'X-Men'-serie 'Legion' niet verbonden aan films

X-Men serie Legion niet verbonden aan films

De show speelt zich af voordat mensen leren van het bestaan van mutanten.

Jim Pedd, 18 januari 2016 10:09

FX-voorzitter John Landgraf onthulde tijdens de TCA dat X-Men-serie Legion niet verbonden is aan de films uit de franchise. De serie wordt ontwikkeld door Noah Hawley en draait om David Haller. Hij denkt schizofreen te zijn, maar de stemmen die hij in zijn hoofd hoort zijn echt. Hij is de zoon van Professor Charles Xavier. Maar: die connectie zal weinig terugkomen in de serie.
”Het zit niet in de continuïteit van die films, in de zin dat in de wereld van de X-Men films iedereen zich bewust is van het bestaan van mutanten,” vertelde Landgraf. ”De serie Legion speelt zich af in een ander universum waarin de Amerikaanse regering zich er pas net bewust van wordt dat er mutanten zijn, maar het publiek weet het nog niet. Ik kan die personages ook niet samen zien met karakters uit de films, want ze zitten in parallelle universa.”

Verder zal de serie waarschijnlijk in 2016 al in première gaan. ”We bereiden ons al actief voor. We bouwen sets. De schrijverskamer is verder al samengesteld en heeft het eerste seizoen uitgewerkt.” De serie zal eind 2016 in première gaan, denkt hij.

Bron: EW

Lees meer over: Legion, fx, films, x men, noah Hawley, david haller, xmen, Charles xavier, john landgraf

Populair nieuws