search

Ons nieuws van woensdag 16 december 2015

Nieuwe Netflix-app van KPN
Series / Nieuws

Nieuwe Netflix-app van KPN

KPN snapt wat wij als gebruikers willen: Een Netflix-app voor hun gratis dienst Méér TV.

Netflix. Meer dan 1.3 miljoen Nederlanders hebben het al. En voor een goede reden: héél véél series! Breaking Bad, Orange Is the New Black, House of Cards om er maar een paar te noemen. Allemaal absolute toppers en het aanbod blijft bovendien maar groeien. Geen onderbrekingen meer van eindeloze reclames en uiteraard kijken wanneer het jou het uitkomt. De toekomst is On Demand en Netflix is haar boegbeeld.

Maar ondanks al dit gemak is er één vraag die wij toch met enige regelmaat zien verschijnen in onze serietotaal postbus: "Hoe kan ik Netflix het meest makkelijk op mijn TV kijken?". Feit is namelijk dat lang niet iedereen een Smart-TV, Google Chromecast of Apple TV kastje heeft. En bovendien is ook niet iedereen even technisch aangelegd om het vervolgens aan de praat te krijgen. KPN heeft dit ook geconstateerd en maakt een superslimme move die volgens ons aangeeft dat ze snappen wat wij als gebruikers willen:

Een Netflix-app voor hun gratis dienst Méér TV.

Eenvoudig vanaf de bank met je afstandbediening de Netflix-App opstarten, te vinden via Méér TV via het interactieve tv menu (onder de categorie "TV & Video") en voilá, daar verschijnt de gehele catalogus van Netflix series & films. Makkelijker hadden ze het niet kunnen maken.

Dus heb je toegang tot KPN Méér en een Netflix account ren dan nu naar je TV en ervaar hoe makkelijk het werkt. Slimme zet KPN.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe personages Marvels 'Iron Fist' onthuld
Series / Nieuws

Nieuwe personages Marvels 'Iron Fist' onthuld

Daarnaast zal Carrie-Ann Moss, net als in Jessica Jones, de rol van Jeryn Hogarth spelen.

Vorige week onthulde Marvel dat Scott Buck had getekend om te fungeren als showrunner en uitvoerend producent van de vierde serie die zij in samenwerking met Netflix zullen maken, namelijk Iron Fist. Vandaag werd door The Hashtag Show gemeld dat zij weten welke twee personages de hoofdrollen zullen hebben naast Danny Rand, alias Iron Fist.

De eerste rol die wordt genoemd is die van Dylan Kendall, die wordt beschreven als een jongen van ca. 25 jaar oud die een knappe, welgemanierde eenling is. Dit personage zou naar verluidt wel eens een alias kunnen zijn voor Danny Rand, dus niet echt een nieuw personage. Ook gaan er geruchten dat Dylan wel eens een jongere versie zou kunnen zijn van Wendell Rand, Danny's vader. In de Marvel-strips, ontdekte Wendell als kind de mystieke stad van K'un-L'un en gaat hij als volwassene opnieuw naar de stad, maar deze keer met zijn vrouw en zoon, de 9-jarige Danny Rand.

Het tweede personage zou de naam Harry Marshall dragen, een blanke man van ca. 50 jaar oud die uiterst intelligent, genadeloos, arrogant en aantrekkelijk moet zijn. Dit personage zou wel een de Steel Serpent kunnen zijn, mogelijk de hoofdzakelijke schurk in het eerste seizoen. De echte naam van de Steel Serpent is Davos, een inwoner van K'un-L'un die werd verbannen uit het mystieke land. Davos krijgt uiteindelijk de kracht van de Iron Fist, doe uiteindelijk terug wordt gestolen door Danny Rand. Volgens The Hashtag Show zou Harry Marshall ook wel eens een casting-alias kunnen zijn voor Harold Meachum, een zakenpartner van Wendell Rand. Wendell Rand werd uiteindelijk omgebracht door Meachum.

Naast dit alles zal Carrie-Anne Moss volgens de site terugkeren als Jeryn Hogarth, de advocaat uit Jessica Jones. In de strips werkt Hogarth voor Rands vader en beheert zij zijn nalatenschap.

Het is onbekend wanneer Iron Fist precies op Netflix te zien zal zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
The Librarians en Major Crimes krijgen extra seizoenen
Series / Nieuws

The Librarians en Major Crimes krijgen extra seizoenen

Drie andere series worden echter gecancelled...

TNT heeft het jaareinde aangegrepen om grote schoonmaak te houden. Verschillende series worden naar de eeuwige jachtvelden verwezen om plaats te maken voor nieuwe projecten. De TNT series die geen vervolg meer zullen krijgen zijn Legends, het Sharon Stone drama Agent X en ook Public Morals zien we niet meer terug. Er is evenwel ook goed nieuws. TNT heeft namelijk tegelijkertijd bekend gemaakt dat het twee populaire series, namelijk The Librarians alsook Major Crimes zal voorzien van een extra seizoen.

De serie The Librarians met Rebecca Romijn, Christian Kane en John Larroquette krijgt een derde seizoen bestaande uit vijftien afleveringen. De reeks Major Crimes is dan weer toe aan een vijfde seizoen welke zal bestaan uit 10 afleveringen. Met de nieuwe series die geen vervolg meer krijgen staat de teller voor TNT dit jaar reeds op zes. Eerder werd namelijk reeds bekend gemaakt dat Falling Skies, Perception en Proof geen nieuw seizoen meer zouden krijgen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Derde seizoen 'Black Sails' krijgt premièredatum
Series / Nieuws

Derde seizoen 'Black Sails' krijgt premièredatum

Nieuwe seizoen van de STARZ- serie is vanaf 24 januari te zien op HBO.

Het langverwachte derde seizoen van de STARZ-serie Black Sails zal op zondag 24 januari in première gaan. In het nieuwe seizoen hebben we ook een Nederlandse link, namelijk het gastoptreden van Waku Waku presentator Rob Fruithof. Hij zal te zien zijn als een Nederlandse piraat.

De serie gaat over de verhalen van kapitein Flint en zijn mannen. Het speelt zich af rond de personages uit Robert Louis Stevensons klassieker Treasure Island, maar dan twintig jaar voor de gebeurtenissen uit het boek. Het derde seizoen van Black Sails speelt zich direct na de vernietiging van Charles Town af. De wereld leeft in angst voor Kapitein Flint en John Silver probeert hem in het gareel te houden. Terwijl Eleanor Guthrie in Londen berecht wordt, proberen Jack Rackham en Charles Vane het bestaan van Nassau veilig te stellen.

Black Sails is vanaf 24 januari elke zondag om 22:00 uur bij HBO te zien. Afleveringen zijn ook beschikbaar via HBO GO en HBO On Demand.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser voor 'House of Cards' seizoen 4
Series / Nieuws

Teaser voor 'House of Cards' seizoen 4

Nieuwe seizoen van serie rond politicus Frank Underwood gaat 4 maart in première op Netflix.



Frank Underwood kondigde gisteravond zijn kandidatuur in de nieuwe teaser voor House of Cards seizoen 4 voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen aan. De aankondiging kun je hierboven bekijken.

In House of Cards draait het om Frank Underwood, in het eerste seizoen The Whip van het Amerikaanse congres. The Whip is de spil, die regelt dat binnen het parlement leden op bepaalde manieren gaan stemmen, zodat wetten kunnen worden doorgevoerd. Over de loop van de seizoenen zien we hoe Frank steeds meer politieke macht weet te krijgen, bijgestaan door zijn even ambitieuze echtgenote Claire.

Het vierde seizoen van House of Cards gaat op vrijdag 4 maart 2016 exclusief op Netflix in première.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Blu-ray recensie: 'Falling Skies' seizoen 4
Series / Blu-ray Review

Blu-ray recensie: 'Falling Skies' seizoen 4

Mooie uitgave met bijna twee uur aan featurettes.

Bedenker: Robert Rodat | Cast: Maxim Knight (Matt Mason), Noah Wyle (Tom Mason), Drew Roy (Hal Mason), Seychelle Gabriel (Lourdes), Will Patton (Captain Weaver) | Jaren: 2011 "“ heden | TV-release: TNT / RTL7

Ondertussen is Falling Skies al ten einde, maar in Nederland komt nu het vierde seizoen uit op Blu-ray en Dvd. In de serie nemen mensen het op tegen buitenaardse wezens die de planeet veroverd hebben. De rebellie weet echter naarmate de serie vordert steeds beter vat te krijgen op de vijand en successen te boeken.

In het vierde seizoen blijkt de ellende pas net begonnen te zijn, na het onschadelijk maken van de grote Espheni-basis. In de buitenwijken van Charleston wanen de Mason Clan en de overgebleven leden van de 2nd Mass zich veilig, maar dan worden ze aangevallen door een nieuweoorlogsmachine van de Espheni. Het is een dodelijke creatie en iets dat ze nooit eerder gezien hebben. Tom en de 2nd Mass proberen de familie weer te herenigen en nieuwe banden te smeden om te kunnen overleven.

Naar de eerste aflevering van het vierde seizoen keken zo'n 3,67 miljoen mensen. TNT was daar vermoedelijk wel tevreden mee, maar zal de terugval in cijfers minder fijn hebben gevonden. Naarmate het seizoen vorderde, daalde het aantal kijkers. De finale trok 2,43 miljoen kijkers.



Blu-ray: Falling Skies seizoen 4 | Duur: 12 afleveringen / 42 min. | Release: december 2015 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Dolby True HD 5.1: Engels; Dolby Digital: Frans 5.1, Duits 5.1 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits Discs: 2 x Blu-ray | EAN: 5-051888-210376| Met dank aan: Warner Bros.

De serie wordt aangeleverd in een nette Blu-ray keepcase met slipcover er omheen. De Blu-ray hoes is van normaal formaat en heeft twee schijven. Voorop zien we een actievol shot van Mason, omringd door buitenaardse wezens. Op de achterkant sta een synopsis en informatie over de extra's. Kijk je in de hoes, tref je een huiveringwekkende afbeelding aan waar het hoofd van een van de aliens op een staak geplant is. Het ontwerp van de schijven is opvallend genoeg gelijk aan de achtergrond, waarmee ze daar mooi in opgaan.

Beeld en geluid
De beelden zijn mooi om naar te kijken. Het geheel heeft mooi contrast en ziet er strak uit. De kleuren zijn gewoonlijk wat bleek, maar heel erg is dat niet. Het is een bewuste keuze van de makers van de serie. De details zijn verder ook scherp, maar zelden extreem scherp.

De audio is hier en daar wat rommelig, maar dit lijkt een keuze te zijn van de makers. Toch kan bijvoorbeeld van dialoog gezegd worden dat het op elk moment goed te horen is, zelfs in de drukste vechtscènes.

Extra's
Er zijn bijna twee uur aan extra's toegevoegd aan de uitgave. Daarbij krijgt elke aflevering een ultrakorte featurette waar ingegaan wordt op de grote uitdagingen van de specifieke aflevering; er is een uitgebreide special over Tom Mason, de hoofdpersoon van de serie en een weergave van het Comic-Con panel. Voor de echt geïnteresseerde fan is dat erg interessant om naar te kijken. Tot slot zijn er nog wat korte interviews met de hoofdpersonen en korte prequels op de afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.