search
Blu-ray recensie: 'Falling Skies' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Falling Skies' seizoen 4

Mooie uitgave met bijna twee uur aan featurettes.

Bedenker: Robert Rodat | Cast: Maxim Knight (Matt Mason), Noah Wyle (Tom Mason), Drew Roy (Hal Mason), Seychelle Gabriel (Lourdes), Will Patton (Captain Weaver) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: TNT / RTL7

Ondertussen is Falling Skies al ten einde, maar in Nederland komt nu het vierde seizoen uit op Blu-ray en Dvd. In de serie nemen mensen het op tegen buitenaardse wezens die de planeet veroverd hebben. De rebellie weet echter naarmate de serie vordert steeds beter vat te krijgen op de vijand en successen te boeken.

In het vierde seizoen blijkt de ellende pas net begonnen te zijn, na het onschadelijk maken van de grote Espheni-basis. In de buitenwijken van Charleston wanen de Mason Clan en de overgebleven leden van de 2nd Mass zich veilig, maar dan worden ze aangevallen door een nieuweoorlogsmachine van de Espheni. Het is een dodelijke creatie en iets dat ze nooit eerder gezien hebben. Tom en de 2nd Mass proberen de familie weer te herenigen en nieuwe banden te smeden om te kunnen overleven.

Naar de eerste aflevering van het vierde seizoen keken zo'n 3,67 miljoen mensen. TNT was daar vermoedelijk wel tevreden mee, maar zal de terugval in cijfers minder fijn hebben gevonden. Naarmate het seizoen vorderde, daalde het aantal kijkers. De finale trok 2,43 miljoen kijkers.



Blu-ray: Falling Skies seizoen 4 | Duur: 12 afleveringen / 42 min. | Release: december 2015 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Dolby True HD 5.1: Engels; Dolby Digital: Frans 5.1, Duits 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits Discs: 2 x Blu-ray | EAN: 5-051888-210376| Met dank aan: Warner Bros.

De serie wordt aangeleverd in een nette Blu-ray keepcase met slipcover er omheen. De Blu-ray hoes is van normaal formaat en heeft twee schijven. Voorop zien we een actievol shot van Mason, omringd door buitenaardse wezens. Op de achterkant sta een synopsis en informatie over de extra's. Kijk je in de hoes, tref je een huiveringwekkende afbeelding aan waar het hoofd van een van de aliens op een staak geplant is. Het ontwerp van de schijven is opvallend genoeg gelijk aan de achtergrond, waarmee ze daar mooi in opgaan.

Beeld en geluid
De beelden zijn mooi om naar te kijken. Het geheel heeft mooi contrast en ziet er strak uit. De kleuren zijn gewoonlijk wat bleek, maar heel erg is dat niet. Het is een bewuste keuze van de makers van de serie. De details zijn verder ook scherp, maar zelden extreem scherp.

De audio is hier en daar wat rommelig, maar dit lijkt een keuze te zijn van de makers. Toch kan bijvoorbeeld van dialoog gezegd worden dat het op elk moment goed te horen is, zelfs in de drukste vechtscènes.

Extra's
Er zijn bijna twee uur aan extra's toegevoegd aan de uitgave. Daarbij krijgt elke aflevering een ultrakorte featurette waar ingegaan wordt op de grote uitdagingen van de specifieke aflevering; er is een uitgebreide special over Tom Mason, de hoofdpersoon van de serie en een weergave van het Comic-Con panel. Voor de echt geïnteresseerde fan is dat erg interessant om naar te kijken. Tot slot zijn er nog wat korte interviews met de hoofdpersonen en korte prequels op de afleveringen.

Aanbevolen artikelen