search

Ons nieuws van vrijdag 15 januari 2016

'Prison Break'-revival en '24'-reboot aangekondigd!
Series / Nieuws

'Prison Break'-revival en '24'-reboot aangekondigd!

Grootse plannen van de Amerikaanse zender FOX.

De Amerikaanse zender FOX heeft aangekondigd dat twee geliefde series terugkeren op de zender, namelijk Prison Break en 24. De eerste wordt een revival-seizoen en 24 wordt een compleet nieuwe serie, een reboot dus.

De originele Prison Break (IMDb = 8,5) debuteerde in 2005 en de hoofdrollen waren voor Wentworth Miller en Dominic Purcell, die invulling gaven aan de broers Michael Scofield en Lincoln Burrows. In het eerste seizoen liet Scofield zich opsluiten in dezelfde gevangenis als zijn broer, om vervolgens te ontsnappen. Dit alles met behulp van allerlei tatoeages op Scofields lijf.

In het revival-seizoen keren beide acteurs terug. Hieronder een eerste promo voor het nieuwe seizoen van de serie die tot op heden bestond uit vier seizoenen:


Ook 24 keert dus terug. De serie wordt een reboot en zal daarom bestaan uit een compleet nieuwe cast en de titel wordt 24: Legacy. De regisseur is al aangetrokken: Stephen Hopkins, bekend van zijn werk aan series als House of Lies, Californication en de originele reeks 24-seizoenen.

De reboot volgt redelijk snel na het revival-seizoen 24: Live Another Day, waarin Kiefer Sutherland nog wel te zien was. In 24: Legacy wordt er gefocust op het hoofdpersonage Eric Carter en er wordt ook een vrouwelijke hoofdrolspeler geïntroduceerd. Er wordt niet uitgesloten dat er bekende gezichten te zien zijn en er wordt in Legacy wel verwezen naar personages en gebeurtenissen in de moederserie. Wie Carter gaat spelen, is nog niet bekend.

Verschijningsdata voor de nieuwe Prison Break en 24: Legacy zijn nog niet bekend. Meer details zouden snel gaan volgen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ridley Scott maakt dramaserie 'Marvel'
Series / Nieuws

Ridley Scott maakt dramaserie 'Marvel'

Gebaseerd op George Pendle's boek Strange Angel.

AMC werkt momenteel aan een nieuwe dramaserie genaamd Marvel, dat gemaakt zal worden in samenwerking met Scott Free Productions. Marvel is gebaseerd op George Pendle's boek Strange Angel. Dit boek werd geïnspireerd door het verhaal van Jack Parsons, een geniale wetenschapper waarvan later bleek dat hij aan duistere magie deed. Parsons stierf in 1952 op 37-jarige leeftijd.

Er wordt momenteel gewerkt aan drie tot vijf scripts, waar de makers de pilot-aflevering uit zullen kiezen. AMC hoopt direct een volledig seizoen te kunnen maken. David Heyman, Ridley Scott en David Zucker zullen Marvel produceren. De samenwerking tussen Scott Free ken AMC komt voort uit hun geplande samenwerking aan The Terror, gebaseerd op Dan Simmons' gelijknamige boek. Die serie werd uiteindelijk niet gemaakt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jamie Foxx en Sony Pictures maken misdaadserie 'Darktown'
Series / Nieuws

Jamie Foxx en Sony Pictures maken misdaadserie 'Darktown'

De serie gaat over de eerste zwarte politieagenten in de Amerikaanse stad Atlanta.

Amy Pascal, Jamie Foxx en Sony Pictures Television werken samen aan een nieuwe misdaad-/dramaserie die gebaseerd is op het nog te verschijnen boek Darktown van Thomas Mullen. Pascal en Foxx zullen de serie produceren.

Darktown speelt zich af in de Amerikaanse stad Atlanta in 1948 en gaat over de eerste zwarte politieagenten in deze stad. De komst van gekleurde agenten wordt niet bepaald positief ontvangen door hun blanke collega's, maar daarbij ook niet door leden van de Afro-Amerikaanse gemeenschap.

De agenten werden als tweederangsburgers beschouwd en mochten alleen patrouilleren in zwarte wijken, mochten geen blanke verdachten oppakken en hadden een fitnesszaal als kantoor. Het eerste seizoen zal gaan over een zwarte vrouw die onder vreemde omstandigheden dood wordt aangetroffen. Aan de nieuwe politieagenten de taak om deze zaak uit te pluizen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC claimt kijkcijfers Netflix te hebben
Series / Nieuws

NBC claimt kijkcijfers Netflix te hebben

Wat is de best bekeken serie op Netflix?

Netflix geeft geen informatie vrij over het aantal kijkers van Originals, zoals Daredevil, Jessica Jones, Orange is the New Black en Narcos. NBC stelt nu middels een unieke aanpak kijkcijfers achterhaald te hebben en die lijken redelijk te passen binnen de cijfers die gewone zenders laten zien. Of ze kloppen? Dat weten we niet, maar de cijfers moeten met een korrel zout genomen worden. NBC mat de data van 15.000 Amerikaanse gebruikers. Via hun telefoon werd gekeken welke audio te horen was, die gekoppeld werd aan Netflix-series.

Op die manier zou achterhaald zijn dat tussen september en december door gemiddeld 4,8 miljoen volwassenen tussen de 18 en 49 naar Jessica Jones gekeken hebben. Verder keken 3,9 miljoen mensen gemiddeld naar Master of None en 3,2 miljoen naar Narcos. Tot slot zou Orange is the New Black tot twee maanden na de première gemiddeld 644.000 kijkers getrokken hebben.

De cijfers worden door Netflix niet vrijgegeven, omdat het niet nodig is voor adverteerders. Daar heeft de streamingdienst immers in z'n geheel niet mee te maken. Een reactie van Netflix is er niet op de vermeende cijfers.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste beelden 2e helft 6e seizoen 'The Walking Dead'
Series / Foto's

Eerste beelden 2e helft 6e seizoen 'The Walking Dead'

Bekijk ook meteen een nieuwe banner!

Het zesde seizoen van AMCs The Walking Dead gaat op 14 februari verder. Nu zijn er de eerste foto's en een eerste poster van de show. Hierboven kan je een beeld zien met een boel verschillende Walkers die er niet vrolijk uit zien en dan is er nog een beeld van Daryl (Norman Reedus) die op dat moment de motorbende van Negan tegenkomt.

Wat het beeld van de Walkers betreft weten we het volgende van Robert Kirkman: "Het komt neer op de plannen om Alexandria opnieuw op te bouwen. Aannemend dat sommige mensen overleven, en je kan er vanuit gaan dat sommigen overleven want ze hebben het er al over gehad om in Alexandria te blijven, zijn er wat tegenslagen. Dit is iets speciaals, want ze kunnen dit gebruiken als een anker om op te bouwen." Wat de precieze context is wilde Kirkman niet vertellen. "Ze hebben een kans om op de lange termijn te overleven en een veilige plek op te bouwen, niet van veilige plek naar veilige plek gaan zoals tot nu toe het geval was. Dit is niet de gevangenis, dit is iets anders. En vanuit dat perspectief zijn er andere dingen die hun wereld binnendringen op nieuwe en angstaanjagende manieren."

Daarnaast is er ook een nieuwe banner vrijgegeven. Scott Gimple: "Dit beeld geeft een blik op de kleine stukken van een grotere wereld die onze groep gaat ontdekken. In de nieuwe wereld vinden ze hoop, mogelijkheden, tragedie en de angstaanjagende prijs van verandering."




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.