search
Onbekende fantasyserie van Netflix scoort de perfecte 100% op Rotten Tomatoes
Series / Specials

Onbekende fantasyserie van Netflix scoort de perfecte 100% op Rotten Tomatoes

De Japanse animeserie 'Delicious in Dungeon' combineert fantasy met culinaire elementen.

De geweldige en voor veel mensen nog onbekende fantasyserie Delicious in Dungeon is gewoon te bekijken op Netflix. De anime scoort bovendien waanzinnig op Rotten Tomatoes.

De Japanse anime Delicious in Dungeon (originele titel ダンジョン飯, of wel letterlijk vertaald Dungeon Meal) kwam dit jaar nog uit. De serie is gebaseerd op de gelijknamige manga, die liep van 2014 tot 2013. Een tweede seizoen van de serie is bevestigd.

Ridder in een kerker


Delicious in Dungeon gaat over de avontuurlijke ridder Laios Touden, die een klein groepje door een eindeloze kerker begeleidt. De kerker is een ondergronds doolhof vol gevaarlijke monsters.

Wanneer Falin, de zus van Laios, wordt opgegeten door een draak, moet hij haar zien te redden voordat de draak haar kan verteren. Samen met twee kameraden die aan zijn zijde blijven, zet Falin de tocht door de kerker door om zijn zus te vinden.

Culinaire missie


Hij en zijn gezelschap hebben echter een groot probleem: vanwege hun gebrek aan voorraad is er een grote kans dat ze zullen uithongeren voordat hun missie is opgelost. Gelukkig is er iemand die hen daarbij kan helpen…Op Rotten Tomatoes krijgt de serie van de critics de perfecte score van 100%. Ook het publiek is erg enthousiast en geeft de serie een score van 93%.

De waarde van kookrituelen


Critic Kambole Campbell van IGN Movies zegt het volgende: "De wereldopbouw en oprechte reflecties over de waarde van de kookrituelen – ook al steekt het de draak met de absurde mentaliteit van de hoofdpersoon – maken deze serie onmisbaar".

Bekijk Delicious in Dungeon op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Heb jij Delicious in Dungeon gezien?

 • Ja

  45
  %
  1.000
  stemmen
 • Nee

  45
  %
  1.000
  stemmen

Aanbevolen artikelen