search
Walt Disney kondigt 'Star Wars: The Freemaker Adventures' aan
Series / Posters

Walt Disney kondigt 'Star Wars: The Freemaker Adventures' aan

Disney XD komt met nieuwe LEGO Star Wars-animatieserie.

LEGO Star Wars: The Freemaker Adventures wordt een nieuwe animatieserie op de zender Disney XD. De serie komt van de hand van het duo Bill Motz en Bob Roth, bekend van de regie van de animatiefilm Penguins of Madagascar.


De animatieserie gaat een hele reeks nieuwe personage introduceren in het Star Wars-universum. Onderstaande poster laat blijken dat we ook bekende gezichten gaan zien, zoals Darth Vader en The Emperor.

Dit is uiteraard (opnieuw) een slimme zet van Walt Disney. Na Star Wars Rebels en uiteraard de films wordt nu ook de jongste generatie aangesproken. Star Wars is al geruime tijd een van de sterkste productlijnen in LEGO-land.LEGO Star Wars: The Freemaker Adventures gaat over de Freemakers, een familie van 'scavengers' die ruimteschepen maken van vergaarde brokstukken van verwoeste schepen. De jongste telg ontdekt een natuurlijke verbinding met de Force middels de Kyber Saber, een artefact uit de oudheid. Zijn wereld komt op zijn kop te staan en hij en zijn familie belanden in een epische strijd met de Empire. Het doel: de vrede terug laten keren in de Melkweg. Op hun pad komen ze nieuwe werelden tegen, met nieuwe en bekende personages.

Eerder verscheen van Disney al LEGO Star Wars: The Yoda Chronicles op Disney Channel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen