search
Duurste Series die ooit zijn gemaakt
Series / Nieuws

Duurste Series die ooit zijn gemaakt

De budgetten van televisieseries zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Het genre wordt steeds serieuzer genomen.

De budgetten van televisieseries zijn de afgelopen jaren flink toegenomen. Het genre wordt steeds serieuzer genomen. Was de tv serie vroeger het terrein van de b-acteurs en actrices, momenteel staan de grote sterren van Hollywood in de rij om in een grote tv serie mee te spelen. Dit kost natuurlijk wel geld, en tv series worden dus steeds duurder:


Terra Nova "“ $4 miljoen per aflevering
Steven Spielbergs sci-fi serie "Terra Nova" uit 2012 kostte ongeveer $4 miljoen per aflevering. De serie werd opgenomen in Australië. Tijdens het opnemen van de pilot waren er hevig regenbuien en liepen de kosten nog hoger op. Een succes was het niet, na één seizoen (13 afleveringen) is de serie al stopgezet.

Lost "“ $4 miljoen per aflevering
De pilot van Lost is één van de duurste ooit gemaakt, deze zou tussen de $10 en $14 miljoen hebben gekost. De afleveringen daarna kosten ongeveer $4 miljoen, mede natuurlijk door een cast van 70 acteurs, actrices en één hond.

Game of Thrones "“ $5 miljoen per aflevering
Het budget van het eerste seizoen van Game of Thrones is geschat op $60 miljoen. Het tweede seizoen is het budget zelfs nog met 15% verhoogd. Ondertussen zijn er vier seizoenen besteld, en er is een grote kans dat er zeven seizoenen komen, flink prijzig dus!

Rome "“ $9 miljoen
De serie Rome uit 2002 was een samenwerking tussen HBO en BBC. Voor het eerste seizoen van 12 afleveringen werd $110 miljoen uitgetrokken, ongeveer $9 miljoen per aflevering.

Friends "“ $10 miljoen per aflevering
Hoe succesvoller een sitcom wordt, hoe duurder om te maken. De sterren van de show gaan namelijk steeds meer geld verdienen. Het laatste seizoen van Friends kostte $10 miljoen per aflevering. Echter, de laatste aflevering van Friends werd door 50 miljoen Amerikanen bekeken, de kosten zijn er dus makkelijk uitgehaald!

Boardwalk Empire
De pilot van Boardwalk Empire schijnt de duurste ooit gemaakt te zijn. Het rumoer ging dat er een budget was van $50 miljoen, uiteindelijk was het 'maar' $18 miljoen. Martin Scorsese als regisseur inhuren is blijkbaar niet goedkoop!

Band of Brothers "“ $12.5 miljoen per aflevering
Toen de miniserie Band of Brothers in 2001 gemaakt werd was het met een budget van $125 miljoen voor 10 afleveringen de duurste serie ooit.

The Pacific "“ $20 miljoen
De opvolger van Band of Brothers was zelfs nog duurder, het budget van de oorlog miniserie The Pacific was maar liefst $200 miljoen. Per aflevering betekent dit $20 miljoen!

Aanbevolen artikelen