search

Ons nieuws van maandag 18 januari 2016

Netflix kondigt seizoen 3 Unbreakable Kimmy Schmidt aan
Series / Nieuws

Netflix kondigt seizoen 3 Unbreakable Kimmy Schmidt aan

Ook meer details over seizoen 2 bekend.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

Netflix heeft op de Television Critics Association winter press tour bekend gemaakt dat haar serie Unbreakable Kimmy Schmidt een derde seizoen krijgt. Eerder op de dag werd ook reeds aangegeven dat het tweede seizoen zal worden uitgezonden startende op vrijdag 15 april.

Tina Fey, de executive producer van de reeks heeft bovendien bekend gemaakt dat ze eveneens te zien zal zijn in het tweede seizoen. Ze zal haar introductie maken op het ogenblik dat Titus zich in een volwassen relatie bevindt terwijl Jacqueline probeert om met het geld van de scheiding een nieuwe weg in te slaan. Ze komt er evenwel al snel achter waar het in de wereld om draait. Bovendien wordt meteen duidelijk dat het geld dat ze heeft gekregen niet zoveel is als ze op het eerste zicht denkt.

Kan je niet wachten tot het tweede seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt wordt uitgezonden? Geen nood! Het eerste seizoen wordt op dit ogenblik gestreamd bij Netflix!

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tweede seizoen 'Jessica Jones' aangekondigd
Series / Nieuws

Tweede seizoen 'Jessica Jones' aangekondigd

Netflix en Marvel zeggen voorlopig niets over een spin-off rond The Punisher (maar alles is mogelijk).

Afgelopen november verscheen op Netflix het volledige eerste seizoen van Jessica Jones (IMDb = 8,4). Tijdens de Television Critics Association heeft de streamingdienst het tweede seizoen voor de superheldenserie aangekondigd. Het lijkt er niet op dat we Jones (Krysten Ritter) in 2016 zien terugkeren, aldus Entertainment Weekly.

Tijdens het event werd gevraagd naar de geruchten dat er een spin-off in ontwikkeling is rond Jon Bernthals The Punisher, het personage dat te zien is in het tweede seizoen van Daredevil (IMDb = 8,8). Hierop antwoordde Netflix-pief Ted Sarandos: "We houden het nog steeds bij de vijf die we in eerste instantie bekendmaakten." Hiermee doelt hij op de series Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist en het team-up seizoen The Defenders.

Het lijkt er voorlopig op dat Netflix en Marvel zich ook daadwerkelijk houden aan de originele plannen. Sarandos zei dat de series worden gemaakt met de aandacht die blockbusters krijgen. Ondanks dat het tot de mogelijkheden hoort om meer dan twee series per jaar te laten verschijnen, eventueel ook over ander personages, is dat (voorlopig) niet het doel van Netflix en Marvel.

Het tweede seizoen van Daredevil verschijnt 16 maart en richting het einde van het jaar kunnen we Luke Cage verwachten. Vooralsnog lijkt het erop dat we in 2017 in ieder geval een tweede seizoen krijgen van Jessica Jones, mogelijk gecombineerd met het eerste seizoen van Iron Fist - waarvoor nog geen hoofdrolspeler is gevonden - of eventueel al The Defenders, waarin Iron Fist dan geintroduceerd wordt.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'X-Men'-serie 'Legion' niet verbonden aan films
Series / Nieuws

'X-Men'-serie 'Legion' niet verbonden aan films

De show speelt zich af voordat mensen leren van het bestaan van mutanten.

FX-voorzitter John Landgraf onthulde tijdens de TCA dat X-Men-serie Legion niet verbonden is aan de films uit de franchise. De serie wordt ontwikkeld door Noah Hawley en draait om David Haller. Hij denkt schizofreen te zijn, maar de stemmen die hij in zijn hoofd hoort zijn echt. Hij is de zoon van Professor Charles Xavier. Maar: die connectie zal weinig terugkomen in de serie.

"Het zit niet in de continuïteit van die films, in de zin dat in de wereld van de X-Men films iedereen zich bewust is van het bestaan van mutanten," vertelde Landgraf. "De serie Legion speelt zich af in een ander universum waarin de Amerikaanse regering zich er pas net bewust van wordt dat er mutanten zijn, maar het publiek weet het nog niet. Ik kan die personages ook niet samen zien met karakters uit de films, want ze zitten in parallelle universa."

Verder zal de serie waarschijnlijk in 2016 al in première gaan. "We bereiden ons al actief voor. We bouwen sets. De schrijverskamer is verder al samengesteld en heeft het eerste seizoen uitgewerkt." De serie zal eind 2016 in première gaan, denkt hij.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Neil Patrick Harris in 'A Series of Unfortunate Events'
Series / Nieuws

Neil Patrick Harris in 'A Series of Unfortunate Events'

Hij speelt de rol van Count Olaf.

De aankomende Netflix-verfilming van de A Series of Unfortunate Events-boeken heeft zijn Count Olaf gevonden. The Hollywood Reporter meldt dat acteur Neil Patrick harris getekend heeft voor de rol. Daarnaast hebben we te horen gekregen dat Mark Hudis niet langer dienst doet als showrunner voor de serie. Hij moet nog vervangen worden. Verder zal Barry Soddenfeld, die de film uit 2002 regisseerde, wel aan boord blijven.

Er zullen dertien afleveringen komen in de reeks. De serie draait om de duistere, maar humoristische wereld van Violet, Klaus en de kleine Sunny Baudelaire. Het zijn weeskindjes die werkelijkheid achter de mysterieuze dood van hun ouders willen achterhalen, maar daarbij constant tegengewerkt worden door hun oom, Count Olaf.

Er zijn wereldwijd ongeveer 60 miljoen exemplaren van de boeken verkocht, die in 41 talen verschenen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.