search
Mike Colter over stijl en muziek 'Luke Cage'
Series / Nieuws

Mike Colter over stijl en muziek 'Luke Cage'

De boel moet echt op alle manieren 'Harlem' uitstralen.

Binnenkort zullen we een hele serie te zien krijgen waarin acteur Mike Colter te zien is als Luke Cage. We kregen al een voorproefje op het personage middels de serie Jessica Jones, maar daar zal meer van komen. De acteur onthulde dat zijn oorsprongsverhaal middels flashbacks verteld wordt en dat er een specifieke muzikale stijl bij de serie past.


Eerst vertelde Colter daar over. "Luke Cage krijgt soul, het wordt intens met duistere delen erin. Maar wat het echt uniek maakt, wordt de muziek. Er zit een muziekstijl in die je ook een beetje in Jessica Jones kon zien," onthulde Colter. "Het definieert zichzelf middels geluid, en dat voel je als je de serie kijkt. Of het nou een lied is dat gespeeld wordt, of het gevoel van muziek dat ze als thema kiezen. Luke Cage gaat zichzelf zo definiëren, en ook op het gebied van de locaties die ze kiezen."

De stijl is ook al duidelijk. "Het wordt stedelijk. Maar er zit ook soul in en dat vormt een sterk contrast met de muziek die je in de andere twee series zag. We zitten in Harlem, dus je wil die cultuur voelen. Harlem heeft een lange, rijke traditie van muziek en dat willen we eren." De serie zal vermoedelijk na het tweede seizoen van Daredevil zijn première beleven, mogelijk eind 2016.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen