search
'Winds of Winter' pas na zesde seizoen 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

'Winds of Winter' pas na zesde seizoen 'Game of Thrones'

Alle inspanningen van schrijver George R.R. Martin ten spijt, de serie gaat de boekenreeks inhalen en spoilen.

Net voor nieuwjaar gaf Game of Thrones-schrijver George R.R. Martin aan dat er een update zou komen rond zijn zesde boek in de reeks: The Winds of Winter. Die is er gekomen, maar heel positief nieuws brengt de schrijver ons niet. Fans van de serie van HBO en de boekenreeks van Martin zijn al jaren bang dat de serie verhaallijnen uit de boeken zal verklappen. Dat gaat komend seizoen ook echt gebeuren, want het zesde boek komt pas ná de serie uit.


"THE WINDS OF WINTER is niet af," schrijft Martin op zijn blog. "Geloof me, het doet me geen enkel plezier deze woorden te schrijven. Je bent teleurgesteld en je bent niet de enige. Mijn editors, mijn uitgevers, HBO, mijn agenten, buitenlandse uitgevers en vertalers zijn teleurgesteld… maar niemand is zo teleurgesteld als ik dat ben. Maandenlang wilde ik niets liever dan kunnen zeggen 'Ik heb THE WINDS OF WINTER afgemaakt en ingeleverd' op of voor de laatste dag van 2015."

Martin schrijft verder in zijn blog dat hij het boek ook nog niet binnenkort af zal hebben. Hij heeft enkele slechte maanden achter de rug, waarbij het schrijven niet wilde lukken. Het gevolg daarvan was dat hij zijn eerste deadline, die in oktober lag, miste en ook andere deadlines. Nu heeft hij besloten het boek zonder deadline te schrijven. Het gevolg daarvan gaat zijn dat boek in elk geval deels verklapt wordt. Maar:

"Denk maar zo. Mago, Irri, Rakharo, Xaro Xhoan Daxos, Pyat Pree, Pyp, Grenn, Ser Barristan Selmy, Queen Selyse, Princess Shireen, Princess Myrcella, Mance Rayder en King Stannis zijn in de serie allemaal dood, maar in de boeken nog in leven. Sommigen sterven ook in de boeken, maar niet iedereen en sommigen op andere manieren. Balon Greyjoy, is aan de andere kant dood in de boeken, maar levend in de serie. Zijn broers Euron Crow's Eye en Victarion zijn nog niet geïntroduceerd (of dat wel gebeurd? Ik zeg niks).

Ondertussen zijn Jhiqui, Aggo, Jhogo, Jeyne Poole, Dalla (en haar kind) en haar zus Val, Princess Arianne Martell, Prince Quentyn Martell, Willas Tyrell, Ser Garlan the Gallant, Lord Wyman Manderly, de Shavepate, de Green Grace, Brown Ben Plumm, de Tattered Prince, Pretty Meris, Bloodbeard, Griff en Young Griff, en velen anderen geen onderdeel van de serie, maar wel personages in de boeken. Sommigen zelfs hoofdpersonen en anderen hebben wel of geen grote rol in THE WINDS OF WINTER en A DREAM OF SPRING.


Dus: het zesde seizoen van de serie haalt de boeken officieel in, nog meer dan het vijfde seizoen deed.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen