Tv-serie op Blu-Ray: True Detective (seizoen 2)

Redelijke uitgave van het zeer wisselend ontvangen vervolg op het pakkende eerste seizoen.

Bram de Groot, 05-02-2016 20:35

Bedenker: Nic Pizzolatto | Cast: Colin Farrell (Detective Ray Velcoro), Rachel McAdams (Detective Ani Bezzerides), Taylor Kitsch (agent Paul Woodrugh), Vince Vaughn (Frank Semyon), Kelly Reilly (Jordan Semyon), Ritchie Coster (Austin Chessani), e.a. | Uitzending serie: 2014 - heden | Zender: HBO
Nadat Matthew McConaughey en Woody Harrelson de show stalen in het eerste seizoen van True Detective keken heel wat mensen uit naar een terugkeer. Nadat bekend werd dat namen als Colin Farrell, Taylor Kitsch en Vince Vaughn waren aangetrokken, verschenen al de eerste twijfels. Voor wie het achtdelige tweede seizoen heeft gezien, weet ondertussen dat dit niet onterecht was.

Bedenker Nic Pizzolatto wist namelijk geen vervolg te geven aan het succes. Het tweede seizoen werd zelfs gekraakt door de critici. Waar het eerste seizoen nog een 87/100 scoort op Metacritic, komt het vervolg niet verder dan 61/100. Ook de kijkcijfers wisten niet te overtuigen. Desondanks waren er gelukkig ook positieve signalen. Warner Home Video bracht de tweede True Detective onlangs uit op Blu-ray.

Synopsis
Vier individuen komen samen in een moord met verstrekkende gevolgen. Ray Velcoro is een corrupte rechercheur in de industriestad Vinci, LA County. Frank Semyon, een ondernemer die niet helemaal zuiver is, begeeft zich op de rand van de afgrond, nadat zijn zakenpartner dood wordt aangetroffen. Ani Bezzerides is een rechercheur uit Ventura County die het systeem dat ze dient in twijfel trekt. Tot slot is er oorlogsveteraan en motoragent Paul Woodrugh, die bij toeval op een plaats delict stuit, waarna zijn gedwongen verlof wordt ingetrokken. De zaak waarin miljarden dollars op het spel staat, brengt niet alleen alle spelers samen, maar trekt ook de aandacht van de grootste criminele organisaties en de meest prominente rechercheurs.


Dvd: True Detective - Seizoen 2 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 8 x ca. 56 minuten | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands, Frans | Extra's: A look inside: True Detective | Audio Commentaries | Making: The Vinci Massacre | True Detective's California | EAN: 5051888221105 | Release: januari 2015 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Blu-Ray uitgave van het tweede seizoen van True Detective zitten verpakt in een standaard Blu-Ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. In de hoes staat aangegeven hoe de afzonderlijke afleveringen heten en welk bonusmateriaal (incl. beschrijving) er te bekijken zijn.

De beeldkwaliteit van de Blu-ray uitgave is netjes, maar is niet van de bovenste plank. De kleuren ogen overwegend natuurlijk en vol, maar door de continu aanwezige (waarschijnlijk niet helemaal bedoelde) ruis, blijft het te matig. Deze ruis, die vooral naar voren komt tijdens donkerdere scènes, komt de scherpte ook niet ten goede. Jammer, aangezien de serie verder een technisch prima productie is. Het geluid wordt geleverd door een DTS-HD 5.1 geluidstrack en die leunt veelal op dialoog, met soms wat surround effects door de omgevingsgeluiden.

Net bonusmateriaal
Naast audiocommentaar bij de afleveringen 4 en 8 zijn er ook twee featurettes te bekijken, met Making "The Vinci Massacre" en A Look Inside True Detective. De eerste duurt een half uur en zoomt in op de enorme shoot-out aan het einde van de vierde aflevering. De scène werd in vier dagen opgenomen. A Look Inside True Detective duurt zo'n 10 minuten en laat veel interviews zien, welke zich focussen op de personages en het verhaal van het seizoen.

Als laatste is True Detective's California aan te zetten. Dit is een iets wat ongerichte (muziek)video, met veel - overigens prachtige - beelden vanuit een helikopter of door een drone geschoten.

Domper laat officieel besluit over derde seizoen wachten
Na het geprezen eerste seizoen was seizoen 2 een zware domper. HBO-baas Mike Lombardo nam uiteindelijk de schuld op zich: "Ik denk dat ik teveel een uitvoerende netwerkbaas werd. We hadden veel succes gehad [en dacht] goh, ik zou dit graag volgend jaar herhalen. En weet je, ik zorgde er hierdoor voor dat hij faalde. Om in zo'n korte tijd iets te kunnen aandragen, was erg moeilijk." Tot op heden is er nog geen knoop doorgehakt of er een nieuwe seizoen volgt. HBO zou er open voor staan, maar tot op heden focust bedenker Nic Pizzolatto zich op andere projecten.

Lees meer over: blu ray, review, true detective, hbo, seizoen 1, Colin Farrell, Taylor Kitsch, Vince Vaughn, Nic Pizzolatto, seriemoordenaar, recensie, extras, inside the episode, beeld, geluid

Populair nieuws

Laatste serienieuws

'Sex and the City' in echte leven: realityserie

'Sex and the City' in echte leven: realityserie

Populair nieuws

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader

Spannende Netflix-thriller blijft een aanrader