'? De makers reageren op het gerucht

De showrunners lichten een tipje van de sluier op met betrekking tot dit mysterieuze personage.

Eind augustus kunnen de fans het nieuwste seizoen van The Rings of Power tegemoetzien. Naar aanleiding hiervan hadden Patrick McKay en J.D. Payne een uitgebreid gesprek met Collider. Ze gingen dieper in op de verhaallijn van The Stranger (Daniel Weyman) en Nori (Markella Kavenaugh).

Het tweetal is op weg naar Rhûn, wat 'oost' betekent in één van de Elfentalen in Tolkiens wereld. Dit zijn de landen die ten noordoosten van Mordor liggen en de bewoners zijn niet bepaald vredelievend. De makers gaan in op de rol van de tovenaar en de vraag of dit Gandalf is in zijn jongere jaren.

Spectaculaire panorama's


Rhûn zal voor het eerst op het scherm te zien zijn, wat de makers tot enthousiasme stemt. Er is op overzeese locaties gefilmd, buiten Engeland, om de kijker op spectaculaire panorama's te trakteren.

McKay: "Rhûn is een onbeschreven blad, met kleine hints in het bronmateriaal. Er wordt over magie gesproken, een rare stand van de sterren en tovenaars die experimenten doen die goed of juist niet zo goed uitpakken". The Rings of Power wil het oosten van Midden-aarde duidelijk op een passende manier vormgeven.

Realistisch


Uit het interview verder blijkt dat twee factoren belangrijk zijn wat The Stranger betreft. Payne geeft aan dat het zeker mogelijk is dat hij Gandalf is, maar dit is niet de enige optie. Daarnaast vinden de makers het belangrijk om het personage realistisch weer te geven, als iemand die moet uitzoeken wat het is om een Istari ['tovenaar'] te zijn. Payne:"Sowieso wilden we een tovenaar in het verhaal, aangezien dit een belangrijk onderdeel is van een 'Lord of the Rings'-verhaal". Verder is daar de uitspraak die de Stranger tegen Nori deed.Hij zei namelijk dat ze haar neus moet volgen in het geval van twijfel, iets dat Gandalf (Ian McKellan) in de Derde Era tegen Merijn (Dominic Monaghan) zei. "Er zijn meerdere verklaringen [voor deze uitspraak] en op die manier willen we het boeiend houden. Is het Gandalf, of is het Saruman, die hetzelfde zei tegen Gandalf? Uiteindelijk moet het personage realistisch blijven en een ontwikkeling doormaken. Hij is er net achter dat hij een tovenaar is en bezig om zijn vermogens te ontdekken. Hij weet dat hij naar het oosten moet reizen omdat hij daar een taak heeft. Tijdens zijn reis moet hij nog het nodige uitzoeken," besluit Payne.

Waar te zien?


Seizoen 2 van The Rings of Power is vanaf 29 augustus te zien op Prime Video.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Haagse spermadonor uit 'The Man with 1000 Kids' gaat een stap verder en wil Netflix aanklagen
Series / Nieuws

Haagse spermadonor uit 'The Man with 1000 Kids' gaat een stap verder en wil Netflix aanklagen

Eerder vond hij de serie al "misleidend", nu gaat hij een stap verder.

Het is de onbetwiste nummer één in de Netflix top tien: de spraakmakende docuserie The Man with 1000 Kids. De donor in kwestie is geen fan van de serie en overweegt juridische stappen.

We schreven al eerder over de positie van de Haagse spermadonor Jonathan Jacob Meijer, die de serie misleidend vindt. Nu blijkt uit een interview dat er bepaalde onderwerpen zijn die voor hem aanleiding geven om Netflix aan te klagen.

Liep totaal uit de hand


In een gesprek met The Independent zegt de 42-jarige voormalig leraar, crypto-handelaar en spermadonor, die naar verluidt tot 600 kinderen heeft verwekt en honderden families zou hebben misleid, dat hij "nooit het idee had om 100 of 500 kinderen te krijgen."

Meijer begon met doneren in zijn studententijd, nadat hij met een vriend had gesproken die geen kinderen kon krijgen. Na te hebben gedoneerd aan geregistreerde spermabanken, besloot hij foto's te plaatsen op spermadonorsites, en binnen korte tijd had hij talloze aanmeldingen. De e-mails stroomden dagelijks binnen met het verzoek of hij donor wilde worden.

Het houdt een keer op


Zoals onthuld in de serie, werd Meijer uiteindelijk door de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie verboden om aan Nederlandse klinieken te doneren nadat hij de limiet van 25 donorkinderen had overschreden. Hij bleef echter doorgaan via privéwebsites.“Soms denk ik dat ik te ver ben gegaan. Ik had mezelf moeten zeggen dat een kleiner aantal kinderen prima is. Het zou het beste zijn geweest als ik open was geweest, maar ik koos ervoor om de internationale richtlijnen te volgen," gaf Meijer toe.

Flinke aanklacht


Enkele van de meer schokkende beschuldigingen tegen Meijer zijn dat hij zou hebben geconcurreerd met andere spermadonoren en zelfs monsters zou hebben gemengd om te zien wie zou 'winnen'. Hij ontkent dit stellig en is zelfs van plan Netflix aan te klagen.“Staat dat in de documentaire? Nee, dat is totale laster. Het is volslagen onzin. Waarom zou ik dat doen? Waarom zou iemand dat doen? Als het in de documentaire staat, wees dan voorbereid, ik ga die hele bende daar bij Netflix aanklagen," aldus Meijer.

Stream alle afleveringen van The Man with 1000 Kids op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dit is de best betaalde tv-actrices: ze krijgen maar liefst $2 miljoen per aflevering betaald
Series / Specials

Dit is de best betaalde tv-actrices: ze krijgen maar liefst $2 miljoen per aflevering betaald

Deze twee actrices krijgen voor 'The Morning Show' een bizar hoog bedrag per aflevering.

Door de stakingen in Hollywood afgelopen jaar weten we dat acteurs en televisieschrijvers niet zoveel betaald krijgen voor hun werk als je misschien zou denken. Maar als je het in Hollywood eenmaal gemaakt hebt, loopt het salaris per aflevering op tot bizar hoge bedragen…

Er gaat veel geld rond in Hollywood, en dat is te merken aan de bedragen die bekende acteurs krijgen voor bepaalde klussen. Per aflevering wordt er vaak een salaris uitgedeeld waar de meeste mensen zich niets bij voor kunnen stellen.

Best betaalde tv-acteurs


Helemaal bovenaan de lijst van best betaalde tv-acteurs per aflevering staan twee bekende actrices: Jennifer Aniston en Reese Witherspoon. Deze lijst wordt bijgehouden door Wikipedia en is gebaseerd op geverifieerde bronnen.

Aniston en Witherspoon kregen van deze gehele lijst van beroemde acteurs en actrices het hoogste bedrag per aflevering betaald. Dit was voor hun rollen in The Morning Show, een dramaserie die vanaf 2019 te zien is op Apple TV+.

2 miljoen per aflevering


Per aflevering kregen beide actrices maar liefst $2.000.000 betaald. Omgerekend naar euro's is dat een bedrag van €1.842.700. Inmiddels zijn er 3 seizoenen van elk 10 afleveringen gemaakt, dus ligt het bedrag wat beide actrices in totaal hebben gekregen richting de $60.000.000.Als we kijken naar de succesvolle carrières van de twee actrices is het niet gek dat ze bovenaan de lijst van best betaalde tv-acteurs staan. Aniston begon haar carrière met de immens populaire sitcom Friends, waarin ze van 1994 tot 2004 de rol van Rachel Green speelde.

Succesvolle acteercarrières


Daarna was Aniston consistent in films en series te zien, waaronder Marley & Me, We're The Millers en Murder Mystery. Witherspoon maakte haar acteerdebuut in de film Man on the Moon en werd bekend bij het grote publiek door de film Cruel Intentions in 1999.

Door de jaren heen speelde ze in veel populaire films en series, waaronder Legally Blonde, Walk the Line en Big Little Lies. Het vierde seizoen van The Morning Show verschijnt in 2025 op Apple TV+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.