Dan Stevens speelt hoofdrol in X-men spinoff 'Legion'

Dan Stevens gecast in 'Legion'

Ook Aubrey Plaza en Jean Smart maken hun opwachting in de serie van Fargo-showrunner Noah Hawley.

Zilko Tarici, 5 februari 2016 om 11:13

Dan Stevens (The Guest, Downton Abbey) zal de hoofdrol spelen in FX-serie Legion, een tv-serie die gebaseerd is op Marvels X-Men spinoff-comic en geproduceerd zal worden door Fargo-showrunner Noah Hawley. Aubrey Plaza en Jean Smart zullen daarnaast ook te zien zijn naast de eerder aangekondigde Rachel Keller in het project, waarvan de opnames in maart al van start gaan.
Stevens zal de rol spelen van David, een man waarbij op jonge leeftijd al schizofrenie werd vastgesteld. Nu hij suïcidaal is, ontmoet hij de vrouw van zijn dromen en ontdekt hij dat hij meer dan slechts een mens is. In de strips is Stevens' personage de zoon van professor Charles Xavier. Er is echter eerder al gemeld dat er geen relatie zou zijn tussen de X-Men films en Legion.

Plaza zal de rol spelen van Lenny, een vriendin van David die een nogal ruw leven leid en verslaafd is aan de nodige substanties. Ze is echter ook een eeuwige optimist. Smart speelt de rol van Melanie, een veeleisende therapeut, die onorthodoxe methoden op haar patiënten toepast.

Hawley zal Legion samen met Lauren Shuler Donner, Bryan Singer, Simon Kinberg, Jeph Loeb, Jim Chory en John Cameron produceren. Stevens is begin volgend jaar ook als het Beest te zien in Disney's live-action versie van Beauty and the Beast.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: legion, noah hawley, dan stevens, x men, bryan singer, aubrey plaza, jean smart

Populair nieuws