search
Schrijver eerste 'Star Trek'-aflevering overleden
Series / Nieuws

Schrijver eerste 'Star Trek'-aflevering overleden

George Clayton Johnson werd 86 jaar oud.

Scenarist George Clayton Johnson is op 86-jarige leeftijd overleden. Clayton Johnson is bekend om het schrijven van de eerste aflevering van Star Trek. De serie werd dankzij zijn pilot scenario een succes en leeft nu, na vijftig jaar, nog altijd. Een behoorlijke prestatie dus van de scenarist. De aflevering die hij schreef werd in 1966 uitgezonden en heet The Man Trap. Personages als James T. Kirk en Mr. Spock beleefden hierin hun première.


Daarna schreef Clayton Johnson ook voor andere series scenario's. Denk daarbij maar aan The Twilight Zone. Ook schreef hij voor films scenario's, zoals Logan's Run en Ocean's Eleven. Die laatste zorgde uiteindelijk voor nog een remake en die kreeg twee vervolgen.

De scenarist overleed op Kerstdag in het ziekenhuis in Los Angeles, aan de gevolgen van kanker. Zijn zoon, Paul, vroeg The Associated Press om nog te "benadrukken hoeveel hij van zijn fans hield". "En, oordelend aan de overweldigende reacties die ik heb gekregen, van honderden mensen, zowel bekend als onbekend, heeft hij een behoorlijke indruk op hen gemaakt."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen