Tweede seizoen 'Jessica Jones' aangekondigd

Netflix en Marvel zeggen voorlopig niets over een spin-off rond The Punisher (maar alles is mogelijk).

Bram de Groot, 18-01-2016 12:10

Afgelopen november verscheen op Netflix het volledige eerste seizoen van Jessica Jones (IMDb = 8,4). Tijdens de Television Critics Association heeft de streamingdienst het tweede seizoen voor de superheldenserie aangekondigd. Het lijkt er niet op dat we Jones (Krysten Ritter) in 2016 zien terugkeren, aldus Entertainment Weekly.
Tijdens het event werd gevraagd naar de geruchten dat er een spin-off in ontwikkeling is rond Jon Bernthals The Punisher, het personage dat te zien is in het tweede seizoen van Daredevil (IMDb = 8,8). Hierop antwoordde Netflix-pief Ted Sarandos: "We houden het nog steeds bij de vijf die we in eerste instantie bekendmaakten." Hiermee doelt hij op de series Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en het team-up seizoen The Defenders.

Het lijkt er voorlopig op dat Netflix en Marvel zich ook daadwerkelijk houden aan de originele plannen. Sarandos zei dat de series worden gemaakt met de aandacht die blockbusters krijgen. Ondanks dat het tot de mogelijkheden hoort om meer dan twee series per jaar te laten verschijnen, eventueel ook over ander personages, is dat (voorlopig) niet het doel van Netflix en Marvel.

Het tweede seizoen van Daredevil verschijnt 16 maart en richting het einde van het jaar kunnen we Luke Cage verwachten. Vooralsnog lijkt het erop dat we in 2017 in ieder geval een tweede seizoen krijgen van Jessica Jones, mogelijk gecombineerd met het eerste seizoen van Iron Fist - waarvoor nog geen hoofdrolspeler is gevonden - of eventueel al The Defenders, waarin Iron Fist dan geintroduceerd wordt.

Bron: Entertainment Weekly

Lees meer over: Jessica Jones, Mike Colter, Krysten Ritter, netflix, marvel television, Jeph Loeb, daredevil, 2015, The Purple Man, David Tennant, Carrie Anne Moss, 2015, daredevil, Charlie Cox, Luke Cage, the punisher

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

'Doctor Who'-ster had nog nooit van serie gehoord

Populair nieuws

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in

Actieserie slaat in en stormt Netflix top 10 in